https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomurska violinistka Lina Plohl niza mednarodne uspehe

04.01.2014 ob 8:00  

Mlada radgonska violinistka Lina Plohl je svoje glasbeno znanje začela pridobivati s sedmimi leti na Glasbeni šoli Gornja Radgona, nato pa nadaljevala na Zasebni glasbeni šoli Maestro in z željo po dodatnem napredovanju šolanje  nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru.


V Trstu in Piranu je osvojila prvo mesto

13-letna Lina Plohl, violinistka iz Gornje Radgone, se je letos izkazala na domačih in zlasti mednarodnih tekmovanjih. Pri slednjih je še posebej ponosna na dosežka s tekmovanj v Trstu in Piranu, kjer je osvojila prvi mesti. Na znanem mednarodnem tekmovanju 9. ARS Nova Trieste 2013 je Lina v kategoriji B, za violinistke od 11 do 14 let, osvojila prvo nagrado s 96 (od 100) točkami.

Zanimivo je omeniti, da je mlada glasbenica na enakem tekmovanju lani osvojila tretjo nagrado, kar potrjuje njen napredek. Lina Plohl je podoben uspeh ponovila na mednarodnem tekmovanju mladih violinistov, pianistov in komornih skupin „Tartini, Piran 2013“, kjer je v težki mednarodni konkurenci, v kategoriji A3 osvojila prvo nagrado, z 91,80 točke.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.