https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ive A. Stanič: »Kdo razdvaja slovenski narod, ki je bil leta 1990 in 1991 povsem enoten?«

13.01.2014 ob 8:30  

Dogajanje okoli spominskega obeležja braniteljem slovenske samostojnosti v Murski Soboti je še vedno zelo živahno, saj je politično ozadje njegovega odkritja razburilo celotno Slovenijo in jo razdelilo na dva tabora.


V Večeru so objavili mnenje Staniča, ki je med drugim zapisal, da so se v Murski Soboti člani Zveze veteranov vojne za Slovenijo pokazali kot izraziti politični preračunljivci, prenapeteži in nevoščljivci. Čeprav je člane omenjene zveze murskosoboški župan Anton Štihec povabil k izdelavi in odkritju spominskega obeležja, so člani iste zveze brez prepričljive utemeljitve sodelovanje grobo zavrnili in bojkotirali odkritje imenovanega obeležja. Celotno pismo si lahko preberete v priponki.

Istočasno se Stanič tudi sprašuje kdo razdvaja slovenski narod, ki je bil leta 1990 in 1991 povsem enoten, zakaj v Murski Soboti niso sprejeli ponujene roke, zakaj redno oziroma pogosto odklanjajo take in podobne priložnosti, katerih ponudbe prihajajo iz tabora, ki drugače razmišlja in tako naprej. Na to se je v imenu ZVVS s pismom odzval generalni sekretar Mitja Jankovič, ki ga objavljamo v celoti.

»Gospod Ive A. Stanič je v zapisu, katerega je objavil vaš cenjeni časopis, izrazil "svoje" mnenje glede dogodka, kot ga poimenuje, ob odkritju spominskega obeležja kot simbola zahvale vsem tistim, ki so veliko storili, da mesto Murska Sobota ni utrpelo nobene večje materialne škode ter seveda vsem tistim, ki so sodelovali v vojni za samostojno Slovenijo. To pa so bile tudi tiste veteranke in veterani, članice in člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo (OZVVS), katere omenjeni gospod imenuje kot "politične preračunljivce, prenapeteže in nevoščljivce". Ker so dejanje predsedstva OZVVS Murska Sobota podprla tudi predsedstva ostalih pomurskih občin, razumemo to kot grobo žalitev vseh pomurskih veterank in veteranov.

Naj še enkrat pojasnimo tako omenjenemu gospodu, kot seveda slovenski javnosti. V ZVVS smo se in se bomo tudi v bodoče zavedali pomembnosti odkritij spominskih obeležij, katera nas in predvsem prihodnje rodove spominjajo na eno izmed najpomembnejših dejanj v celotni zgodovini uporništva slovenskega naroda. Zato popolnoma razumemo reakcijo pomurskih veteranov, ki so zaradi (ne)izbora slavnostnega govorca iz njihovih vrst ali iz vrst civilnih struktur, ki so v pripravah na vojno in sami vojni odigrali pomembno vlogo v Pomurju, sedaj pa so bili z takšno naknadno odločitvijo župana Mestne občine Murska Sobota izigrani. Vse ostalo, kar se je dogajalo kasneje glede ponudbe gospoda župana je samo nadaljevanje spretno pripravljenega procesa lastninjenja nečesa, za kar avtorji te umazane politikantske igre nimajo nobenih zaslug. Ob tem jim ni težko izkoristiti tudi brigadirja Antona Krkoviča, ki ima nedvomno velike zasluge na obrambno-vojaškem področju osamosvajanja pred, med in tudi po osamosvojitveni vojni. Upajmo, da ga bo zgodovina za vse njegove zasluge uvrstila na pravo mesto.

Glede razdvajanja pa naslednje: ko nekdo zavestno sproži konflikt, kateri bo povzročil reakcijo tistih, ki so v tem konfliktu prizadeti, mora pričakovati takšno reakcijo. Če veterani ne bi tako reagirali, bi se odrekli bistva svojega delovanja in obstoja – to pa je negovanje vrednot, kot so poštenost, tovarištvo, medsebojno spoštovanje in tudi sodelovanje. In v tem je bistvo vsega, gospod Ive A. Stanič! Vemo, da boste to težko sprejeli in še težje razumeli, ampak dostojanstvo je vredno veliko več, kot je razbrati iz "vašega" pisma bralcem. Upamo, da bodo politični igralci tega dogodka za svoje početje prej ali slej nagrajeni, če ne prej, pa na naslednjih volitvah!

Glede MSNZ je naš predsednik na svojih javnih nastopih veliko govoril, napisanih je tudi nekaj knjig, kjer se lahko podučite o datumih, pravilnih nazivih in še marsičem. Mimogrede, generalmajor Ladislav Lipič, naš predsednik, je bil eden izmed organizatorjev Narodne zaščite v Pomurju. Kar pa se tiče festivala slovenske domoljubne pesmi, si posnetek lahko ogledate tudi na naši spletni strani ZVVS www.zvvs.si. Tega na spletnih straneh nekaterih zaslužnih domoljubnih organizacij nismo zasledili.

Na koncu še zaključni del govora našega predsednika, ki ga je imel 26. decembra 2013 ob Dnevu samostojnosti in enotnosti v Kočevju, citiram: "Če nam ni uspela sprava ali vsaj pomiritev zaradi dogodkov iz II. svetovne vojne, nas dogodki iz časa osamosvojitvene vojne ne bi smeli razdvajati. Takšno početje posameznih političnih strank, še posebej njihovih predsednikov in izpostavljenih članov, veteranke in veterani vojne za Slovenijo odločno obsojamo.« konec citata.

V imenu ZVVS: Mitja Jankovič, generalni sekretar«

Fotogalerija

Komentarji

  1. gost
    13.01.2014 ob 9:14 severni sij gost

    Tone Krkovič je eden najzaslužnejših borcev za samostojno Slovenijo. On je vzpostavljal maneversko strukturo narodne zaščite že v času, ko se tamkajšnjim "borcem" še sanjalo ni, kaj se pripravlja. Pravim domoljubom Slovenije bi moralo biti v veliko čast, da jih nagovori človek, kakršen je Tone Krkovič. Z bojkotom proslave pa so jasno izkazali, da jim ni mar za Slovenijo, še manj premorejo čut domoljubja. Sram jih bodi.

    23 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
    13.01.2014 ob 9:48 niko gost

    IN tebe severni sij ,da nakladaš takšne neumnosti z lopovščino se ne da ničesar doseči le verne ovce so nahranjene

    22 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
    13.01.2014 ob 10:58 gost gost

    severni sij, što ti je to povedo? krkovič? mater kak ste eni naivni pa vrvlete se ka van on pa janša pa bavčar pa podobni prodajo. larifari je vse to skupaj. maneverska struktura je bila že v tistih časih poskus privatizacije TO, kasneje slovenske vojske, in so je sproćili lidje keri so bili do takrat odkrito proti osamosvojitvi in so v tem samo vidli osebno priložnost. krkovič je bil častnik JLA do malo pred procesi osamosvajanja in je kak veliko drugih vidlo v teh procesih samo osebno korist. osamosvajanje se je začelo dosti prej kak so tej frajeri prišli na sceno in tudi zametki samostojne slovenske vosjke so bili tudi že pred to famozno postrojitvijo maneverske strukture. ampak vsi tej oh in sploh osamosvojitelji pač zdaj podtikajo vse možno lidan keri so v resnici prvi organizirali kraje orožja TO iz vojašnic JLA in se skrivno pripravljali na odpor in osamosvojitev. te so pa prišli tej "heroji" keri si zdaj pripisujejo vse zasluge in prevzeli že pripravljeni teren. tiste najbole zaslužne pa zdaj obmetavajo z komunisti in jugonostalniki, sami so bili pa do začetka osamosvojitvenih procesov (eni še duže) sami zagovorniki jugoslavije in tudi v komunistični oartiji. vse je to ena navadna politična igra v keo so nas potegnili lopovi, obsojenci in šverceri, s kero si ščejo pripisati čim več zaslug, da bi zdaj gda so vsi po vrsti na sodiščaj zaradi lopovščin ( eni so že obsojeni) izpadnoli kak žrtve nekše komunistične zarote. prav patetični so že in vi keri ne vidite ka delajo z vami glih tak.

    19 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
    13.01.2014 ob 11:24 švercer gost

    Prve oprijemljive informacije o preprodaji orožja, ki je bilo zaseženo v skladišču v Borovnici, sta avgusta 1993 policiji posredovala informatorja z obrambnega ministrstva. Eden je imel psevdonim Taksist, drugi Som. Slednji je bil Milan Smolnikar, ki so ga marca 1994 pripadniki Morisa brutalno pretepli in aretirali v Depali vasi. Smolnikar je bil nekdanji poveljnik protiterorističnega oddelka v odredu za hitre intervencije iste brigade. “Vsa oprema, ki jo ima Moris, in vse investicije, ki jih je ta enota izvajala v Kočevski Reki in v Škrilju, so bile plačane z denarjem od trgovine z orožjem, ki jo je vodil Krkovič. Osebno je prodajal orožje Hrvatom. Orožje iz zaseženega skladišča JLA v Borovnici je pripeljal v skladišče v Škrilju in ga nato proti koncu leta 1991 in v začetku 1992 postopoma prodajal hercegovskim Hrvatom. Avgusta 1992 je iz skladišča prodal še zadnjo pošiljko granat,” je v posebni informaciji s sestanka s sogovornikoma zapisal šef operative kriminalistične službe Jože Perko. “Postopek je potekal na način, da je Krkovič kupca poslal k Draušbaherju v Orbis. Ta je dal formalno dovoljenje za nabavo, Krkovič pa je nato izdal prodano količino. Tako je Krkovič prodal za okoli tri milijone nemških mark orožja in vojaške opreme,” sta povezavo med poveljnikom brigade in Gorenjevim podjetjem Orbis pojasnila informatorja.

    16 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
    13.01.2014 ob 12:26 Gost gost

    Čudno, vsi vse znajo, imajo dokumente, odgovorni pa preprodajo to niso nikoli bili obsojeni. Pa je v tem primeru znan kraj, čas, količina pušk in denarja, osebe ki so sodelovale. Če so se že desni politiki ukvarjali s prodajo orožja, zakaj jih ni levica, ki je bila dolgo časa na oblasti (Drnovšek, Rop, Kučan) spravila za zapahe. Krkovič, tako švercer, je prodal za 3 milijone nemških mark orožja, to je 1.5 milijona € če odmislimo inflacijo in nekateri zdaj njega in Janšo krivijo za tako stanje v državi. Ne pozabimo, bančna luknja je 4,7 milijard € ali po starem 9.4 milijard mark. Kja pa pravite na "old boyse" Kakšno luknjo je skopal Rigelnik? Za razliko od Janševe nevidne klinike med aboriđini ima on "kliniko" na Braču http://www.reporter.si/slovenija/iznajdljivi-tajkun-rigelnik-vila-na-bra%C4%8Du-kot-dav%C4%8Dna-olaj%C5%A1ava/10776 Koliko poveljnikov je, tako kot Krkovič, bilo časnikov JNA in je potem prestopilo v SV? Ko so videli, da JLA jemlje vrag.

    10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
    13.01.2014 ob 12:37 543 gost

    Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS, je domoljubna, samostojna, NESTRANKARSKA, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo. Ta združujejo tiste, ki so ne glede na njihova politična in svetovna prepričanja aktivno sodelovali v pripravah oziroma neposrednih obrambnih aktivnostih v vojni za obranitev samostojne in neodvisne Republike Slovenije. //////////////////////////////////////// KDO IN KAJ VSO? Pismo razočarane VSO-jevke, nesojene predsednice: Vse mora ostati med njimi Bojan Požar, Ljubljana, 29.12.2013 06:00 Objavljeno: Politika Insajderka združenja ... Pomagali sva postaviti razstavo v Stični, ko je bilo treba plačati, seveda so obljubili, ja, so rekli, da sva si izmislili in da itak ni denarja Objavljamo pismo "razočarane" članice Triglava, mladinske sekcije Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO), kjer med drugim "insajdersko" opisuje, kako deluje združenje, kakšen je nekdanji predsednik VSO Slavko Kmetič ter o njegovih sporih s Tonetom Krkovičem, kako je "skoraj" postala predsednica sekcije, vendar Simona Pavlič (sicer tudi članica predsedstva VSO) "ni upala" odstopiti, kako naj bi si delili denar ... in da je VSO, kot pravi, "popolnoma politično združenje," člane pa novačijo med stranko SDS.

    9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
    13.01.2014 ob 12:41 orožje gost

    ta prst, ki se vedno uperja v Janšo, sedaj Krkoviča, je prst za vse trenutke. Ko zmanjka argumentov, se pojavi tema orožje. Prodajalo se je, to vsi vemo, ne vemo pa kako in za kak denar in kje je ta denar (pri levih in desnih). Tričetrt vlad po letu 1991 je bilo levih in bi lahko raziskali zadevo do konca. Pa niso, zakaj že? Zmanjkalo bi streliva za desne! Navaden človek več ne verjame tem govoricam. In ker niste nikoli nič ugotovili, (tudi Drnovšek je vedel, zakaj prenehati), utihnite že enkrat s to temo, za vse večne čase!

    8 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    • gost
      08.01.2020 ob 20:53 Slovenec gost

      Sramota, da nam sovražniki Slovenije, kar ta orožje zagotovo je danes komandirajo, da naj molcimo? Če bi kdo moral molčati so to ravno SdS izdajalci, ki za osamosvojitev niso naredili čisto nič, razen velike škode! Oni so se borili le v zaklonišču CD za sendvič in špricer! Je to jasno! Krkovič še danes nima pojma kaj MSNZ je in nikdar ni nič naredil po tej zadevi. Vse to je opravil Vinko Beznik, ti odpadniki iz SdS pa so si to kasneje na najbolj umazan način prisvojili in pokradli! In ne samo to. Med osamosvojitveno vojno so na veliko kolaborirali z JLA in KOS-om čeprav jih je pripadnik KOS-a opozarjal kaj počnejo. Ko so končno, ko je bilo že prepozno le dojeli kakšni bedaki so so agenta Suljeviča skoraj ubili čeprav ni bil nič kriv, ravno nasprotno. Kdaj vam bo jasno, da je za osamosvojitev izključno zaslužen slovenski narod in nihče drugi! Še najmanj pa Janša, Krkovič, Pederle, Rupel ipd!

      1 0 Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
    13.01.2014 ob 12:59 gost gost

    gda te vi utihnili s temi fintami okoli komunistov te de se verjetno tudi to z orožjon pomali poleglo. na žalost pa itak vsi znamo zakoj so tej šverceri nej bili nigdar obsojeni. še kučan je te povedo ka naj to pistijo na mejri ka bi to škodili ugledi slovenije. če bi jih te vse pozaprli zaradi kraje državnoga premoženja bi tisto bila menjša škoda kak je ta kero so vsi tej lopovi pozročili do gnes. majo samo še srečo ka je brezigarjeva vse tiste prijave ka jih je na tožilstvo prinesla policija lepou v predal skrila tak dugo ka ja nej vse zastaralo. tej lidje že če nemajo kazenske odgovornosti bi lejko meli vsaj moralno. ali moralo so oni vsi lepou prodali skupaj z orožjon. enin pa očitno prav paše ka našo državo vodijo ali pa sedijo na vodilnih stolčkih drugje, sami deklarirani lopovi. in to so nej nekše larifari zgodbice, za vse obstajajo dokumenti in pričevanja. vsi tej znajo telko povedati o drugih pa znajo vse ka je što gda delo, gda pa nešče na njih s prston pokaže pa je takoj hura. na vse tej lopove bi nigdar nej smeli henjati s prston kazati dokler se gijbajo v javnon življenji in odločajo o naši prihodnosti.

    8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
    13.01.2014 ob 13:06 Frenky gost

    ..... gost-orožje: če b i rad vedel kako, komu in za kaj se je prodajalo orožje in kdo je bil glavni akter v prodaji si prečitaj trilogijo " V imenu države" od Mateja Šurca in Blaža Zgage pa ti bo marsikaj bolj jasno in kdo je skregal narod, ki je bil tiste dni osamosvajanja enoten in trden.....

    9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
    13.01.2014 ob 13:09 543 gost

    Odnosi med Zvezo društev in klubov Moris (Zveza Moris) ter Združenjem za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) so vse bolj napeti. Da se želijo Janševi osamosvojitelji, ki so se pred slabimi tremi leti povezali v VSO, na vsak način polastiti tradicije obeleževanja prvega postroja specialne brigade Moris in si prilastiti zasluge za slovensko osamosvojitev, kaže tudi razcepljeno dogajanje na Kočevskem. Medtem ko bo Zveza Moris dan, »ko je prvič zadišalo po Slovenski vojski«, obeležila zvečer v kočevski športni dvorani, bo VSO prireditev Prihodnost pripada pogumnim izpeljala nekaj ur prej v spominskem parku v Kočevski Reki. V vednost Moris je tudi članica KDVOS kot tudi ZVVS, SEVER, DVI in ZB V NOB. Kje je pa VSO? Kajpak v SDS.

    5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
    13.01.2014 ob 13:17 543 gost

    Zaradi obiska državne proslave ob položaj tajnika VSO V Dnevniku smo že poročali, da je želela VSO od generalštaba Slovenske vojske za svoj dogodek v Kočevski Reki pridobiti okoli 500 maskirnih uniform iz časa osamosvojitve, vendar je minister za obrambo Roman Jakič njihovo prošnjo zavrnil. Jakič je med razlogi za svojo odločitev med drugim navedel, da bi tovrstna donacija uniform lahko dobila politični predznak, saj je združenje blizu eni od političnih strank (SDS, op. p.). Po nekaterih informacijah naj bi želel VSO v uniforme obleči mladino, predvsem pa tiste, ki so vpeti v podmladek največje opozicijske stranke. »To združenje ni bilo ustanovljeno z namenom, da bi postalo trobilo ene stranke, ampak da bo odpiralo prostor za dialog,« pravi naš sogovornik, ki je bil navzoč na ustanovnem kongresu VSO, vendar je pozneje iz njega tudi izstopil. Da postaja VSO vse bolj izpostava stranke SDS, ki ga izkorišča za mobilizacijo svojega članstva na terenu – združenje med drugim uporablja isti strežnik, kot ga SDS uporablja za svojo spletno pošto –, so kmalu po ustanovitvi združenja spoznali tudi v Zvezi Moris. Sprva so sicer še potekali pogovori o sodelovanju med obema organizacijama – tedanji tajnik VSO Drago Bitenc je februarja letos postal tudi predsednik Zveze Moris, vendar je ta ideja kmalu zatem ugasnila. Še posebej po tem, ko se je Bitenc pojavil na letošnji proslavi ob dnevu državnosti na ljubljanskem Kongresnem trgu: po tem dogodku je bil namreč predsednik Zveze Moris razrešen s položaja tajnika VSO (kasneje je tudi izstopil iz združenja), njegovo funkcijo pa je prevzel Božo Predalič, ki ga je minister za notranje zadeve Gregor Virant pred tem razrešil s položaja načelnika upravne enote Grosuplje. (KDO RAZDRUŽUJE?)

    8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
    13.01.2014 ob 14:12 gost resnica gost

    Nalijmo si že enkrat čistega vina in povejmo resnico. In ta je: Razdvaja stranka SDS s svojim predsednikom na čelu, ker mu to paše. Zaveda se, da edino tako lahko prosperira, ker je veliko slovencev še vedno butastih. Tu nič ne igra vloge NOB ne njihovi akterji, ki so že zdavnaj umeščeni v zgodovino in se ve, kdo je zmagovalec in kdo poraženec. O tem lahko polemizirajo le golobradi najstniški bedaki, ki jim starši niso znali oz. niso bili sposobni zazložiti dejstva, sami pa niso toliko pametni, da bi se poučili o svetovni zgodovini. Zato s takimi nima smisla polemizirati, saj sami ne vedo za kaj se sploh gre. Torej. Edini krivec za vse zdrahe je že omenjena stranka z njenim predsednikom,ki bi moral biti tiho, ker se iz njega norčuje vsa Evropa. Le kaj hoče s trem doseči, povedati svojo resnico' ? On je zadnji, ki bi lahko prodajal resnico.

    16 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
    13.01.2014 ob 14:44 felix gost

    Za denar od orožja vprašajte domobranca in Brezigarjevo ostali itak vemo kaj se je dogajalo in kje je poniknil denar lahko samo sanjamo koliko ga je izpuhtelo potem se pa zgražamo nad bivšo UDBO samo si poglejte bivše zaposlene na DV od kje jim premoženje in tudi politike-osamosvojitelje zdaj pa preusmerjajo na vse drugo samo ne na razčiščevanje teh časov.PRIHAJA ČAS ZA NAS

    7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
    13.01.2014 ob 17:51 oči gost

    če je j.j. zadnji ki bi lahko prodajal resnico ok kdo pa je potem prvi mogoče ti ,,gost resnica,,ali pa kučan stanovnik drnovšek zemljarič pahor ali pa malo mlajši jankovič lukšič bratovšek erjavec za katere takrat niti nismo hoteli slišati ali videti, kateri nas bodo po tvoje verjetno spet pripeljali do odcepitve samo ne vem od česa pa za kakšno ceno in verjetno nam bo takrat boljše kot zdaj pa nehajte žaliti poštene ljudi ki so mogoče pod ne vem,, kakšno za vas oblastjo,, izgubili svoja življenja, da nam je kljub krizi še vedno dobro.

    2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  15. gost
    13.01.2014 ob 18:03 Jakič je naš :) Un lejko... gost

    Pomurec.com zakoj pa te diskriminirate Ive A. Staniča in njegovoga pisma ne objavite "v celoti" kak to delate z drugimi pismi, štera serijsko objavljate? Objavljate samo tisto, ka vam paše? Ali tisto za ka vam plačajo? A minister Jakič, ki je bil proti osamosvojitvi, in je v preiskavi, je pa lejko govornik na proslavi Pohorskoga bataljona? A Krkovič pa nemre biti? Henjajte z dvojnimi merili. Čakam te silne pisce "braniteljev", ki jih moti Krkovič, ka se oglasijo in protestirajo ob govoru Jakiča. Aha, verjetno se nedo, ker je Jakič njihov...

    9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
    13.01.2014 ob 18:38 gost gost

    Vsake toliko časa, ko izbruhnejo neki škandali, se pojavi prispevek ZVVS in potem debatiramo o njem in pozabimo na resne stvari. Se je kdo vprašal, kako bo Kučan pojasnil avstrijcem, da ni vedel, kot šef, za ugrabitev in umor avstrijca in, da na seji niso razpravljali o temi seje? Se je kdo vprašal, zakaj dolg Rigelnika in zakaj saniramo njegovo privat banko? Kje je ta silni denar?Rigelnik je član Foruma 21. Je potrebno, da je ZVVS neprofitna, nevladna, nestrankarska organizacija, ki ne dobi davkoplačevalskega denarja za delovanje, da nam vsake toliko lansira pisma njenih vodilnih članov. Ta pisma lahko pošilja nekdo po svojem navdihu, kot oddolžitev za nekatere stvari ali pa po nareku drugih. Tipična predstavnica politike " napad je najboljša obramba" je Potrata, ko je primerjala Kučana in Janšo z nesprejemanjem pošte. Kučan je bil vabljen pred parlamentarno komisijo, pred zastopnike ljudstva, Janša pa pred sodnika v civilni tožbi, kjer se sodnik lahko odloči, da bo narok izvedel tudi brez toženega.

    3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  17. gost
    13.01.2014 ob 20:40 gost gost

    koga boli kurac za jakiča pa tiste stare partizane keri so bili na sceni pred ne ven kelko lejtami zdaj so pa samo še bled spomin. krkovič pa je kradno nan keri zdaj tu živimo. razmiš ti pacient zgornji? točno, tij ne razmiš, ka tebi brez janše živeti ni, janši pa brez starih partizanov živeti ni. ka te li delali gda zadnji bandit crkne. što de van te krijv za vse vaše probleme?

    3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  18. gost
    13.01.2014 ob 20:44 gost gost

    pa še tebi zgornjomi gosti dvakrat nad menov, forum 21 in zbor za republiko je isto sranje. v obeh tovarišijah so zbrani lažnivci, izkoriščevalci, lopovi, ponarejevalci, obsojeni kriminalci, propali politiki, partizani in belogardisti. boš kaj skritizejro zbor za republiko ali boš samo lopovščine teh forumašoh pijso? zbor za republiko ma iste pacijente z istimi grejami. oni lejko gelibar, forumaši pa nesmijo kak bi pravo ovi jakičov fan tan zgoraj.

    2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  19. gost
    13.01.2014 ob 21:54 prekmurje zbudi se gost

    Če je krkovič šverco z orožjem ali nej tou nemren povedati ,ka san nej bil zraven. lejko ka je , lejko pa tudi nej. DEJSTVO NESPORNO PA JE , KAJ JE BIL V ODLOČILNIH TRENUTKIH OSAMOSVAJANA NA PRAVI STRANI BREZ FIGE VŽEPU. Marsikateri v Sloveniji, ki ga že cejli čas napadajo, pa so pričakovali osamosvojitev slovenije z figo v žepu. Doma so meli pripravljeno zastavo s petokrako in šopek cvetja s katerim bi pričakali tanke JLA, če osamosvojitev ne bi uspela. Tako bi bili med zmagovalci tudi , če bi zmagala MILOŠEVIČEVA JLA. Takšni so tudi ponavadi najbole glasni in se držijo pozicij, v katerem koli sistemi.

    6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  20. gost
    14.01.2014 ob 10:05 zoja gost

    razdeljevanje slovenije paše samo enemu bivšemu kumunistu g.J.J.70let po drugi svetovni vojni išče morilce kaj pa so bili belogardisti verjetno branilci nemčije v sloveniji.GLEDE SPOMINA NA VOJNO 1991 PA BI MOGLI POVEDATI TISTI KI SO BILI NA TERENU NEJ PA KRKOVIČ ,ŠTIHEC J.J. PA NJIHOVI PODANIKI KI SO IMELI TRGOVINO ZA OSTALI DEL BIVŠE JUGE. ŠKODA KA JE NAROD TAK BUTAST KA NASEDA TEM POLITIČNIM IGRAM MESTO KA BI SE PITON GE DO NJEGOVA DECA DELALI PA NEJ ZA 500EUROV ALI MANJ.

    5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  21. gost
    14.01.2014 ob 10:10 ms gost

    nišče pa ne povej od veteranov ka so delali na Petanjcaj ka je skoro ižo razneslo

    2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  22. gost
    14.01.2014 ob 10:44 Gost gost

    Čakam, da se oglasi TO19??, pa nam pove kaj se je zgodilo v Petanjcaj. Verjetno bo naš"junak", kateri je bil ranjen in kateri je preprečil alkohol v četi, spet vse potisnil na pijane pripadnike TO. TO19?? me spominja na enega nižjega oficirja, ki je pred osamosvojitvijo srečen hodil na vojaške vaje, ker je dobil vajo dodatno plačano, ne kot mi navadni vojaki, ki smo bili tam brez plačila. Ko pa se je začela vojna, pa se je njegova mati drla na mladega soseda, ki ni bil vpoklican in razlagala, da njen sin leži na položaju, ta pa postopa naokrog. Zdaj se je že spet vse postavilo na pravo mesto, zasluge prejšnjih generacij očetov in tastov še nekaj veljajo. TO19?? javi se, kliče Gost

    2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  23. gost
    14.01.2014 ob 11:14 hinko gost

    Slovenski narod ni bil nikoli enoten in nikoli ne bo, ker so sami hinavci. Niti leta 1945 ne, niti leta 1990/91 ne. Če leta 1945 ne bi bilo zaveznikov, bi še sedaj govorili Nemško, če pa leta 1990/91 spet ne bi bilo Zahoda in Bila Clintona in Evrope bi še naprej pričali Srbohrvaško. Kdo ve, mogoče bi bilo tako boljše?

    4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  24. gost
    14.01.2014 ob 11:30 bil na petanjcah gost

    Ka van po istini povem,največji sovražniki so bil SUMIČI ;-) haha pa še ena iz Petanjec,enkrat ponoči se je pripeljal neki možakar z fičojom imel je MS registracijo,ha ha tip keri je bil na straži je napravo vik in krik ka je tujec,ker nema naših tablic.haha te drugi ka je bil z njim na straži pa ga pito kakšne pa je te mel??? of prvi njemi je nazaj pravo MS-MURSKO SREDIŠČE, ta spadneš ali iz Sobote so seeno ta prišli policaji pa preverili ha ha ha .Lejko bi van povedo marsikero zgodbo iz bojne,mogoče kdaj drugič bi pa bila to dobra komedija,če bi se vse objavilo ;-)

    3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  25. gost
    14.01.2014 ob 13:04 of gost

    gost---hinko 100 x bi bilou boukše ga bi govorili nemško kak pa zdaj Slovensko .Slovenija je totalno hin ker so jo oropali in pokradnoli

    5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  26. gost
    14.01.2014 ob 15:28 gost gost gost

    Kot že rečeno z golobradimi in omejenimi nevednimi komentatorji je škoda polemizirati. Saj ne vedo povedati nič argumentiranega, pa se še niti rodili niso, ko se je v Slo kaj dogajalo. Tako je bilo tudi leta 35, ko se je Hitler vzpenjal na oblast. Tudi takrat je bil hitlerjugend, in najbolj so ga podpirali golobradci. Upajmo ,da bo drugače , saj smo le v 21 stoletju. Naj se bolj šolajo, da bodo znali vsaj pisati. Žalostno, ka se pustijo tak zavesti enemu bivšemu udbovcu in kumrovškemu slušatelju. Druge šole tak nima. Očitno se je dosti naučil, oz. to znanje zdaj prireja in nadgrajuje.

    3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  27. gost
    08.01.2020 ob 21:08 gost

    Kučan in jankovič.

    0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.