https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

21 delavcev podjetja iz Podgrada ostalo brez službe

03.01.2014 ob 7:00  

Pokvarjene praznike je imelo tudi enaindvajsetih formalno še zaposlenih v družbi Suha gradnja gradbeništvo, d. o. o. iz Podgrada pri Gornji Radgoni, katere lastnik in direktor je Silvo Leben.


Nekoč uspešno in zelo obetavno podjetje je zabredlo v hude težave

Kot poročajo Slovenske novice so zadnjo plačo prejeli oktobra, pa še to za avgust 2013, zato se je 21 delavcev soglasno odločilo za prekinitev dela, do izpolnitve njihovih zahtev. Ker njihov delodajalec, kot sami pravijo, ni hotel komunicirati z njimi, je vse skupaj potekalo le pisno, čeprav Leben naj niti ne bi hotel dvigniti nekatere poslane pošte in se je vračala.

Foto: Slovenskenovice.si

»Nikakor nam ni jasno, kako je naš direktor zapravil toliko denarja, saj vemo, da ga je bilo«

Neformalni pooblaščenec vseh zaposlenih za komuniciranje s pravniki in novinarji, Mirko Vrbančič, ki je bil v podjetju zaposlen dobro desetletje, nam pove, da je bila Suha gradnja nekoč perspektivna: »Sprva smo delali samo z mavcem, torej suhe gradnje, pozneje pa tudi montažne in varčne hiše. Dela je bilo veliko in z veseljem smo delali, najprej večinoma po Pomurju, zadnji dve leti pa izključno v Avstriji.

Vir: Slovenskenovice.si

 

    Komentarji

    1. gost
      04.01.2014 ob 4:09 lol gost

      S Sliko?? Saj piše ka je iz slovenskih novic?? Te če je kaj narobe so v slovenskih novicah krivi

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.01.2014 ob 10:29 sindikat gost

      Semoliča naj pozovejo na pomoč!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.01.2014 ob 11:12 z druge strani mure gost

      Lol:... ja slika je najprej bla gor dana od enega drugega podjetnika iz G.Radgone in mislim ka bi lahko hitro prišlo do konflikta, zato sem mirno in lepo opozoril, da tako nebo v redu! No čez čas so res umaknili tisto sliko na pomurcu(tako da je zdaj samo ena), na FB pa še je nekaj časa bla, zdaj pa tudi več ne zasledim ničesar! Za povrh so še odstranili tisti moj opozorilni komentar, seveda brez kake koli zahvale za opozorilo! Če že tako radi odstranjate nevšečnosti na tem portalu, dajte še počistit toto vaše bliskanje z virusno vsebino in lažnimi dobitki.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.01.2014 ob 11:41 alen gost

      Kolikor mi je znano, se direktor še vedno potika po igralnicah v sosednji Avstriji in se hvali z porabljenim " težko prisluženim " denarjem. Na noč je znal potrošiti tudi do 30.000 eur, kar bi bili plačani prispevki za vse delavce. V sosednji Avstriji ima novo firmo Le...., s katero bi naj naprej nemoteno delal in pozabil na 21 ljudi, ki jim je zelo polepšal praznike. Bravo naši inšpektorji, bravo Naša država in BRAVO SILVO - kar tako naprej!!!!!!!!!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.