https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Specite Fredijeve najljubše božične piškote

Rogašovci, 21.12.2013 ob 14:00  

Ob prihajajočih božičnih in novoletnih praznikih, ko nam prijetno zadiši po slastnih keksih, kuhanem vinu in cimetu, smo se pogovarjali z Fredijem Kranjcem. Zaupal nam je, kaj naj bi se po njegovem mnenju znašlo na silvestrskem krožniku in nam izdal recept za slastne božične piškote.


Fredi nam je zaupal sledeče: »Za silvestrski meni bi priporočal nekaj ribjega in mesnega, na primer za predjed: dimljen losos na rukoli z vinsko peno, glavna jed: telečji file v zeliščni skorjici, lisičkami, zelenjavno kremo in krompirjevim hrustkom, za sladico bi priporočal: jagodno poželenje, ki ga sestavljajo - panacota iz bele čokolade, čokoladna zemlja, jagodni sorbet, spuma iz smetane in jagodnega sirupa ter sveže jagode«.

Povprašali smo ga tudi o njegovem najljubšem receptu za božične kekse.

Recept za BOŽIČNE ZVEZDICE: 

Krhko testo: 
 
150g moke
100g masla
50g sladkorja 
1 rumenjak
malo vanilijevega sladkorja
limonina lupinica (po okusu)
ščepec soli
 
Krhko testo. V skledo presejemo moko ter dodamo sladkor v prahu, vanilijev sladkor in ščepec soli. Na sredini naredimo jamico za rumenjak in drobno narezano hladno maslo. Sestavine s prsti hitro zgnetemo v gladko testo, ki ga ovijemo v prozorno folijo in za 30 minut postavimo v hladilnik.

Krema:

120g sladkorja v prahu
1dcl jajčnega likerja
 
sladkor v prahu (za posip)

Priprava:

Pečico segrejemo na 160 °C.

Iz krhkega testa s pomočjo modelčkov oblikujemo zvezdice. Polovici zvezdic na sredini izrežemo luknjo v obliki majhne zvezdice.

Pečemo 10–12 minut.

Medtem pripravimo kremo, tako da sladkor v prahu zmešamo z jajčnim likerjem. Mešamo, dokler ne nastane gladka krema.

Pustimo, da se piškoti ohladijo. Zvezdice z luknjo v obliki zvezdice posujemo s sladkorjem v prahu. Zvezdice brez luknje premažemo s kremo. Vsako zvezdico z luknjo prilepimo na zvezdico, ki smo jo premazali s kremo.

Svoj recept je zaključil z nasvetom, da v sredino piškotka prilepite majhno čokoladno zvezdico (kupite jih lahko v trgovini) ali pa naredite sami iz temne čokolade ter vsem zaželel vesele praznike in dober tek!:)

    Fotogalerija