https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Od samooskrbe do lokalne oskrbe

Martjanci, 24.01.2014 ob 14:00  

V Centru Biofuture v Martjancih je danes potekala novinarska konferenca, na kateri je bil predstavljen projekt Od samooskrbe do lokalne oskrbe, katerega nosilec je Kmetijsko turistična zadruga Žitek d.o.o.

Namen projekta je preko dopolnilne dejavnosti na majhnih, ekonomsko šibkih kmetijah razviti prodajo presežkov pridelkov, katerih prodaja prav zaradi malih količin, slabe dostopnosti in pomanjkanja prodajne mreže ni možna. S pomočjo izvedenih usposabljanj je doprinesel k povečani izobraženosti in usposobljenosti nosilcev dopolnilnih dejavnosti.

V ciljne skupine projekta se uvrščajo podeželsko prebivalstvo majhnih, ekonomsko šibkih kmetij, predvsem ženske, mladi, brezposelni starejši in starejši, katerim se omogoča izboljšanje kakovosti življenja s prodajo presežkov.

Projekt je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje. Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje. Skupna vrednost projekta je 50.308,36 €, LEADER sredstva (sofinanciranje) pa znaša 39.271,56 €.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.