https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Nagajiv škrat Kuzma očaral otroke

Murska Sobota, 24.01.2014 ob 16:00  

Danes dopoldne je v Gledališču Park v Murski Soboti potekala otroška predstava škrat Kuzma dobi nagrado, ki ga je ustvarila Svetlana Makarovič. Predstava je bila v režiji Matjaža Fariča uprizorjena z igro in plesom, ki je popolnoma očarala otroke. Predstavo si je v istem dnevu bilo mogoče ogledati dvakrat.

Škrat Kuzma je nagajiv škrat, ki nagaja vsem gozdnim živalim. Ne mara se umivati in mu ni do plesa, ker ga muči revmatizem. Ko pa ga na ples povabi privlačna škratica, pozabi na revmatizem in le zapleše.

 

Škrati se enkrat mesečno dobivajo v gozdu in se hvalijo s svojimi potegavščinami. Poleg škrata Kuzme so na srečanje prišli še frizerski, radijski, kuharski, zidarski in tiskarski škrat. Ostali škratje niso bili prisotni, ker so ravno takrat razsajale škratje ošpice. Kuzma na srečanju pove, da je ukradel jajca iz ptičjega gnezda in jih podtaknil drugim pticam. Ker je bila njegova potegavščina največja, dobi za nagrado šopek čarobnih rdečih jagod. Njihovo srečanje na skrivaj opazuje sraka in sliši, kakšne neumnosti je počel škrat Kuzma. Sraka informacije posreduje še medvedu, veverici in ježu, ki ugotovijo da je za vse težave v gozdu kriv prav Kuzma. Odločijo se, da se bodo škratu Kuzmi maščevali, zato mu ukradejo šopek čarobnih rdečih jagod. Osnovni nauk zgodbe je: če drugim storiš krivico, se ti to vrne. 

 

V celotni predstavi so najbolj uživali otroci, saj so jih navihani škrat Kuzma in ostali prebivalci gozda nasmejali in zabavali, da so gledališko dvorano zapuščali z nasmeščki na obrazih. 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.