https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Tudi v prihodnje uprava pošte v Murski Soboti ostaja

02.01.2014 ob 7:00  

V preteklem letu so kar nekaj prahu dvignile govorice o reorganizaciji Pošte Slovenije, tudi o tem, da naj bi upravo poslovne enote Murska Sobota preselili v Maribor. Ogorčeni pomurski župani so zato vodstvo pošte pozvali, naj ne ukrepajo v tej smeri, ti pa so jim zagotovili, da uprava v Murski Soboti ostaja, določena reorganizacija pa se bo kljub temu izvršila.


Pošta Slovenije je z reorganizacijo pričela že leta 2009, ko so nekatere pošte, med drugim tudi pošto v Fokovcih, preoblikovali v premične pošte. Sledilo je preoblikovanje nekaterih pošt v pogodbene pošte, med drugim tudi pošto na Hodošu, v Križevcih in na Razkrižju, v kratkem se bo podobno zgodilo tudi s pošto v Spodnjih Ivanjcih, pošta v Bodoncih pa že posluje s skrajšanim delovnim časom.

Kot poročajo na portalu Pomurje.si, so jim s Pošte Slovenije pojasnili, da načrtujejo prestrukturiranje poslovanja. Poslovna enota v Murski Soboti, pod okrilje katere sodi 35 poštnih poslovalnic, ki skupaj zaposlujejo okrog 285 ljudi, se pri tem ne bo ukinila, bodo pa pričeli s postopnim centraliziranjem posameznih delovnih procesov oziroma združevanjem nekaterih oddelkov znotraj poslovnih enot s poslovnimi funkcijami na upravi družbe.

Foto: Kristjan Škrlec

Zagotovili so, da se za uporabnike poštnih storitev nič ne bo spremenilo. Spremembe se bodo zgodile predvsem pri manjših in nerentabilnih poštah v Sloveniji, ki naj bi se v prihodnjih letih preoblikovale v premične in pogodbene pošte. Take spremembe bi se naj zgodile v med 40 in 50 pošt po vsej Sloveniji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.