https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ŠPORT

Dvoranski športi: Odbojkarje in odbojkarice čakajo boji v modri skupini

20.01.2014 ob 13:00  

Minuli vikend je bilo najbolj pestro dogajanje v telovadnici Osnovne šole III Murska Sobota, kjer je potekal turnir v malem nogometu Sobota Open. Na njem se je za glavno nagrado 1.000 evrov potegovalo 24 ekip, glavno lovoriko pa so odnesli nogometaši ekipe SM Team. V odbojki pa imata za sabo uspešen vikend ekipi Panvite Pomgrad in Keme Puconci.

ODBOJKA

Odbojkarji Panvite so prejšnji teden odigrali še eno srečanje, v sredo so se v domači dvorani pomerili z zadnjeuvrščeno ekipo Astec Triglav in presenetljivo izgubili. Proti ekipi iz Kranja so v tej sezoni izgubili že drugič, v Kranju je bil rezultat 3:2, v Murski Soboti pa 1:3 (-22, -22, 17, -19). Zadnjo tekmo pa so soboški odbojkarji odigrali v soboto proti Fužinar Metal Ravne, kjer so z 0:3 (-23, -18, -16) zanesljivo premagali gostitelje. To je bila zadnja tekma rednega dela, prihodnji teden se namreč začnejo boji v modri skupini. Prvo tekmo bodo Sobočani odigrali v Kamniku, 29. januarja.

"Pričakovali smo, da bomo osvojili tri nove točke in uspelo nam je. V prvem nizu so se morali moji varovanci zares truditi, da so prišli do zmage. V nadaljevanju smo ujeli pravi ritem igre, z dobro predstavo so moji ključni igralci omogočili, da so na parket vstopali tudi rezervni igralci. Do izraza je prišla naša kakovost, tekmo smo mirno pripeljali do konca," je o zadnji tekmi povedal trener Panvite Pomgrada Dejan Fujs.

Uspešen vikend imajo za sabo tudi dekleta iz Keme Puconci, z zmago proti Luki Koper3:1 (14:25, 25:23, 25:23, 25:18)so si zagotovile drugo mesto, s tem pa nastope v modri ligi. Tako kot fantje iz Panvite Pomgrada bodo tudi dekleta odigrala prvo tekmo modre skupine v sredo, 29. januarja v Kamniku.

Manj uspešna so bila dekleta v drugi ligi, s porazom v gosteh proti drugouvrščeni ekipi Kostmann Sl.Gradec3:1(14:25,25:11,25:19,25:16) ostajajo na predzadnjem mestu. V naslednjem krogu dekleta Murske Sobote gostujejo pri ekipi Swatycomet Zreče

FOTO: Igralke Puconcev prvi del končale na odličnem drugem mestu

NOGOMET

Vroče pa je bilo tudi v športni dvorani Osnovne šole III Murska Sobota. V soboto je namreč potekal 15-urni turnir v malem nogometu Sobota Open 2014. Organizatorjem KMN Old Boys Murska Sobota je uspelo pritegniti 24 ekip, ki so se pomerile za zmago in glavno nagrado 1.000 evrov. V tem so bili najuspešnejši nogometaši SM Teama, ki so v finalu prikazali tehnično premoč in nadigrali tekmece iz Mercedes Sport Bara. Finale je pustil gledalce ravnodušne, saj so igralci SM Teama po hitro zadetih golih, večinoma le držali žogo v nogah in čakali na konec tekme, nogometaši Mercedes Sport Bara pa niso uspeli prekiniti podaj.

Turnir pa je imel tudi dobrodelno noto, saj bodo organizatorji namenili izkupiček od prodanih vstopnic (500€) za otroke, ki bodo šli v šolo v naravi.

FOTO: Turnir Sobota Open 2014 pripadel ekipi SM Team

KOŠARKA

Košarkarji Radenske Creativ so nanizali že kar nekaj porazov v zadnjih krogih druge lige. Zadnjega so doživeli na domačem parketu proti ekipi Šenčur Gorenjska gradbena družba, izgubili so z visokih 57:101. Z desetimi porazi in tremi zmagami se nahajajo pod dnom lestvice, z zadnjeuvrščeno ekipo UKK Koper si delijo 16 točk.

JUDO

V soboto je v Slovenski Bistrici potekal 45. POKAL POHORSKEGA BATALJONA. Tekmovanja se je udeležilo okrog 100 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Črne Gore in Avstrije, med njimi tudi naša tekmovalca iz članske ekipe Niko Janković in Marko Žgajner. Boljše se je odrezal Marko Žgajner, kateremu je uspelo osvojiti 3. mesto do 90 kg, manj uspešen pa je bil Niko Janković ki je osvojil 5. mesto do 90 kg.

45. turnirja »POHORSKI BATALJON 2014« pa se je udeležila ekipa TVD Partizana. Na mednarodnem tekmovanju - uradni turnir JZS za člane in kadetinje in kadete - je nastopilo 148 judoistov iz Hrvaške, Madžarske, Črne gore, Avstrije in Slovenije. Ljutomerski judoisti so dosegli naslednje rezultate:

Med člani do 60kg:

1. mesto Žiga Šendlinger

2. mesto Uroš Vozlič

3. mesto Grega Novak

Med kadeti:

1. mesto Uroš Vozlič do 60 kg;

4. mesto Staš Osterc do 81kg

Med 28 klubi je TVD Partizan Ljutomer osvojil ekipno 5. mesto.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.