https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Svetem Juriju ob Ščavnici regijska likovna razstava

11.12.2013 ob 7:30  

V Svetem Juriju ob Ščavnici je potekala otvoritev regijske likovne razstave.


Program je povezovala Simona Pirc Katalinič in med drugim dejala, da so se umetniki v svojih delih ozirali po mojstrih preteklosti, pri njih našli navdih in izziv, se po njih zgledovali in jih skušali doseči in tudi preseči.

Trideset izbranih del iz muzeja likovne zgodovine je bila tema za ustvarjanje. Izbrana tema je lahko ustvarjalcem razširila likovno in miselno obzorje ter jih spodbudila k iskanju novih rešitev in spoznanj o možnosti ustvarjalnega izražanja.

Na razpis za regijsko tematsko razstavo za območje Pomurja je bilo izbranih 26 likovnih ustvarjalcev s 35 likovnimi deli. Vsa dela si je ogledal regijski selektor mag. Franc Obal, umetnostni zgodovinar, likovni kritik in tudi nekdanji direktor galerije v Murski Soboti. Med vsemi prispelimi deli je  izbral 28 del, ki po njegovem mnenju ustrezajo razpisu in dosegajo regijsko raven. Povedal je, da so vsa dela, ki so prispela na ta natečaj izredno dobra, da ustrezajo tej ravni in ga v veliki meri tudi presegajo.

Razstavo si je pred otvoritvijo že ogledal državni selektor, akademski slikar Janez Zalaznik, in že izbral najboljša dela za državno tematsko razstavo, ki bo 20. marca 2014 v Brežicah.  Prav v Pomurju je zbranih na državno tematsko razstavo največ del, in sicer kar 10.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Program je popestril pesnik Boštjan Petučnik in mladi glasbeniki iz zasebne glasbene šole Maestro.

    Fotogalerija