https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Pri kapelici sv. Florjana v Beznovcih blagoslovili 20 konj

Beznovci, 27.12.2013 ob 9:30  

Turistično društvo Vrtnica Beznovci je pri vaški kapelici sv. Florjana v Beznovcih organiziralo že tradicionalno 10. Srečanje konjerejcev in blagoslov konjev na Štefanovo.


Sveti Štefan je zavetnik kamnosekov, priprošnjik pri glavobolih in zaščitnik konj. Zaradi tega na Štefanovo v mnogih župnijah blagoslavljajo konje. Blagoslov konjev v Beznovcih je opravil cankovski župnik Ivan Kranjec, prireditve pa so se udeležili tudi puconski župan Ludvik Novak, grački župan Daniel Kalamar in cankovski župan Drago Vogrinčič. V krajšem kulturnem programu so nastopili domači otroci, nakar sta Ludvik Novak in predsednica TD Vrtnica Beznovci Tanja Marič vsem konjerejcem razdelila priznanja. Ob koncu prireditve pa je najmlajše obiskovalce presenetil še Dedek Mraz in jih obdaril.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.12.2013 ob 18:24 254385 gost

      super tista kobilica z modrim mašlčkom je meni najlepša za pohvalit

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.12.2013 ob 11:04 VANČ gost

      Vse lepo in prav . Samo drugič bo potrebno več pozornosti posvetiti dvonogim (konjem in kobilam ).Pripustit , jih bo treba !

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.