https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Drsališče bo zaživelo s spremljevalnim programom in stojnicami

Murska Sobota, 17.12.2013 ob 11:00  

Po nekajletnem premoru se je v Mursko Soboto vrnilo drsališče in to v sam center mesta. Na včerajšnji novinarski konferenci se je predstavil vodja podjetja Lucky Luke, ki je upravljalec drsališča.

Mestna občina Murska Sobota ima sicer v lasti svoje drsališče, ki je bilo nekoč postavljeno ob BTCju. To drsališče pa je v občinski blagajni ustvarjalo luknjo, veliko kar 80.000 evrov. Nerentabilnost drsališča je vodila do odločitve občine, da ga ne postavi več. A želja med ljudmi je ostala, zato so se na občini vseeno odločili, da je v tej smeri treba nekaj ukreniti. Kot rešitev so videli najem drsališča pri ponudniku Lucky Luka.

Vodja tega podjetja je Luka Klasinc, nekdanji profesionalni umetnostni drsalec, ki je leta 1992 zastopal slovenske barve na Zimskih olimpijskih igrah v Albertvillu. S svojim podjetjem upravlja več drsalič po Sloveniji, Balkanu in Evropi. Njihova prednost pa je, da prihajajo iz "stroke" in se spoznajo na tovrstne zadeve,

Drsališče naj bi delovalo do konca februarja prihodnje leto, programska vsebina na in ob drsališču bo celotno zimo namenjena najmlajšim in tudi starejšim udeležencem. Nudila bo brezplačne zabave, animacije ter čisto prave strokovne nasvete bodočim drsalkam in svetovno znanim hokejistom. Šola drsanja, individualni nasveti, tekmovanja, izvajanje vragolij, čisto pravi večer zaljubljencev na ledu so vsebine, ki bodo spremenile drsališče v pravo športno, družabno in kulturno središče.

Z ekipo bivših in še aktivnih umetnostnih drsalcev (LUCKY LOOKERS ON ICE) bo v sredo ob 18.30 poskrbel za ledeni spektakel. Od tega dneva naprej bodo praznično vzdušje ob drsališču pričarale še božično-novoletne stojnice z izdelki domače obrti. Dogajalo pa se bo vse do konca decembra, celoten spored najdete spodaj.

Vsak torek ob 17.00: LEDENI IZZIV

Športne igre na ledu, tekmovanja, spretnostni ledeni poligon, štafetne igre, hokej, hitrostno drsanje, … Drsalna animacija za vse športne navdušence!

Vsak četrtek ob 17.00: LEDENE IGRE BREZ MEJA

Drsalna animacija za ljubitelje drsalnih iger in vragolij. Športne igre na drsalni način, zabavne elementarne igre, hokej, štafete, tekmovanja, ples in drsalna zabava na sto in en način!

DRSALNA PREDSTAVA LUCKY LOOKERS ON ICE  - sreda 18.12. ob 18:30

Drsalci bodo s pravljično drsalno zgodbo očarali obiskovalce in jih navdušili, da bodo tudi sami z veseljem zadrsali na murskosoboškem ledu!

Lucky Lookers on Ice je slovenska drsalna skupina, ki jo sestavljajo bivši in še aktivni umetnostni drsalci ter vaditelji drsanja in animatorji na ledu. Skupina deluje pod okriljem Luke Klasinca, udeleženca olimpijskih iger v Albervillu leta 1992 v um. drsanju, in ustvarja drsalne programe in showe doma in v tujini.

Vsako soboto od 19:00 dalje: DISCO NA LEDU

Zabava na ledu za mlade in mlade po srcu!

Petek, 20.12. ob 17:00: LEDENE IGRARIJE

Zabavno druženje ob ledeni izvedbi dobro poznanih iger. Vabljeni vsi ljubitelji drsanja!

Sobota, 21.12.2013 od 14.00 dalje: DRUŽINSKE DRSALNE RADOSTI

Drsalni dogodek za vso družino! Učenje drsanja za vso družino, igre, poligoni, tekmovanje med družinami, skratka ledena družinska zabava na sto in en način!

Od četrtka 26.12. do ponedeljka 30.12. od 11.00 do 12.30: POČITNIŠKA ŠOLA DRSANJA

Pridruži se nam na počitniškem tečaju drsanja, ki bo temeljil na zabavnem učenju prvih drsalnih korakov, ki jih bomo med tečajem nadgradili z naprednejšimi vajami in zabavnimi družabnimi igrami.

Šola drsanja bo potekala 5 dni zapored, 10 šolskih ur. Primerna je za otroke od 3.leta starosti naprej. Šola vključuje učenje drsanja v homogenih skupinah glede na predznanje, starost, želje. Vaditelji drsanja bodo tečajnike popeljali skozi osnovni program, ki zadovoljuje tako začetnike, kot tudi že bolj izkušene.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.12.2013 ob 11:21 lucky gost

      Ti pokaže prvi mož občine, kak se vozi slalom na ledu.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.