https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Glasna kršiteljica se ni pomirila niti ob prihodu policistov

05.01.2014 ob 9:00  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali šest kaznivih dejanj, tri prometne nesreče, devet kršitev javnega reda in miru, dva primera povoženja divjadi, poškodbo vozila na parkirnem prostoru in pridržali eno kršiteljico.

 

Ob 16.45 uri se je v naselju Moravske Toplice zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 40–letni  voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Tešanovci v smeri Martjanec. V blagem desnem ovinku je zavil  levo na nasprotno smerno vozišče, kjer je takrat nasproti pripeljal 64-letni voznik osebnega avtomobila. V trčenju so se tri osebe telesno poškodovale in bile odpeljane v bolnišnico M. Sobota. 40–letni voznik je v bolnišnici umrl, 64–letni voznik je utrpel hude telesne poškodbe, njegova sopotnica pa je bila lahko telesno poškodovana.   

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali tri tatvine, poškodovanje tuje stvari, ponarejanje listin in vlom v vozilo. Na pomurski avtocesti obravnavan tujec, ki je uporabljal ponarejeno vozniško dovoljenje. V Pincah obravnavana tatvina  goriva, v Lendavi tatvina v trgovini, na območju M. Sobote pa tatvina denarja in bančnih kartic. V Lendavi je neznanec iz parkiranega vozila odtujil žensko torbico in lastnico oškodoval za 400 EVR.

Javni red in mir je bil kršen sedemkrat v zasebnih prostorih in dvakrat na javnih krajih. Kršiteljica, ki je nadaljevala s kršitvijo v zasebnem prostoru, je bila pridržana.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na celotnem območju PU Murska Sobota.    

 

Vir: Policijska uprava Murska Sobota

  

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.