https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

ŽNK Teleing Pomurje ni uspelo obraniti naslova na mednarodnem turnirju AGRAM

6.1.2014  

Minuli vikend je v Zagrebu potekal mednarodni malonogometni turnir AGRAM. Na turnir sta odpotovali tudi ekipi članic in U17 ŽNK Teleing Pomurje. Članice niso uspele obraniti lanskega naslova prvakinj in so se morale zadovoljiti s tretjim mestom. Je pa naslov uspelo osvojiti dekletom z ekipo U17. Ekipa U13 pa se je v Murski Soboti udeležila kvalifikacijskega turnirja in dosegle drugo mesto. S tem so se uvrstile na zaključni turnir, ki se bo prvega februarja 2014 odvijal v Radljah ob Dravi.

Članice zasedle odlično tretje mesto

V Zagrebški športni dvorani Peščenica se je minuli vikend odvijal že 12.mednarodni članski malonogometni turnir, na katerem je sodelovalo 12 ženskih ekip iz področja celotnega Balkana. Lanskoletno zmago so branile igralke ŽNK Pomurje. Zaradi odsotnosti prvega trenerja Bojana Jančarja, je krmilo Beltinske ekipe prevzel Sandi Bauer, ki je na turnir popeljal Andrejo Pavlovski, Stašo Špur, Tjašo Tibaut, Matejo Zver, Andrejo Nikl, Tanjo Vrabel, Moniko Conjar, Nino Marič, Manjo Rogan in Anjo Prša.

Pomurske igralke so se, v skupinskem delu tekmovanja najprej pomerile z ekipo Trnave in jo gladko premagale z rezultatom 6:1. V drugem srečanju skupine A so se igralke ŽNK Pomurje pomerile z "evroligašinjami" iz Osjeka, ekipo, ki zaseda 43. mesto na neuradni evropski lestvici. Tokrat so morale priznati premoč hrvaškim državnim prvakinjam, ki so srečanje dobile z rezultatom 4:2.

Kljub porazu so se dekleta uvrstila v nadaljevanje, kjer so se za vstop v polfinale pomerile z ekipo Reke in jo z zadetkom Andreje Nikl premagale z 1:0 ter se tako uvrstile v boj za obranitev lanskoletnega naslova.V polfinalu jih je ponovno čakala ekipa ŽNK Osjek. Po odlični tekmi, so bile Osječanke ponovno močnejše, saj so ponovno zmagale, tokrat z rezultatom 2:1. Igralkam Pomurja je tako preostal samo še boj za tretje mesto, kjer jih je čakala črnogorska ekipa Ekonomist.

Kljub polfinalnemu porazu, so se nogometašice zbrale in srečanje odločno začele. Hitro so povedle s 4:1, vendar pa v nadaljevanju popustile. To bi se jim skoraj maščevalo, saj so se Črnogorke pobrale in prevzele pobudo na igrišču. Kljub vsemu pa so srečanje naše igralke dobile z rezultatom 5:4.

Za zmago na turnirju sta se pomerili ekipi ŽNK Sarajevo in ŽNK Osjek. Srečanje so dobile igralke ŽNK Sarajevo, ki so zmagale z 1:0 in tako že 6. osvojile ta turnir. Kljub dvema porazoma, so naše igralke pokazale srčno igro. Tretje mesto na tako močnem turnirju je lep uspeh, in dober obet za letošnjo sezono.

 

Ekipa U17 ŽNK Teleing Pomurje Beltinci osvojila naslov prvakinj na mednarodnem turnirju AGRAM

8 ekip razdeljenih v dve skupine po 4, se je že 5. borilo za prestižni pokal. V skupini A so igralke ŽNK Teleing Pomurje U17 Sara Nemet, Špela Kolbl, Špela Rozmarič, Melani Jelen, Tina Zadravec, Sara Belcl, Tjaša in Nika Nemec, Vanesa Abraham, Anita Legenič in Kaja Horvat, najprej gladko s 6:2 odpravile Dinamo Maksimir. V drugem srečanju, proti ekipi Ferencvaros FC, so naše igralke po hitrem zadetku Tjaše Nemec popustile in dovolile Madžarkam, da so prevzele pobudo in spreobrnile rezultat na končnih 1:3. V tretji tekmi skupinskega dela, so naše igralke ponovno prikazale odlično igro in s 6:0 odpravile Zagreb 2014. Z zmago so se kot druge v skupini uvrstile v polfinale.

V polfinalu so se naše igralke pomerile s "starimi" znankami, ekipo ŽNK Sarajevo. Pomurke so polfinalno srečanje odlično začele, hitro zadele, vendar pa še hitreje dobile zadetek za izenačenje, kar je bil tudi rezultat polčasa, izkazalo pa se je, da tudi rezultat tekme. Ker pa je srečanje odločalo o uvrstitvi v finale, so o finalistkah odločali streli s 6-ih metrov. In tu je na sceno stopila beltinska vratarka Sara Nemet, ki je obranila dva strela, odločilni zadetek za uvrstitev v finale pa je prispevala Špela Rozmarič.

V finalnem srečanju so se igralke pomerile z domačinkami, ekipo ŽNK Agram, ter po zelo razburljivem srečanju, z zadetkom Tine Zadravec, osvojile zagrebški turnir. Za najboljšo igralko na turnirju je bila izbrana igralka ŽNK Teleing Pomurje Špela Kolbl.

 

Ekipa U13 ŽNK Teleing Pomurje Beltinci se je v Murski Soboti uvrstila na zaključni turnir

Prav tako minuli vikend se je v novi športni dvorani Ekonomske šole v Murski Soboti, odigral prvi kvalifikacijski turnir U13 ekip - vzhodne skupine. Na turnirju so sodelovale ekipe Fužinar, Maribor, Teleing Pomurje Beltinci, MSM Ptuj, Dornava in Radlje ob Dravi.
Po razburljivih srečanjih je prvo mesto na turnirju osvojila ekipa MSM Ptuj, domačinke pa so osvojile odlično drugo mesto in se tako uvrstile na finalni turnir, ki se bo 01.02.2014 odvijal v Radljah ob Dravi. Igralke ekipe U13 iz Beltincev so z osvojenimi 10. točkami zasedle 2. mesto in se uvrstile na finale Zimske lige. Prvo mesto na turnirju so osvojile igralke MSM Ptuj, ki so na turnirju ostale neporažene.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.