https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Neumorne tišinske gasilke so vedno pripravljene za akcijo

Tišina, 21.1.2014  

Ženska desetina PGD Tišina je začela delovati leta 2001. Prvotne članice so bile takrat stare od 14 do18 let. Z leti se je desetina spremenila, tako so leta 2006 pritegnile tudi mlajše punce iz vasi in ustanovile so drugo desetino. Gasilsko društvo so ustanovile z namenom, da bi se mladi v vasi več družili med sabo in da bi bile ženske v gasilskih vrstah bolj spoštovane in uveljavljene.

 

V rubriki POM-PLUS vsak torek objavljamo pogovore s predstavniki pomurskih nevladnih organizacij, fundacij, društev, klubov in zavodov ter predstavljamo njihovo delovanje, POM-PLUS pa razkriva tudi posameznike, ki širši javnosti zaradi narave svojega dela niso znani.

Trenutno ekipo sestavljajo: desetarka Katja Kuhar, strojnici Doris Kuzma in Ana Marija Fartek, sela Sabina Horvat in Sanja Lapoši, napadalke Mateja Flisar, Maja Gosak in Saša Marič, vodarki Doroteja Žeks in Irena Lesic, cevarki Tadeja Pavlinjek in Nina Kuhar. Vedno so vesele, če pritegnejo h gasilkam tudi druge mlajše punce v vasi, saj vedno sprejemajo nove članice.

Za treninge zaradi številnih obveznosti vedno manj časa

Ko so začele z gasilstvom, so imele več vaj, več so se družile tudi izven gasilskih obveznosti. Z leti so se odnosi malo ohladili zaradi študijev, zaposlitev in selitev izven domačih krajev. Se pa kljub temu še vedno družijo tudi izven gasilske sezone. Kot same pravijo se jim v zadnjih letih dogaja, da je katera zaradi šolskih ali službenih obveznosti primorana izpustiti tekmovanje, zato kombinirajo in se sproti učijo različnih pozicij v desetini. Glede treningov je vsako leto huje, saj z leti pridejo druge obveznosti in odgovornosti, zato ni več veliko časa za vaje. »Lahko smo srečne, če pridemo skupaj vsaj dva tedna pred tekmovanjem, se nam je pa že zgodilo, da smo šle na tekmovanje le z dvema vajama. Si pa vsako leto po tekmovanju obljubimo, da bo drugo leto boljše in bodo tudi vaje pogostejše in številnejše«, povejo gasilke.

Vsako leto se udeležijo občinskega gasilskega tekmovanja

V letih, odkar tekmujejo, beležijo na občinskih gasilskih tekmovanjih 3 prva in 2 drugi mesti kot mladinke ter 6 prvih, 3 druga in 2 tretji mesti kot članice. Občasno se udeležijo tudi nekaterih nočnih tekmovanj v Prekmurju (Korovci, Motovilci). V zadnjih letih tekmujejo tudi na obmejnem gasilskem tekmovanju, kjer tekmujejo ekipe, ki prebivajo ob slovenski in avstrijski meji. Leta 2004 so na prvem obmejnem tekmovanju v Korovcih v hudi konkurenci odnesle domov pokal za 1. mesto. Takrat so pred razglasitvijo rezultatov odšle celo domov, saj v tej konkurenci niso pričakovale nobenega uspeha, tako da so jih klicali, da morajo priti nazaj na podelitev. To je bilo resnično presenečenje in na ta pokal so tudi najbolj ponosne.

Ponosne na vsak svoj uspeh - važno je sodelovati ne zmagovati!

V teh letih so dosegle, da so pri domačem gasilskem društvu v devetčlanskem upravnem odboru, kar štiri gasilke. Po funkcijah so v upravnem odboru PGD Tišina podpredsednica, blagajničarka, tajnica in predstavnica članic. »Prav tako imajo iz našega društva v upravnem odboru GZ Tišina našo članico, ki je predstavnica žensk za celotno občino. Ženske bi se morale tudi več izobraževati, za kar se v našem društvu še trudimo. Baje, da se ženske bolje znajdemo v kriznih situacijah. Prav tako si prizadevamo za pridobitev sredstev za nakup novih ženskih svečanih in delovnih oblek,« so nam povedale tišinske gasilke.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.01.2014 ob 18:44 Dragan gost

      Bravo dekle :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.