https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Otvoritev skupinske razstave Društva Likovnih Umetnikov Prekmurja in Prlekije

Galerija Murska Sobota, 31.01.2014 ob 12:00  

Včeraj je v prostorih soboške galerije potekalo odprtje skupne razstave članov Društva Likovnih Umetnikov Prekmurja in Prlekije 2014. Za vse ljubitelje umetnosti in ostalo zainteresirano javnost bo razstava članov DLUPP na ogled do 19. marca 2014.


Na otvoritvi je vse zbrane pozdravil in nagovoril predsednik DLUPP-a, pomurski akademski slikar, Jože Denko, ki je ob tej priložnosti povedal, da je »umetnost le delček slike, ki danes predstavlja sliko življenja, ki ga živimo. Živimo v svetu sprememb vrednostnih sistemov, v katerem obstaja le en sam Bog, in sicer denar, zato je toliko bolj pomembno, da cenimo kulturo, ki je bogastvo, s katerim lahko obogatimo svoj duhovni svet, v katerega se lahko skrijemo za trenutek in olepšamo naš vsakdanjik.«


Na skupinski razstavi razstavljajo svoje umetnine: Igor Banfi, Dubravko Baumgartner, Nikolaj Beer, Franc Bencak, Saša Bezjak, Dare Birsa, Ivo Bošnjaković, Robert Černelč, Sandi Červek, Jože Denko, Endre Göntér, Marjan Gumilar, Štefan Hauko, Zdenko Huzjan,  Suzanne Király-Moss, Ignac Meden, Franc Mesarič, Vladimir Potočnik, Ignac Premoša, Mirko Rajnar, Aleksander Vukan - Šanje.

Več fotografij v spodnji galeriji...

FOTO: Kristijan Škrlec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.