https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prva izmenjava starostnikov s pomočjo orodja LinkedAge

23.01.2014 ob 8:00  

LinkedAge je globalno komunikacijsko orodje, ki z oddajo neizkoriščenih kapacitet omogoča socialnim zavodom, da ustvarijo nov vir prihodkov, hkrati pa orodje LinkedAge ponuja tudi možnost izmenjave med stanovalci različnih domov po vsem svetu, kar je dodana vrednost v ponudbi domov. To pomeni, da že platforma poišče enake pare profilov starostnikov na različnih destinacijah, ki želijo potovati v enakem časovnem obdobju, ter jima ponudi izmenjavo sob v izbranem obdobju, kar so tudi prvič izvedli v januarju v Sloveniji.


Komunikacijsko orodje LinkedAge, pri katerem gre v celoti za slovensko idejo, je med drugim podprlo tudi največje evropsko združenje domov za ostarele.

LinkedAge s svojo socialno infrastrukturo spodbuja predvsem razvoj turizma za seniorje

Prav mobilnost starejših ter promocija seniorskega turizma sta ena od prednostnih nalog Evropske unije na tem področju, zato je ideja LinkedAge še posebej privlačna, ker s svojo ponudbo starejšim ponuja kratkoročno bivanje v obliki počitniške izkušnje. Projekt LinkedAge je bil do sedaj povsod sprejet z velikim zanimanjem in navdušenjem, saj se zaradi demografskih sprememb vsi akterji zavedajo, kako nujno je prilagoditi trg aktivnemu starostniku.

Prva izmenjava starostnikov z uporabo orodja LinkedAge je potekala v prejšnjem tednu, od 14. do 17. Januarja 2014, med dvema slovenskima domovoma za ostarele: Domom upokojencev dr. Franceta Bergelja Jesenice in DOSOR Dom starejših občanov Radenci, ki sta za udeleženki tudi pripravili poseben program in sprejem. Iz Radencev se je izmenjave udeležila 90-letna Brigita Živec, z Jesenic pa 73-letna Mihaela Roth. Podjetje GoOpti je poskrbelo za varen prevoz obeh udeleženk. Ob petkovi vrnitvi in srečanju obeh sta si bili enotni, da sta se imeli odlično in da bosta LinkedAge priporočili naprej ter spodbudili več sostanovalcev, da zberejo pogum in dobijo varno in novo izkušnjo spoznati drugi dom in novi kraj.

Nekaj izjav:

  • Brigita Živec, udeleženka izmenjave iz Doma starejših občanov DOSOR Radenci:

»Zahvaljujem se podjetju LinkedAge za izvirno idejo o izmenjavi stanovalcev v domovih za starejše. Za osebo, ki se zna prilagoditi spremembam je to dobrodošlo razvedrilo. Tako ekipa LinkedAge-a, kot GoOptija je ljubezniva, kar veliko pomeni za začetek akcije… LinkedAge želim uspešen razvoj projekta! Prisrčna hvala za vse!«

  • Mateja Hauser, direktorica Doma starejših občanov DOSOR Radenci:

»Mobilnost in avanturizem nista ravno lastnost, ki bi jih pripisovali starejšim, a v Dosor-ju imamo kar nekaj stanovalcev, ki te lastnosti posedujejo. Zato je bila za Dosor vključitev v platformo LinkedAge povsem spontana in logična odločitev."

 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.