https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

TRENDI

Navdušite z geliranimi nohti

7.3.2014  

Vsaka ženska bi bila rada lepa in urejena. Zato se tudi vedno več žensk različnih starostnih skupin in poklicev odloča za izdelavo geliranih nohtov. Zakaj? Ker so moderni, lepi, ker polepšajo celotno dlan, ker jih ni potrebno vsak dan lakirati in še marsikakršen razlog bi se lahko našel za obisk salona, kjer nohte gelirajo. Tokrat vam predstavljamo nekaj osnov, katere bi morala poznati vsaka ženska, ki se odloči za gelirane nohte.


Komu so namenjeni gelirani nohti?

Lepo urejeni nohti so resnično pravi balzam za oči. Gelirani nohti so namenjeni ženskam, ki nimajo vsak dan časa za nego naravnih nohtov. So za ženske, ki morajo kljub zaposlenosti doma in v službi imeti urejene nohte mesec dni.

Postopek geliranja

Nohti se lahko podaljšujejo na konico, s svilo ali pa samo z gelom na šablono, kjer se ne uporablja nobenega lepila in nobenih umetnih podaljškov.

Gel za nohte se strjuje pod UV lučko. Na ta način se ne vpije v noht, temveč se strdi na površini nohta in ga ne izsuši. Vsako roko je potrebno pod UV lučko sušiti 2 minuti. Nato se gel spili do ustrezne oblike in dolžine ter zaključi s sijajem, prav tako posušenim pod lučko. Sijaj zagotavlja vedno sijoč noht ter zaščito pred udarci in kemikalijami. Roke se namažejo s kremo in postopek je zaključen. Postopek podaljševanja traja približno uro in pol do dveh ur, odvisno od strankinih želja.

Foto: Rm-uk.com

Obstojnost in korekcija geliranih nohtov

Zdržijo tudi od 6 do 8 tednov, vendar se običajno zaradi narastka naredi korekcija okrog 4 tedna, ko noht že tako zraste, da je lahko moteče. Pri korekciji se noht skrajša, površina gela se spili, da se izenači z narastkom nohta, nato pa se ponovno nanese plast gela. 

Oblike geliranih nohtov

Obliko in končen izgled nohta je potrebno prilagoditi celotnemu videzu stranke. Poznamo več oblik geliranih nohtov. Lahko se spilijo ovalno, da so po robovih zaobljeni, lahko se spilijo ravno, da so kvadratasti, ali pa se spilijo poševno oz. asimetrično. Čedalje bolj popularni pa postajajo t.i. nohti na "špico", ki nekoliko spominjajo na kremplje.

 Foto: Becomegorgeous.com

Poslikava geliranih nohtov 

Zadnja faza geliranja nohtov je poslikava oz. nail art, ki je povsem odvisna od žensk samih ali pa se prepustijo domišliji in znanju nohtne stilistke. Izbira je neskončna: od klasične francoske manikure, do raznih barvnih gelov, kamenčkov, bleščic, perlic, 3D poslikav in še mnogo več.

Zakaj se gelirani nohti lomijo in odstopajo?


Lomijo se zaradi močnih udarcev, nepravilne izdelave in uporabe neprožnih gelov. Odstopajo zaradi nepravega gela ali nenatančne izdelave. Pomembno je, na kakšen način je noht podaljšan, s čim in kako je geliran ter kako je narejena zaključna faza nohta.



Si grizete nohte?

Veliko žensk po podaljšanju nohtov preneha z grizenjem. Gel je tako trd, da se ga ne da pogristi in na tak način omogoča, da s to razvado prenehajo in njim nohti zrastejo do želene dolžine. Po podaljšanju so nohti lepi, dolgi in urejeni, zato je tudi škoda, da bi si jih pogrizle.

 

Foto: Mukorom.hu

Odstranjevanje gela

Če se slučajno odločite, da gela na nohtih ne želite več, absolutno ni priporočljivo, da jih potrgate z nohta, saj s tem uničite tudi svoj noht. Najboljše je, da obiščete salon, kjer vam bodo profesionalno odstranili gel. Po odstranitvi je obvezno lakirati nohte z utrjevalci za nohte ali serumi.

Gelirani ali akrilni nohti?

Gelirani nohti so bolj naravnega videza in bolj prijazni do naravnih nohtov. So tudi bolj prožni, kar pomeni da se težje zlomijo in prenesejo večje udarce. Sam gel je veliko bolj prožen od akrila. Običajno so gelirani nohti tanjši. Obstojnost je enaka. Akrilni nohti imajo manj nežno odstranjevanje akrila z nohtov.

Kaj pa gel na nogah?

Gelirajo se le enkrat na nekaj mesecev, ker nohti na nogah rastejo zelo počasi. Veliko žensk ima deformirane nohte na nogah in se z gelom lahko popravi ali umetno podaljša le en noht. Tako obiski toplic, savn in nošenje odprtih čevljev niso več problem.

 Foto: Tutorialchip.com

Vir: Estradastudio.com, Vilinija.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.04.2014 ob 18:32 BENO gost

      Z takimi nohti , se lahko samo čoha po veseličici , drugega delati z tem ne moreš !

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.04.2014 ob 20:03 Gost gost

      BENO, zaboga povej mi ka je tou veseličica. Plz

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.