https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Saubermacher-Komunala Murska Sobota v letu 2013 gospodarno ravnala z odpadki

30.01.2014 ob 7:33  

Dejavnost podjetja Saubermacher-Komunala Murska Sobota d.o.o. je gospodarno ravnanje z odpadki, kar pomeni ponuditi uporabnikom na območju domače regije ter pri določenih vrstah odpadkov v celotni Sloveniji storitve, s katerimi se zagotavlja upoštevanje prednostnega vrstnega reda hierarhije ravnanja z odpadki (preprečevanje, priprava za ponovno uporabo, recikliranje, drugi postopki predelave, odstranjevanje odpadkov.

 

Dejavnost podjetja Saubermacher-Komunala Murska Sobota d.o.o. obsega aktivnosti gospodarske javne službe zbiranja komunalnih odpadkov v 12 občinah UE Murska Sobota in 6 občinah UE Lendava ter zbiranje nevarnih in posebnih odpadkov kot del gospodarske javne službe v 19 občinah. Poleg tega zbirajo nevarne in posebne odpadke pri gospodarskih subjektih, ki opravljajo pridobitno dejavnost na območju celotne države.

Poleg tega vršijo tudi odvoze iz zbirnih centrov za ločeno zbiranje frakcij Murska Sobota, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Grad, Rogašovci, Šalovci in Turnišče.

Odpadki, zbrani v letu 2013

V spodnji tabeli je navedena količina zbranih komunalnih odpadkov v tonah v letu 2012 in 2013.

V naslednji tabeli pa je prikazana količina zbranih nevarnih in posebnih odpadkov. V primerjavi z letom 2012 v letu 2013 zbiranja nevarnih in posebnih odpadkov niso izvajali na koncesijskem območju družbe Komunalno-stanovanjsko podjetje Ljutomer, kar je eden od razlogov, da je bila zbrana količina nevarnih in posebnih odpadkov iz naslova akcij zbiranja teh odpadkov v letu 2013 nižja od količine v letu 2012.

Trend zniževanja zbranih količin se nadaljuje. V letu 2013 je to opazno predvsem pri odpadnih motornih oljih in odpadnih pesticidih. Manjše zbrane količine kažejo na to, da so bile stare količine nevarnih odpadkov v prejšnjih letih v glavnem sanirane. Za odpadne pesticide pa lahko zaključimo tudi, da ta sredstva uporabniki po večini uporabijo do konca in jih v manjši meri prepuščajo kot odpadek. Izjema pri zbranih količinah so odpadne barve, pri katerih se je zbrana količina v latu 2013 v primerjavi z letom 2012 nekoliko povečala. Količine nevarnih in posebnih odpadkov, zbranih na akcijah za gospodinjstva po posameznih občinah si lahko pogledate v naslednji tabeli.

Saubermacher-Komunala Murska Sobota družbeno odgovorno podjetje

Preteklo leto je bilo za podjetje Saubermacher-Komunala Murska Sobota uspešno, saj so se trudili ohranjati visok nivo kakovosti storitev oziroma le-tega tudi dvigovati in ostati uporabnikom prijazen partner. V njihovi dejavnosti in aktivnosti je družbeno odgovorna dejanja prepoznala tudi skupnost in tako so v mesecu novembru 2013 prejeli Nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2013 v kategoriji majhnih podjetij. Slovenska nagrada za družbeno odgovornost HORUS je postala tradicionalna nagrada, ki sta jo že peto leto podelila Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in Slovensko društvo za odnose z javnostmi, pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja in v partnerskem sodelovanju s številnimi strokovno-interesnimi organizacijami in po svojih močeh prispeva k razvoju družbene odgovornosti v Sloveniji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.01.2014 ob 7:53 ms gost

      ........ ja mij vse tou plačamo uni pa prodajo v Puconce in mastno služijo plus toga so zapovedali ločevanje ter pranje nekatere embalaže z vodov na naše stroške .In tak se lepo bogatijo

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.01.2014 ob 9:30 2014 gost

      Seveda,če jim pa mi moramo vse sortirati že doma oni pa lepo na naš račun služijo.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.