https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Bojan Novak: »V modri skupini ne bomo igrali statista«

Puconci, 29.1.2014  

V ponedeljek je v Zeleni dvorani potekala novinarska konferenca, na kateri so predstavniki ŽOK Kema Puconci predstavili nove cilje, saj so zastavljeni cilj, ki so si ga zadali pred sezono že dosegli.

 

Na začetku konference je najprej spregovoril Tadej Žganjar, ki je uvodoma povedal, da so igralke Keme v letošnjem tekmovalnem obdobju že presegle lanske rezultate, saj so se z drugim mestom v predtekmovanju uvrstile v modro skupino. Ta uspeh pa so dopolnile še z uvrstitvijo na zaključni pokalni turnir Slovenije in na koncu zasedle odlično četrto mesto. Dodal je še, da se tekmovanje v modri skupini začne danes, ko odbojkarice Keme odhajajo v goste k Calcit Volleyball; prva domača tekma pa bo odigrana že to soboto z Nova KBM Branik.

Nato je predsednik kluba Danilo Janasik predstavil zgodovina kluba ter poudaril pomembnost dela z mladimi ter izjemen uspeh članic. »Z doseženimi tekmovalnimi rezultati v minuli sezoni smo izjemno zadovoljni. Članska ekipa se je uvrstila v modro skupino med šest najboljših v državi in s tem v boj za najvišja mesta. V novi sezoni je bila tiha želja ponovitev lanskih rezultatov, katere pa so naše igralke že dosegle oziroma celo presegle. Ekipo sta zapustili dve igralki in sicer Tamara Borko, ki je bila po točkah naša najboljša posameznica v pretekli sezoni in Tea Topolovec. Ekipi pa sta se pridružili Mateja Kadiš in Mateja Salaj iz odbojkarskega kluba Murska Sobota. V vodstvu zaupamo domačemu kadru in verjamemo, da bomo izpolnili visoke cilje v druščini najboljših slovenskih ekip. Dodatno motivacijo pa nam za te uspehe daje pridobitev nove športne dvorane v Puconcih in seveda zvesti navijači, ki spodbujajo tekmovalke v velikem številu in na gostovanjih,« je med drugim povedal predsednik Janasik. O nastanku in zgodovini ženskega odbojkarskega kluba Kema Puconci si lahko preberete TUKAJ.

Nato je o ciljih v modrih skupini spregovoril trener Bojan Novak: »Naš osnovni cilj v tej sezoni je bila uvrstitev v modro skupino in ta cilj smo že dosegli. Ko smo končali prvi del tekmovanja, sem dekleta vprašal, glede na to, da smo zastavljeni cilj že dosegli, ali bomo sedaj igrali samo še statista ali si bomo zadali nove oziroma višje cilje. Dekleta so seveda bile za višje cilje, tako da je sedaj osnovni cilj, da ohranimo četrto mesto v modri skupini in posledično pridobimo v četrtfinalu prednost domačega igrišča in seveda uvrstitev v polfinale. Dosega cilja vsekakor ne bo lahka, razpored v začetku je izredno težek, tako da bodo odločale malenkosti in dnevna forma.«

Ta cilj je v imenu igralk protrdila tudi kapetanka Ana Praprotnik: »Moram povedati, da smo igralke že zadovoljne z uvrstitvijo v modro skupino. Vseeno pa ko vidiš priložnost, si želiš več in videli smo, da so v tej ligi premagljivi dejansko vsi. Tako da katerega koli nasprotnika bomo pač dobile, če ohranimo to četrto mesto, je premagljiv in se mi uvrstitev v polfinale zdi zelo realen cilj.«

Pred novinarsko konferenco pa je bila odigrana ekshibicijska tekma med ekipo vodstva in članov ŽOK Kema Puconci in ekipo pomurskih novinarjev. Prvi niz so sicer osvojili novinarji, ampak so se nato »domači« pobrali in dobili tekmo s rezultatom 3:1 (21:25, 25:9, 25:14, 15:11).

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.