https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Mlade pomurske baletke očarale s plesom in kostumi

Murska Sobota, 21.01.2014 ob 11:30  

Včeraj je v Gledališču Park potekala produkcija baletnega oddelka Glasbene šole Murska Sobota. Za koreografijo in režijo sta poskrbeli Mihaela Matis (1. del) in Ljiljana Keča Rošker (2. del). Predstavo si je v istem dnevu bilo mogoče ogledati dvakrat.


Baletni oddelek Glasbene šole Murska Sobota deluje že od leta 2000. Oddelek je postal prepoznaven s predstavo Hrestač koreografinje in
 mentorice baletnega oddelka Ljiljane Keča Rošker, ki je doživela preko 20
 uprizoritev. Leta 2005 je za svoje delo na področju
 kulture prejela priznanje Mestne občine Murska Sobota.

Baletna predstava je bila razdeljena na dva dela. V prvem delu so odplesale balet najmlajše predstavnice 1. razreda. Nadobudne mlade baletke so pripravile splet baletniih plesov. Nastop so pričele z znanim Radetzky-im maršem J. Straussa. Po nastopu najmlajših baletk so v drugem delu nastopile učenke od 2. - 6. razreda, ki so odplesale balet na Čajkovskega, Mozarta in druge znane in manj znane glasbene umetnike. Celoten program je med predstavo povezovala Tjaša Žalik.

Predstava je bila zanimiva že zaradi različnih vrst baletnih kostumov. Baletke so dogajanje na odru popestrile z uporabo različnih rekvizitov. Odplesale so z lesenimi dežniki, plišastimi igračkami, baloni in drugimi rekviziti.

Foto: Kristijan Škrlec

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.01.2014 ob 21:43 ducklet : gost

      "Slikali bi vse od začetka, tiste najmlajše pa tudi tiste v rdejčem!!!!!!!!!!!! :("

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.