https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Na soboški gramoznici se obeta Wake Park

10.01.2014 ob 13:15  

Mestna občina Murska Sobota načrtuje ureditev športnega centra za deskanje in smučanje na vodi, zato so si v brežiški občini ogledali primer dobre prakse – First Wake Park na Borštu.

Župan občine Brežice Ivan Molan je dejal, da je park tudi primer dobre prakse spodbujanja gospodarstva in pomoči mladim podjetnikom pri uresničevanju njihovih idej. Občina je športnim navdušencem pomagala z nasveti pri prostorskih ureditvah in pridobivanju dokumentacije, vse ostalo pa so pri First Wake Parku mladi naredili sami.

Molan in strokovni sodelavci občine Brežice so seznanili murskosoboško delegacijo s prostorskimi zahtevami umeščanja takšnega centra, predstavnik First Wake Parka Jože Novoselc pa je predstavil potek urejanja in obratovanja parka. Kot je dejal murskosoboški župan, so se z veseljem seznanili s primerom dobre prakse, saj ne želijo izumljati tople vode, temveč slediti uspešnemu zgledu in čim prej urediti lastni vodni športni center.

O parku

Pred tremi leti je gramoznica Boršt dobila novo vsebino. Projekta so se lotili ambiciozni mladi, ki so svojo navdušenost nad wake-anjem (op. drsenje z desko po vodi) in lastne izkušnje obiskov vodnih parkov v tujini umestili v lokalno okolje. Občina je zagotovila ustrezno prostorsko umestitev, sami pa so uredili brežine in za izvedbo aktivnosti postavili ustrezno infrastrukturo. 

First Wake Park na Borštu je odprt od maja do oktobra. Deskarjem na vodi je na voljo proga v dolžini 400 m (200 m v eni smeri ) – gre za sistem proizvajalca Sesitec – SYSTEM 2.0. Sistem tvorita dva nosilna stebra na nasprotnih brežinah in med katerima je napeta nosilna jeklenica. Na jeklenici se nahaja skripec ki se premika po jeklenici in hkrati poganja deskarja.

Vir/foto: brezice.si

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.01.2014 ob 14:31 soboški gost

      Ka tou de tűdi na čarno kak vse ostale kuče okoli kamešnice???

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.01.2014 ob 15:18 barny gost

      Se eden od promocijskih projektov... itak ka je ideja odlicna ampak de na zalost samo pri ton tude ostalo.. volitve pac idejo kcoj..

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.01.2014 ob 11:35 shark gost

      ideja zrasla na vodi in ze padla v vodo, prvo kak prvo za uporbao more občina pridobiti 80% podpisov ribičev rd MS...

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.01.2014 ob 9:18 kamesnica gost

      Soboske ne trause te bedarije o ton ka so na carno postavlene kuce okauli kamesnice malo se pozanimaj pa te mej te tvoje nevoscljive komentare bedak eden .tej klubi bar kaj naredijo za tau kamesnico nej pa ti ka samo sinfate znas

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.01.2014 ob 14:42 gost - dolfe gost

      Jaz mislim ke nebi blo dobro, napelati žice preko jezera - treba tudi malo misliti na druge ludi ki tudi čejo meti ke od jezera. Ribiči tak majo "v upravljanju" VSE vodne površine SV Slovenije. Zake nebi tu razvijali in podpirali neke česa indi nega - kajakašov, potapljačov, jadralcov, triatloncov in TUDI wakeborderov??

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.01.2014 ob 20:34 gost gost

      No moje mislenje je glede toga wakeboarda pozitivno.Zakoj nebi neka napravili na ton jezere??? Dosta nas je takseh ,ka prezivljamo poletja ob vodi.zakoj nebi skoristili to,ene za potaplanje,colnarjenje,srfanje,ribistvo,,,saj je zadosta velko ka mamo vsi mesto tan.Ja me pa moti to,ka bi kao najprle mogle spitavate ribice:ZAKOJ??? saj so itak kak je kolega pravo nad menov v kometare,vseposede glavne na vsakon jezere.Do zdaj se eedino one majo hasek stoga,ka kaserajo ribicijo,odavlejo karte za ribicijo,pa kak je mznano tudi za kamperanje.Napravijo oni kaj za to grabo dobroga,no razen toga ka namecejo tone kukorce pa neven nekseh bojlecov v to vodo???ka ma obcina al drzava haska stoga?Neje to onesnazevanje? Lastijo si mesta,vtagnejo zimice z ene strani jezera na drujgo stran,pa zavzemejo pol jezerea ,a drujge se recimo nesme mimo pelate pa prek zimice.Naj ribi ob obale tan ge pac je,nej pa po cejlon jezere.Ce ze pride recimo avstrijec ribit,ok,kujpe karto,,,pa s to karto kujpe on cejlo jezero ka drujge nesme nigi se pelate al plavate,al pa kujpe pac karto za mesto ge ribi? No,glede wakeboarda pa mislin ka trbej malo delate na ton ka bi to uspelo,saj se sten ne onesnazuje okole,kak recimo tudi z drujgeme vodneme sportame nej.Zakoj nebi mladina pa se vsi ostale mele kaj od toga bisera narave? Bravo zupan ka je prislo do te zamisli,Vsaj ge tak mislin,ka ce bi ze nekak to napravo,bi sigurno tuj poskorbo ka bi bila okolica urejena pa vse zriktano kak trbej.Moremo skoristiti to ka mamo.Na kamensnici tuj zna biti fejst lepo,pa kelko vidi9n,se ogromno ludij ode namakt pa kopat polete.Vsi si pac tuj nemrejo nekse opasne dopuste privosciti.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.01.2014 ob 21:31 lako.surfer gost

      samo naj se doigaja na jezere,ge san za. ne stukajte se brezveze,ka marsistoj neve nanc zakoj se ide.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.01.2014 ob 21:50 kamesnica gost

      Evo pa en lujzek ka je vsen drujgen navoscene neven zakoj si san neksi klub ne naredes na carno ce vsipoprejk delajo tak te je ze tak enostavno.lepau je tu gor.sinfate. ovacik te pa nega nika v lacaj ka bi se nan vsen predstavo paulek toga pa ge na kamesnice vec klubov ka ti rejsan mislis ka je tau tak enostavno pa bi vsi samo na carno vse gor postavlale .ej lujzek lujzek malo se zamisli ci je tebi sto kaj slaboga naredo z tisten rejsi nej pa ka vse v iste kos meces ene bi rade nekaj naredili za tau kamesnico viden ka ti samo znas grdo gucate. V resnici si pa picka

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.01.2014 ob 22:11 ficko gost

      Bravo kamensncia pa lujzek.Marsistoj zna, ka ma lujzek popolnoma prav.Dosta ljudi zna, ka pise vkatastre, pa kak je zten placon.Vse trbej ovoga debeloga pijtate ka se lejko pa kase nesme.Ka slucajno to tan samo njegovo?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.01.2014 ob 22:48 Lujzek gost

      Nikdar san tan nej doubo računa, pa san nej član kluba. Nikak fajn slujži na račun države. Straj me je pomisliti, da je nekak povezani z kakšnim državnim uslužbencem in močno vüpan, ka je tou samo v moji glavi. Ampak, tou že tak dugo traja in vsem na očeh.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.01.2014 ob 11:49 bebek gost

      Nej neje samo v tvoji glavi,je realnost,nazalost

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      16.01.2014 ob 22:04 baltazar gost

      Hej kak ste se raspricali.Rejsan bi bilo lepo ce bi to naredili na kamensnici.San za stvar,bi pomago tuj.Rad vidin ka se neka dela na kamensnici.Saj rejsan,ene so rejsan idole na ton jezere,celo srface,lepo jih je viditi,lepo je tuj gledate potapljace.Ja,saj je ribicija redno razvita tu,al kak san zgoraj presto,rejsan malo pretiravlejo z hranjenjon rib,z kukorco.So se ene spitavale od koj je telko trave? Kukorca pa te stvari ka se mecejo v vodo,je kak umetno gnojilo,malo.spremlajte rast trave,80% procentov je krivo to hranjenjje. No glede gorilkojove ostarije pa grmicove,heh,no coment,saj rejsan se dela na puno,odavle bole kak v ostariji,ja seveda,clane samo pijejo,si mislin ja,no ge san nikdar nej bil clan,pa san zw tun par piv spil,pa kak so pravle,san racuna resno nej dobo. No mogoce ce resno grata ta zupanova ideja,se naprave ta gorilkobar legalen.Tacas pa mislin ka de kar delovala zganjarna,pa prodajalna na carno,no vse vrste robe se dobi. Upam ka de kaj vec nadzora nad jezeron,ce grata te park.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      16.01.2014 ob 22:45 lako.surfer gost

      No pa resno ste odisli vsi doj z glavne teme. Kda pa te to zupan nacrtuje napraviti? Upam ka de kmalu,ka mo bar mele nove sport na vode. Nas je dosta kere se veselimo tome,in mislin,ka de nas kar nekaj,kere mo priskocili na pomoc ob izgradnji tega.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      17.01.2014 ob 0:43 vejker gost

      Odin zdaj v avstrijo na wake, tan nega nikših problemov pa majo tašno napravo na menšon jezeri kak je naša kamenšnica. Nigdar san nej čuo ka bi se kakšen ribič tan kaj buno. Vsi lepou živijo tan pa kasejrajo gda je poleti puno wakerov, večinoma vsi slovenci. Naj čim prlej tou napravijo prinas ka mo rajši našin pejneze davo kak avstrijcon, pa magari gorilkoji za pivo brez računa.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.