https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurci smo se lani razveselili 936 novorojenčkov

06.01.2014 ob 7:00  

V preteklem letu so se starši v Pomurju veselili 936 novorojenčkom, letos pa smo prvega Pomurca dobili 41 minut po polnoči.


Enajst mamic se je razveselilo dvojčkov

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so nam zaupali, da je bilo podobno kot zadnjih nekaj let tudi lani v pomurski porodnišnici opravljenih več kot 900 porodov, vendar je številka nekoliko nižja kot v prejšnjih letih. V preteklem letu so opravili 925 porodov, rojenih pa je bilo 936 novorojenčkov, ker so se 11-krat rodili dvojčki. V letih pred tem pa so zabeležili naslednja števila porodov:  leta 2012 946 porodov, leta 2011 928 porodov, leta 2010 937 porodov ter leta 2009 985 porodov.

Dečkov več kot deklic

Od novorojenčkov je bilo 451 rojenih deklic, dečkov pa 485. Največ rojenih je bilo v mesecu juliju, najmanj pa v februarju.

Nekatere mamice imaje raje porod v vodi

Kar nekaj mamic se v zadnjih letih odloča za alternativne oblike poroda. Nekatere oblike izvajajo tudi v murskosoboški porodnišnici, tako so v preteklem letu opravili sedem porodov v vodi. Kot so nam povedali v porodnišnici, se nekatere mamice odločajo tudi za porod sede, čepe, na blazini in ob aromaterapiji, vendar pa za število tovrstnih porodov ne beležijo podatkov.

Foto: www.sxc.hu

Partnerji vedno pogosteje prisotni ob rojstvu otroka

Ob porodu je vsako leto prisotnih tudi vedno več partnerjev. V preteklem letu je bilo ob rojstvu otroka v Rakičanu prisotnih kar 592 partnerjev, kar pomeni 64 odstotkov, medtem ko je leto prej to razmerje znašalo 52 odstotkov.

Prvi Pomurec kmalu po polnoči

Prvega Pomurca pa smo letos dobili prvega januarja, in sicer dečka, ki je na svet prijokal ob 0:41.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.