https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Dan samostojnosti v Turnišču tokrat nekoliko drugače

Turnišče, 30.12.2013 ob 7:45  

Dan samostojnosti in enotnosti so proslavili tudi v Občini Turnišče. S prireditvijo so obeležili 23. obletnico razglasitve rezultatov  plebiscita, na katerem se je leta 1990 okoli 95 odstotkov volivcev, ki so se udeležili volitev, odločilo za Slovenijo kot samostojno in neodvisno državo. Takrat so državljani izkazali veliko mero enotnosti.


Ob tej priložnosti je prisotne nagovoril župan Občine Turnišče Slavko Režonja, ki je v svojem  nagovoru poudaril, da se na občini trudijo zagotoviti čim boljše pogoje za življenje občanov, za njihovo sodelovanje in rast. Glede na splošne razmere, ki vladajo in gospodarsko sliko države, se trudijo ohraniti socialni čut in izvesti določene investicije, s katerimi želijo razbremeniti gospodinjstva. Prihaja obdobje, v katerem se bodo morali ponovno boriti za pridobitve in storitve, ki so bile že domače in na katere so občani že navajeni, kot so pošte, banke, krajevni uradi, mreže šol in vrtcev ter in ostale storitve. V prihodnje se bo potrebno ponovno poenotiti in pokazati pripadnost lokalni skupnosti in regiji za ohranitev navedenih pridobitev. Obenem je vsem zaželel še vesele praznike in uspešno novo leto.

Ta dan pa je v Turnišče prišla v goste Dramska skupina Močnikovi iz Rogaševcev. Praznovanje so popestrili s komedijo Dober dan, s katero so na izviren način prikazali družinske in medsosedske zaplete ter dodobra nasmejali zbrano publiko.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.