https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Lendavi so se sladkali z lastno izdelano čokolado

Lendava, 19.01.2014 ob 8:00  

V Medgeneracijski hiši Sofija v Lendavi so pripravili delavnico, ki so jo poimenovali Bio čokoladna ustvarjalnica.


Delavnica je bila izvedena v okviru Evropske prostovoljne službe. Delavnico je vodila prostovoljka Andreea Iosif iz Romunije, ki že od lanskega oktobra skupaj s prostovoljcem Adrianom Dan Vilcanom živita in prostovoljno pomagata v Ekokulturi. Njun namen je promocija zdravega načina življenja in prehranjevanja. V sklopu projekta Evropske prostovoljne službe bosta v času, ki ga bosta preživela v Občini Lendava, pripravila in izvedla dvaintrideset delavnic ter s tem doprinesla svoj delež zdravega načina življenja in ustvarjalnosti v Lendavo. Istočasno bosta spoznavala lokalno okolje in se družila z domačini.

Simona iz Medgenaracijske hiše Sofija Lendava nam je zaupala, da se Andreea in Adrian zraven prostovoljnih del in delavnic še pridno učita slovenščine. Pri učenju slovenščine jima pomaga njuna učiteljica Janja Zver, ki svoje znanje z veseljem prenaša na njiju in ju spodbuja. Janja nam je povedala, da sta zelo marljiva učenca in da že zelo veliko razumeta ter obvladata tudi že sklanjatve. V Sofiji so dobili tudi prostovoljko Sindi Horvat, domačinko, ki jim pomaga pri izvedbi aktivnosti in delavnic.

Andreea je udeležencem delavnice predstavila, kako si lahko doma sami izdelajo, mamljivo in slastno čokolado različnih okusov in z raznimi dodatki kot so lešniki, mandeljni, rozine, suho sadje, sončnična in bučna semena. Doma izdelana čokolada je v prvi vrsti zdrava in je brez dodanega sladkorja. Za izdelavo domače bio čokolade je uporabila izključno ekološke sestavine, domači med in dodatke.

Delavnica je potekala na način, da so se v pripravo domače bio čokolade vključili vsi udeleženci delavnice, med katerimi so prevladovale predstavnice nežnejšega spola. Vsak udeleženec je prispeval svoj delež ustvarjalnosti ob pripravi čokolade. Tako so nastale čokolade različnih okusov, ki so vsebovale razne dodatke glede na ustvarjalno domišljijo in ideje udeležencev. Pripravili so tudi bolj pikantno čokolado s čilijem. Kljub temu, da so nastale tri zelo velike čokolade so zelo hitro pošle, saj so bile zelo slastne in se je bilo zapeljivim okusom težko upreti. Udeležence so navdušili tako pestri okusi pripravljenih čokolad, kakor tudi sama izvedba delavnice ter medsebojno druženje.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.01.2014 ob 16:10 fon.freddy gost

      Pomurec.com je super braavo

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.