https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Odkritje obeležja slovenske samostojnosti zaznamoval bojkot vojnih veteranov

Murska Sobota, 26.12.2013 ob 15:30  

Na Trgu zmage v Murski Soboti so danes slavnostno odkrili spominsko obeležje braniteljem slovenske samostojnosti. Med gosti je bilo moč opaziti tudi poslanca evropskega parlamenta Milana Zver  ter poslanca državnega zbora Republike Slovenije Jožefa Horvata, manjkalo pa je vodstvo Območnega združenja vojnih veteranov.


Župan Anton Štihec je v svojem govoru izpostavil pomen domovine ter boja za samostojnost in povedal, da obeležje predajajo vsem zaslužnim za slovensko samostojnost. Slavnostni govornik na prireditvi je bil brigadir in član združenja za vrednote slovenske osamosvojitve, Anton Krkovič, ki je bil ob osamosvajanju Slovenije načelnik manevrske strukture narodne zaščite. V svojem nagovoru je izpostavil pomembnost sodelovanja in enotnosti slovenske vojske in policije v času osamosvajanja naše države.

Postavitev obeležja, ki predstavlja protitankovsko oviro, je stala 8700 evrov, zasnovala pa ga je arhitektka Angelca Dokl Mir.

Pred dnevi pa smo že poročali o razočaranju Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo, ki jim je župan Štihec potrdil, nato pa odpovedal svoj govor na obeležju, ki so ga pripravili ob državnem prazniku. Slednje naj bi ob nestrinjanju glede osrednjega sogovornika na prireditvi v soboškem parku bil tudi razlog, zakaj se veterani niso udeležili odkritja obeležja v Murski Soboti: 

Štihec najprej sprejel, nato pa preklical slavnostni govor ob obeležju vojne za Slovenijo

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.12.2013 ob 16:11 PP gost

      LEPO ALI spet bodo rekli kolko so dali za spomenik ali za ljudi ne preostane nic

      27 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      26.12.2013 ob 16:57 Patria gost

      Zbor janšovcev, obsojenih kriminalcev in ostalih desničarjev, ki si prilaščajo zasluge za osamosvojitev in še naprej delijo ljudstvo s prirejanjem nove in daljnje zgodovine. Štihec si pa itak samo še globšo jamo koplje za naslednje volitve s takšnimi dejanji kot je povabilo obsojenega kriminalca krkoviča za govornika. Naš župan je očitno ponovno sprevidel, da je potrebno obrniti plašč. Pa ne da se pakira nazaj k janši zdaj ko previrantu slabo kaže.

      47 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      26.12.2013 ob 18:07 PREKMURSKI ZET gost

      In kdo je imel govor g. Anton??? Poslušali bi ravnokar Val 202, pa bi videli kaj si veterani mislijo o g. Antonu.

      37 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!
    7. gost
      26.12.2013 ob 18:12 PREKMURSKI ZET gost

      http://www.rtvslo.si/slovenija/veterani-vojne-za-slovenijo-zaradi-govornika-krkovica-bojkotirali-odkritje-spomenika/325934

      28 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Za komentiranje se morate prijaviti!
    9. gost
      26.12.2013 ob 18:14 PREKMURSKI ZET gost

      Tako je in bravo gost - Patria. Ne da sem se bal, to sem hotel napisati že v prvem prispevku, pa sem namenoma izzval ! Ljudje, ki so v kazenskih postopkih, obsojeni bodo imeli govore, sram jih naj bo. Sram naj bo župana, ki to dovoli! FUJ od FUJ!

      35 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. Za komentiranje se morate prijaviti!
    11. gost
      26.12.2013 ob 19:25 Živela domovina gost

      Ponosen sem na svojo domovino Slovenijo, kakor vsi zavedni Slovenci. Nestrpnim zetom pa še to: domovina niso politiki in njihove razprtije.

      17 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. Za komentiranje se morate prijaviti!
    13. gost
      26.12.2013 ob 19:39 gost gost

      mogoče g. Ciril nevej slovenski gučati ka na prleško vleče pa ga štihec nebi razmo . Pa mogoče je gospod Ciril premalo svojo glavo ispostavlo glupin srban kakše bedarije so delali po Sloveniji pa dale ka ne pišen .

      1 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. Za komentiranje se morate prijaviti!
    15. gost
      26.12.2013 ob 19:58 prekmurje zbudi se gost

      Žalostno je gledati komentarje teh mladih forumašev , ka so jim mediji tak oprali možgane,ka mislijo ,da jim je janša vse kriv. Posebno v prekmurji, ka janšovi nejso meli nikoli oblasti, posebno nej v gospodarskih družbah, kjer so njihovi rdejči direktori zapravili skoraj vse fabrike. Če človek vijdi tej enoumne kometare opranih možganov, potem se nemre čujditi zakoj je prekmurje ton ge je v k...... Če so mladim, ki so naša prihodnost rejsan tak oprali možgane, potem prekmurje rejsan nema prihodnosti.

      18 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. Za komentiranje se morate prijaviti!
    17. gost
      26.12.2013 ob 20:27 Frenky gost

      ...Žalostno vendar resnično - eden glavnih trgovcev s smrtjo pa slavnostni govornik, kje so pa ostali naši prekmurski poveljniki Edvard Mihalič, Vlado Miloševič, Alojz Flisar, vseh ne morem našteti naj mi oprostijo, ki lahko marsikaj povedali o gospodu slavnostnem govorniku iz Goteniških gozdov od koder je trgoval s smrtjo .........

      22 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. Za komentiranje se morate prijaviti!
    19. gost
      26.12.2013 ob 20:28 borec gost

      Današnjo prireditev na trgu zmage so pripravili tisti kateri sploh ni so sodelovali v času osamosvojitve v prekmurju, če pogledate fotografije prisotnih, so samo posamezniki, ki so morali biti prisotni (Smodiš in Magič). To je bila strankarska prireditev SDS in NSi. Sramota za župama MO in mestni svet kateri ni to prireditev preprečil/preložil ( župan na svojo roko). Župam Štuhec je s tem da je povanil za govrnika g. Krkovica za govornika, je nas samobranitelje severovzhodne pokrajite užalil. Imamo zelo veliko oseb (pripadnikov) kateri si zaslužili imeti prvo besedo na tej otvoritvi. Prvi bi moraj biti g. pk. Edvart Mihalič kateri nam je takrat poveljeval ali pa takratni komandir policije v MS, to so ljudje kateri so vedeli kaj se je dogajalo na terenu. Vprašam se kje je bil takrat g. Štuhec v času desetnevne vojne?

      24 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. Za komentiranje se morate prijaviti!
    21. gost
      26.12.2013 ob 20:58 lol gost

      zadnje čase samo nekšne spomenike o

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. Za komentiranje se morate prijaviti!
    23. gost
      26.12.2013 ob 21:08 niko gost

      Zelo žalostno ,da na tak pomemben dan odkrije spominsko obeležje nekdo ,ki je sodeloval v prodaji orožja se okoristil na račun izropane Slovenije se še kdo spomni kakšen domoljub je bil ko je švercal keramične ploščice iz Italije malo povprašajte njegove kolege iz JLA katere pripadnik in zapriseženi učenec je bil kako je kradel v kasarnah po bivši Jugi.Smodiš ti pa veš točno kar so delali z orožjem v Kočevski reki in še mnogo zavednih Prekmurcev ne bo dolgo da se odprejo arhivi in takrat se bo videlo kdo je bil slavnostni govorec na tej umazani z strani župana prireditvi

      22 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. Za komentiranje se morate prijaviti!
    25. gost
      26.12.2013 ob 21:22 gost gost

      @gost - prekmurje zbudi se, ka pa ma zdaj vse tou ka si bebasto napiso veze s ten ka je krkovič obsojeni na prvi stopnji v aferi patria??? takši človek kak je on ka je največ za cejli šverc orožja kriv, janša je pou telko nej oudo na jug kak krkovič, nema kaj iskati kak slavnostni govorec na nikši priredtvi, še najmenje pa na postavitvi takšnoga pomembnoga spomenika keri bi mogo združevati slovence naj pa ka eni od teh ka so se najbole kazali gnes tan na trgi zmage že dvasti lejt delajo na ton ka se narod deli zaradi njin ležjoga vladanja. še dobro ka ji je kakšni od teh lelekov nej zaželo ka se odstrani ali kak skrije zvezda na antifašistično spomeniki na trgi ali pa prefarbajo vse rdeče zvezde na ton spomeniki.

      10 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. Za komentiranje se morate prijaviti!
    27. gost
      26.12.2013 ob 21:53 felix gost

      ge so se pa naši Prekmurski generali Lipič,Štajner,Miloševič,pa ostali oficirji Mihalič ,Jonaš,Krpič,Kisilak in še mnogi neimenovani zato tej strankarski shod SDS naj majo tej "POŠTENJAKI"mij šteri smo se pa izpostavlali pa itak v taj državi nika ne predstavlamo samo davke plačuvlemo

      26 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. Za komentiranje se morate prijaviti!
    29. gost
      26.12.2013 ob 21:54 Mirko gost

      Gospod Anton Štihec župan MO Murska Sobota žalostna in ne dopustljiva je Vaša izjava, da ne poznate dogodke iz časa vojne za samostojno Slovenijo, pa bi jih morali. Veteranke in veterani Pomurja, ki smo v tistih časih tvegali tudi svoja življenja, smo neposredno zaslužni, da ste lahko danes tudi Vi župan v samostojni Sloveniji. Nobeden drug si teh zaslug ne more lastiti pa če tudi je iz Kočevske reke. Občina Murska Sobota in Pomurje imata dovolj zaslužnih oseb iz časa osamosvajanja in vojne, ki bi si zaslužili čast slavnostnega govornika ob postavitvi spominskega obeležja. Zveza veteranov vojne za Slovenijo je nestrankarska domoljubna organizacija, ki vključuje veterane različnih ideologij in prepričanj. V tem je tudi naša moč in enotnost. Nabiranje predvolilnih točk na naš račun ne bomo dovolili nobeni politični opciji. Zato je tudi odločitev Predsedstva območnega združenja veteranov Murska Sobota, Lendava, Gornja Radgona in Ljutomer, da se pod takimi pogoji ne udeležijo slovesnosti ob postavitvi njihovega obeležja edino pravilna.

      30 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. Za komentiranje se morate prijaviti!
    31. gost
      26.12.2013 ob 22:24 veli kamen gost

      Ka serđeš borec. pa šče pijsati ne znaš. ge si ti vido destdnevno bojno. Za tebe je mogouče bijla desejt dni. Bojna se je začnola 1990 da je JLA razorožila TO. Da šče tij nejsi znao za ka se ide je gospoud Krkovič formejro Slovensko vojsko. Mogouče ste pa TO-jovci, ka se zaj bunite fauš miličargon ka so miličarge večino posla opravili. TO-jovci pa ste okouli piđani odili.

      17 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. Za komentiranje se morate prijaviti!
    33. gost
      26.12.2013 ob 22:36 prekmurje zbudi se gost

      Dejstvo pa je tudi , da je večino teh združenj in civilnih-takoimenovanih združenj prevzela nekdanja rdeča garda .ki je na vodstvene položaje postavila preverjene rdeče kadre, ki so pred letom 90-set nosili titove slike zdaj nas pa učijo demokracijo. In vse karni rdeče pobarvano ali pa levo usmerjeno je sovražno in proti ljudem. Upam da se ti kadri ne zgledujejo po severni koreji , kot viru inspiracije za njihovo delovanje. Normalno pa je , da vsaka taka manifestacija ima nek politični predznak. Krkovič je pač desne opcije, če bi pa bil Pahor, bi to pomenilo levo opcijo itd. Največja laž oz. nebuloza bi rekel pokojni veterinar Švenda, da obstajajo nevtralne organizacije in politiki , društva . Vsak, ki je na čelu določene organizacije društva mora biti tudi politično opredeljen ,drugače ga strici iz ozadje ne pustijo na čelo te organizacije.Govorenje o neki politični nevtralnosti v vseh organizacijah je brezvezno govorenje. NI NEVTRALNIH ORGANIZACIJ IN NI NEVTRALNIH LJUDI KI DELUJEJO V JAVNEM ŽIVLJENJU. ALI SI USMERJEN V ENO ALI DRUGO SMER ALI PA TE NI V JAVNEM ŽIVLJENJU.

      11 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. Za komentiranje se morate prijaviti!
    35. gost
      26.12.2013 ob 23:38 gost 4 gost

      @prekmurje zbudi se, popolnoma vse ti dam prav.tisti ki pa omavalažujejo teritorijalce, ki smo sodelovali v vojni,za samostojno Slovenijo,si ne zaslužijo, da živijo v naši Sloveniji.

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. Za komentiranje se morate prijaviti!
    37. gost
      26.12.2013 ob 23:43 gost gost

      Eni ste bokibogme betežni v glavaj. Tij velki kamen pa ne laprdaj, eni smo bilij v dogajanji že od leta 1989 naprej, krkovič je pa že te biu švercer, glih tak kak janša. Dva praviva kalibra sta se najšla, zatou njima je pa šlo te dale tak fajn s preprodajo orožja ka sta en drugomi vrečo držala. Banda pokvarjena lopovska. Bogme man rajši rdejče nazaj kak pa tou golazen desničarsko pokvarjeno. Ge san biu v TO pred desetdnevno vojno, med njo in te še malo v slovenski vojski, pa san nej član niti ene od teh veteranskih organizacij, ka meni nišče ne de gučo kak je te bilou pa si neka zmišlavo. Ge san biu te tan pa san dosta vido pa dosta čuo, zato meni takšni sraleki kak je krkovič nej trbejo ka do bi lagali na debelo. Krkovič pa janša bi mogla že zdavnaj oba sedeti zaradi vseh kriminalnih dejanj pa zaradi toga kelko lidij je mrlo zaradi njihove nesposebnosti pa pederišenja. Vupan ka de zdaj ta obsodba v kratkon gratala pravnomožna pa ka se pomali rejšimo vseh teh ka nas že 25 lejt kradnejo pa nan lažejo. Eden je pa nej s prston migno med vojno. Janša v bunkeri, krkovič pa s svojimi slavnimi morisovcami s politikami v zaklonišči. Mij navadni prašinari pa smo se naganjali z vojsko po sloveniji. Zdaj sta pa oba najbole zaslužniva heroja, celou tak kak si moreta samiva sebi spomenike postavlati. Narod zna kak je te bilou, pa što je nej kluknjeni v glavi nede nasedo ten kriminalcon. Še malo pa do vsi meli spomenike na Dobi.

      17 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. Za komentiranje se morate prijaviti!
    39. gost
      27.12.2013 ob 0:36 prekmurje zbudi se gost

      Gost neščen biti žaljiv,ampak pri tebi se prav vidi tou medijsko enoumlje , ki jo naši mediji odavlejo zadnjih 25 let in tak perejo možgane navadnem poštenem ljudem. Namesto da bi širili ozorja , manipulirajo z ljudmi, in sejejo sovraštvo med nas malo slovencev,koliko nas pač je. Ta spomenik pa je v soboti namenjen vsem, ki so se v prekmurju borili, ne glede što je slavnostni govornik.SPOMENIK OSTANE SLAVNOSTNI GOVORNIK BO PREJ ALI SLEJ POZABLJEN. Zdaj pa če so ta veteranska združenja delala obstrukcijo, pa lejko napravijo svojo proslavo z svojimi mentorji iz ozadja. gnes je pač tak, da si novejšo zgodovino razlaga vsak po svoje. Nekda tou nej bilo tako, saj smo vsi mogli misliti isto, vsaj javno , če že nej privat.

      13 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. Za komentiranje se morate prijaviti!
    41. gost
      27.12.2013 ob 0:46 gost gost

      Tij meni enoumlje? Pa što za boga naprej nosi cejli čas nekše rdeče pa strice iz ozadja pa ostale bav bave????? Kakšni mediji? Briga me za tej politične medije keri so izgleda tebi malo glavo preluftali ka nekak samo na rdečo vidiš. Ge san se boriu proti rdečin za našo domovino in meni nede nišče očito enoumlja, še celou takšni nej ka so obsedeni s komunisti in se iz njihovih pisarenj na daleč vidi kama pes taco moli. Ge san prav zaradi toga nej v teh organizacijaj kere se med sebov kregajo što je večji osamosvojitelj, še bole pa me mouti ka so si eno zdaj svojo organizacijo napravili pa vse ostale doj gledajo pa serejo po njih pa jin očitajo rdečkarstvo, sami pa si ščejo prilastiti največje zasluge za slovenijjo pa če glij niti eden niti enoga JLA vojaka nej od blizu vido med vojno. Pa še tou, vsi tej leleki od janše, krkoviča, bavčara pa še eno par takšnih kalibrov je obsojenih na sodišči in eni znamo ka bi morali biti obsojeni že dugo prej zaradi teh svojih orožarskih poslov ka so jih zganjali po vojni. Eden večji lopov od drugoga. Žalostno je gda so osamosvojiteli nekšoga naroda vsi po vrsti obsojeni kriminalci.

      18 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    42. Za komentiranje se morate prijaviti!
    43. gost
      27.12.2013 ob 7:02 niko gost

      zato smo pa tan ge smo nej je bilo zadosta orožje zdaj si še drugo prisvajajo od vodnika Krkoviča pa drugo nemreš čakati malo si njegov življenjepis poglente pa te vidli što je pa še kakšen nasilnež nad ženof kera me je pobegnila

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    44. Za komentiranje se morate prijaviti!
    45. gost
      27.12.2013 ob 8:58 predsednik gost

      Halo , vidin ka je serete brezveze!! kelko od vas je bilo v vojni za slovenijo ???San sem bil in imam status vojnega veterana,ta status sam po sebi ne pomeni nič.Lahko pa povem ,da me je sram kdo vse vodi to zvezo in kako se borijo za ta stolček.Lahko vam povem kako je bilo pred par leti ko se je glasovalo za novo predsedstvo !!!! Petkrat so se svadoli pred glasovanjem in končno po 2.urah so izvolili koga so ščeli.Ja živa istina je to ka van zdaj pišem,med seuf se jebejo zdaj de pa župan kriv ?????Še nej dugo nazaj je g: Baldaš na velko hvalo župana ,opa zdaj pa na enkrat vse kontra,aha verjetno de še tudi g,Baldaš enkrat kandidero za predsednika ? Vupan ka nej,ker je nej sposoben za to funkcijo in vupan ka mo ga preglasovali na naslednjih volitvah,kar bo posledično tudi pomenilo ka doe se moglo to staro vodstvo posloviti.Ja ja istina je eni drugim hrbte čuvate ,žalostno.Pa še nekaj zakaj ne pustite nas malo mlajše v vodstvo v zvezi ????g: Baldaš prosim odgovor ? Brez zamere ali mi imao vodstvo katero bi lahko bilo v zvezi nob ne pa za Slovenijo.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    46. Za komentiranje se morate prijaviti!
    47. gost
      27.12.2013 ob 9:10 aaa gost

      Glejte Bayern Munchen je večkrat na gol strejlo v finali svetovnoga klubskoga prvenstva, kak je metkov streljenih v toj 10 dnevnoj vaji ali vojni bilao..

      6 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    48. Za komentiranje se morate prijaviti!
    49. gost
      27.12.2013 ob 9:35 buden gost

      Kljub oviram, nasprotovanju in izdajam je slovenska osamosvojitev od Beograda uspela. Hvala vsem zaslužnim za to.

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    50. Za komentiranje se morate prijaviti!
    51. gost
      27.12.2013 ob 9:43 toliko gost

      Celotno pravosodje že 20 let išče dlako v jajcu (morebitne napravilnosti pri nakupu oz. prodaji ene nepremičnine). O ukradenih 5 miljardah EUR pa nič. Fajn nas gladijo ovce slovenske.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    52. Za komentiranje se morate prijaviti!
    53. gost
      27.12.2013 ob 11:20 Baldaš gost

      Lep pozdrav vsem komentatorjem še posebej tebi gost-predsednik. Vidim, da imaš željo bit predsednik zato verjetno tudi taki vzdevek. Veseli me, da ima združenje že potencialnega kandidata. Tvoja želja se ti bo lahko uresničila kaj kmalu saj se mi mandat izteče v 2014. Naj te razveselim. Ne, ne bom kandidiral 3. mandat kljub želji predsedstva, ki bi bilo pripravljeno celo Statut spremeniti nsamo, da bi še kandidiral. Za postat predsednik je pač postopek, da te najprej mora nekdo predlagat nato še Občni zbor izvolit. Toliko o tem. Kar se pa tiče hvale župana, ja pohvalil sem ga tudi javno več krat in upravičeno. Zakaj je do tega prišlo pa ve on sam najbolje. Pa v pomiritev v našem predsedstvu ni nobenega trenja. Mogoče pa je pri enih ravno to problem in si tega želijo. PA SREČNO V 2014!

      4 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    54. Za komentiranje se morate prijaviti!
    55. gost
      27.12.2013 ob 12:38 jebiveter gost

      @Baldaš...bit = biti...postat = postati.... predlagat = predlagati.....pa da ne nadaljujem..... v šolo nazaj...

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    56. Za komentiranje se morate prijaviti!
    57. gost
      27.12.2013 ob 17:30 gost gost

      Nekateri bi namesto lepau zlatoga SLO grba na ton spomeniki, rajši vidli , lejpo rdečo zvejzdo. Te njim predlagan, naj idejo k Zvejzdi na pivo, ka se rasladijo.

      5 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    58. Za komentiranje se morate prijaviti!
    59. gost
      27.12.2013 ob 17:39 iks gost

      Pod zvezdo nan je šlo dobro, je dokaz ka slovenci sami sebe ne vejmo voditi! super nan je šlo pod titojon pa jugoslavijo, pa pod AO, ka smo sami pač nesposobni državo voditi! žalostno,a resnično

      19 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    60. Za komentiranje se morate prijaviti!
    61. gost
      27.12.2013 ob 18:21 jože gost

      IKS: nevem koliko si star, da blebetaš take bedarije. Dobro nam je bilo: koliko se jih je v tistem času izselilo iz Slovenije v tujino. Dobro je bilo, ka si nisi mogel nič kupit: banane, limone in še cimenta in opeko. dobro je bilo nejjj....

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    62. Za komentiranje se morate prijaviti!
    63. gost
      27.12.2013 ob 18:45 PREKMURSKI ZET gost

      Še enkrat za neuke! Govornik na tej prireditvi bi moral biti prekmurec, torej tisti, ki je sodeloval v tej vojni. Sram naj bo župana, ki ne pozna kaj se je dogajalo v tem času. Sram naj bo župana, ki je povabil osebo, da govori na tej prireditvi, a oseba je v kazenskih postopkih.

      16 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    64. Za komentiranje se morate prijaviti!
    65. gost
      27.12.2013 ob 20:44 borec gost

      Vidim, da nekateri blebetatev brez veze. Mi kateri smo sodelovali v desetdnevni vojni in malo prej (priprave na vojno) vemo kako je bilo, ko so na nas streljali pripadniki JLA, pa ni bilo strelov na gol ampak so zrna švigala mimo naših glav. Če bi se župan malo pozanimal kdo vse je bil vpoklican (v nedeljo zvečer), cca 800 pripadnikov nas je šlo v boj za SLO (spet nekateri kaj pa desetdnevna vojna) bi nam lahko poslal vabilo, da bi se udeležili te slovesnosti ter izbral govornika kateri je bil takrat odgovoren za naša življenja (Miloševič in Mihalič). Glede bg Krkoviča pa nimam besed, kar izreče je on in janša potem pa noben......... Še enkrat žalostno za župana, da ne ve kaj se je dogajalo v tistem času, mogoče mu je Krkovič povedal, zakaj smo v začetku bili brez orožja.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    66. Za komentiranje se morate prijaviti!
    67. gost
      27.12.2013 ob 22:32 opa opa gost

      Berem ,berem ,berem in kaj preberem nič.Sramota ste vsi po vrsti ,kdo se je vse udeležil vojne ?Mogoče dva trije ki tu pišete???g.Baldaš tebi pa tako zaupno ,nočeš kandidirat a boga moliš da te izvolijo :-)Tako je tudi bilo pre 4.leti se spomniš ???kako ste mešetarili z glasovi ???? sram vas je lahko in to bom,če bo potrebno tudi javno povedal se še spomniš kolikokrat smo dvigovali roke za predsetstvo ??? Neveš ? ,ti povem do takrat dokler niso bili g Barbarič in tvoji prijatelji izglasovani .toliko o morali in tvoji kandituri.Tudi jaz bi bil predsednik zveze in bi dvakrat na mesec sedel tam na zvezi,z razliko da bi jaz bil dosegljiv ;-)Žalostno ali resnično vi boste govorili da ste politično ne opredeljeni ??? ha ha ha koga imate za norca ???

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    68. Za komentiranje se morate prijaviti!
    69. gost
      27.12.2013 ob 22:42 samostojnost gost

      Eh, iks, še enden jugo nostalgik, ki ne vidi dalje od svojega nosa. Praviš, da je v jugi pod Titon lepše bilo? Ne vem, če ti res spomin ne seže tako daleč. Mogoče eno sliko izpred 25 let pogledaš in danes greš pred kak nakupovalni center. Takrat si videl pred kakšno zaprašeno trgovino 3 fičoje pa 2 stoenki pa nekaj biciklov. Danes pa veš kakšen avto park je pred trgovinami. Tak, da se malo zamisli o čem pišeš. Za ostale "veterane", kii vas moti govornik. Pravite, da bi moral biti iz Prekmurja. OK. Kaj pa na kakšnih drugih proslavah, ko pride kdo iz LJ. Pa do sedaj nikoli ni bilo problema. Türk, Kučan, Pahor. Zakaj so bili kot govorci? Zakaj ni nekdo iz domače vasi bil govorec? Sram vas bodi. Ko se vam še sanjalo ni kaj se dogaja in kaj se bo dogajalo in ste eni koketirali z JLA, ko je pobirala orožje po Sloveniji, je Krkovič polagal temelje za Slovensko vojsko in praktično takrat še v ilegali ustanovil nekaj, kar se bo lahko postavilo po robu JLA. Pa srečo ste imeli, ker so naravne ovire preprečile, da bi JLA prišla v Prekmurje. Enim se očitno kolca po JLA in ŠRO s katero se še danes hvalijo. SRAMOTA!!! Ja, težko je, ko vam kdo postavi ogledalo. Potem pa v jok in na drevo.

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    70. Za komentiranje se morate prijaviti!
    71. gost
      27.12.2013 ob 22:48 ???? gost

      Baldaš ,z tvojim ravnanjem si nam naredil sramoto,vseeno smo bili na proslavi brez obeležja,saj ga vsi ne premoremo,zato imate vi kateri ste pri koritu od jaken ,kap značk,.....tudi skupna srečanja vam niso ne znana ;-) od kod le denar ???

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    72. Za komentiranje se morate prijaviti!
    73. gost
      27.12.2013 ob 23:07 TO gost

      kak vas je nej sran vse po vrsti? in vi ste nekši osamosvojiteli? budale navadne. ti samostojnost pa drži lape, turk, kučan pa pahor so nej obsojeni kriminalci. v bistvi me boli kita za njih pa za tebe pa krkoviča pa vse ostale. 91 san biu v radgoni pa te še na šentili, pa se z nikin ne hvalin. niti san nej član nikše od teh organizacij. vi ste pa vsi po vrsti ka nemo pravo ka, vsi, iz obeh teh oh in sploh veteranskih organizacij. bežte vsi nekan pa si doma postavljajte spomenike vašoj pameti.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    74. Za komentiranje se morate prijaviti!
    75. gost
      28.12.2013 ob 9:54 poštenjak gost

      Škerlak je bil tudi eden izmed tistih keri so glavo držali na meji,zakoj ne bi naprimer on lahko kakšen govor mel? janša je bandi pa štihec isto horvat pa manipulant iz NSI. vsi politiki mi idejo na kurac

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    76. Za komentiranje se morate prijaviti!
    77. gost
      28.12.2013 ob 10:55 Frenky II gost

      ....."Samostojnost" ti nimaš pojma, ko govoriš, da je Krkovič polagal temelje za SV, vendar so ti temelji takovani s krvavimi milijoni mark iz Htvaške, BiH in tudi iz Srbije, in ti" temelji" so šli v njegov in Janšov žep in šlo se je tako daleč, da je v začetku vojne vsak tretji član TO imel orožje in nepopoln borbeni komplet.... mogoče je tudi pred dnevi polagal temelje za Janšove specialce v črnih uniformah....

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    78. Za komentiranje se morate prijaviti!
    79. gost
      28.12.2013 ob 11:12 IVO gost

      Poštenjak; Šteri Škerlak, tej ka je ščel biti častni občan v moravcaj, ka ga je mati pa očim predlagala.PROSIM TE!!!!, pa Baldaš, ka nema blage vejze od tej vojne, ka je pa delo on v vojni??? Zdaj se pa nosi kak poran, kak bi kaj bil.PA SREČNO 2014

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    80. Za komentiranje se morate prijaviti!
    81. gost
      28.12.2013 ob 11:22 91 gost

      Dobro je prebrat: DNEVNIK VSO kot podaljšana roka stranke SDS Vir / Avtor: Blaž Petkovič 13. december 2013 (nazadnje spremenjeno: 0:01 13. december 2013) Oznake: Družba, Osamosvojitev Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve si pri polastitvi zaslug za dogodke v začetku 90. let pomaga tudi z davkoplačevalskim denarjem. Nekdanji minister Andrej Vizjak je VSO v letošnjem letu zagotovil 176.800 evrov državne pomoči. Odnosi med Zvezo društev in klubov Moris (Zveza Moris) ter Združenjem za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) so vse bolj napeti. Da se želijo Janševi osamosvojitelji, ki so se pred slabimi tremi leti povezali v VSO, na vsak način polastiti tradicije obeleževanja prvega postroja specialne brigade Moris in si prilastiti zasluge za slovensko osamosvojitev, kaže tudi jutrišnje razcepljeno dogajanje na Kočevskem. Medtem ko bo Zveza Moris dan, »ko je prvič zadišalo po Slovenski vojski«, obeležila zvečer v kočevski športni dvorani, bo VSO prireditev Prihodnost pripada pogumnim izpeljala nekaj ur prej v spominskem parku v Kočevski Reki. Zaradi obiska državne proslave ob položaj tajnika VSO V Dnevniku smo že poročali, da je želela VSO od generalštaba Slovenske vojske za svoj dogodek v Kočevski Reki pridobiti okoli 500 maskirnih uniform iz časa osamosvojitve, vendar je minister za obrambo Roman Jakič njihovo prošnjo zavrnil. Jakič je med razlogi za svojo odločitev med drugim navedel, da bi tovrstna donacija uniform lahko dobila politični predznak, saj je združenje blizu eni od političnih strank (SDS, op. p.). Po nekaterih informacijah naj bi želel VSO v uniforme obleči mladino, predvsem pa tiste, ki so vpeti v podmladek največje opozicijske stranke. »To združenje ni bilo ustanovljeno z namenom, da bi postalo trobilo ene stranke, ampak da bo odpiralo prostor za dialog,« pravi naš sogovornik, ki je bil navzoč na ustanovnem kongresu VSO, vendar je pozneje iz njega tudi izstopil. Da postaja VSO vse bolj izpostava stranke SDS, ki ga izkorišča za mobilizacijo svojega članstva na terenu – združenje med drugim uporablja isti strežnik, kot ga SDS uporablja za svojo spletno pošto –, so kmalu po ustanovitvi združenja spoznali tudi v Zvezi Moris. Sprva so sicer še potekali pogovori o sodelovanju med obema organizacijama – tedanji tajnik VSO Drago Bitenc je februarja letos postal tudi predsednik Zveze Moris, vendar je ta ideja kmalu zatem ugasnila. Še posebej po tem, ko se je Bitenc pojavil na letošnji proslavi ob dnevu državnosti na ljubljanskem Kongresnem trgu: po tem dogodku je bil namreč predsednik Zveze Moris razrešen s položaja tajnika VSO (kasneje je tudi izstopil iz združenja), njegovo funkcijo pa je prevzel Božo Predalič, ki ga je minister za notranje zadeve Gregor Virant pred tem razrešil s položaja načelnika upravne enote Grosuplje. Člani VSO usposabljali učitelje za aktivno državljanstvo Zveza Moris, ki združuje 20 društev ter klubov oziroma okoli 9000 posameznikov, je bila sicer ustanovljena novembra 2008, letos pa tudi predseduje Koordinaciji domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije. Na drugi strani pa naj bi mlajše VSO, ki je nastalo ob 20. obletnici plebiscita za samostojno Slovenijo na pobudo Lojzeta Peterleta, Janeza Janše, Toneta Krkoviča in Igorja Bavčarja, združevalo »zgolj« 2000 članov (podatka nam združenje ni posredovalo). ........... Presenečeni nad odločitvijo Morsa V Zvezi Moris so nad odločitvijo ministrstva za obrambo, da VSO dodeli soglasje za uporabo spominskega parka v Kočevski Reki, presenečeni. »Generalštab Slovenske vojske kot upravnik parka je Zvezi Moris izdal le soglasje za skrb objekta, redna vzdrževalna dela in čiščenje parka, ne pa v upravljanje,« pa odgovarjajo na obrambnem ministrstvu. Spomnimo, da so se 17. decembra 1990 na ploščadi v parku prvič javno postrojili pripadniki kasnejše 1. specialne brigade Moris. V Zvezi Moris pred jutrišnjo prireditvijo sicer izpostavljajo povezovalno noto, saj si zaslug za osamosvojitev po njihovem mnenju ne smejo prilaščati zgolj nekateri posamezniki. V kulturnem programu bo med drugimi nastopil pevski zbor ljubljanske fakultete za družbene vede.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    82. Za komentiranje se morate prijaviti!
    83. gost
      28.12.2013 ob 13:39 PREKMURSKI ZET gost

      Ti Škerlak Slavka pusti pri miru. On je nosil glavo naprodaj na mejnem prehodu. On je eden od tistih, ki bi lahko upravičeno imel govor!

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    84. Za komentiranje se morate prijaviti!
    85. vrtek
      28.12.2013 ob 14:25 vrtek

      bravo prekmurski zet

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    86. Za komentiranje se morate prijaviti!
    87. vrtek
      28.12.2013 ob 15:50 vrtek

      Gost IVO če bi ga vi v toj najbole nevoščljivoj občini malo bole zraven pustili bi vam mogoče Slavko kaj več zrikto.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    88. Za komentiranje se morate prijaviti!
    89. smrt
      28.12.2013 ob 21:39 smrt

      Več spomenijkov so postavili za te 10 dnevne vežbe v Sloveniji kak pa negda v cejloj Jugoslaviji ge je vojna trajala 4 lejta . Ene se tu gor ven mečejo ka so bilij v vojni za Slovenijo .Tisto ka so pa delali pizdarije na Petanjcaj v Vtičarovi hiši in se špilali z trombloni tisto pa nej nika .Ka nemo dale pijsal zaradi čega je eksplodiralo .

      6 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    90. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.