https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ŠPORT

Mlada murskosoboška moč ima perspektivo

12.11.2010 ob 10:21  

Medtem ko Dejan Šernek in Jure Kuhar v Sloveniji že dolgo časa nimata konkurence, so v podobnem položaju že v mlajših selekcijah nekateri člani murskosoboškega kluba. 

Rokoborski klub Sobota ima v mlajših selekcijah blizu trideset mladih rokoborcev, ki so razdeljeni med začetnike, dečke in kadete, vpis novih članov pa je od leta do leta različen. »Po določenih odmevnih uspehih naših tekmovalcev je zanimanje novincev večje, občasno pa pride tudi do upada. Večje zanimanje za našo športno panogo je tudi v času ko organiziramo velik mednarodni turnir GP Slovenije, na katerem je moč videti in spoznati nosilce evropskih, svetovnih in olimpijskih medalj,« pojasnjuje rokoborski trener Rade Bačič. Povečan vpis opažajo tudi pri gostovanjih tujih reprezentanc na pripravah pri nas, še največja pozornost pritegnejo reprezentanca Združenih držav Amerike, kateri bodo naslednje leto v Murski Soboti gostovali že tretjič. 

Nasledniki Šerneka in Kuharja so na vidiku

Pa imata Dejan Šernek in Jure Kuhar že naslednike med mlajšimi selekcijami? »Dejan in Jure imata kar nekaj potencialnih naslednikov. Daniel Kočar, Mitja Sečko, Jure Koudila, Matjaž Majcen in Aljaž Zadravec so tekmovalci, kateri dosegajo lepe uspehe v domačem in mednarodnem merilu v svojih starostnih konkurencah. Sem pa siguren, da se tudi v ostalih skriva talent in bo komu z marljivim delom uspelo naslediti naša vrhunska tekmovalca,« pravi Bačič.

Pot do članske konkurence je vendarle zahtevna, mnogi bodo morda že prej odnehali zaradi pomanjkanja prostega časa, šole, študija ali podobnih razlogov, nekaj od teh pa jih vseeno pričakujejo, da bodo ostali zvesti rokoborbi. »Imamo kar nekaj perspektivnih mladih tekmovalcev, ampak pot do članske konkurence je še naporna in dolga. Dejan in Jure sta dokazala, da se z vztrajnostjo in voljo, da uspeti ampak mnogi si na to pot ne upajo. Vsekakor pa sem prepričan, da vsaj na tri do pet tekmovalcev lahko v prihodnje resno računamo,« še meni Bačič.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.