https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

S turkiza vinjeto po avtocestah le še danes

31.01.2014 ob 11:25  

Danes je zadnji dan, ko veljajo turkizne letne vinjete, ki so bile v veljavi prejšnje leto.


Nadzorniki februarja lani oglobili več kot 1.800 voznikov

Vsi tisti, ki svojih jeklenih konjičkov še niste opremili z vijolično vinjeto, to storite čim prej, saj bodo nadzorniki v prihodnjih dneh poostreno nadzirali uporabo vinjet. Februarja lani so nadzorniki med poostrenim nadzor oglobili kar 1.822 voznikov, ki so se vozili brez veljavne vinjete.

Za vožnjo brez vinjete od 300 do 800 evrov

Letna vinjeta za osebno vozilo letos znaša 110 evrov. Veljati je pričela 1. decembra lani, z njo pa se lahko po slovenskih avtocestah vozite do 31. januraja prihodnje leto. V kolikor vas bodo brez veljavne vinjete oz. neplačilu cestnine na avtocesti ustavili nadzorniki vinjet, bodo vašo denarnico olajšali za med 300 in 800 evri, ob tem pa boste za nadaljevanje poti primorani kupiti vinjeto.

Če je vaše dvosledno vozilo nad prvo osjo visoko 1,30 metra ali več, največja dovoljena masa vozila pa ne presega 3.500 kilogramov, boste za vinjeto odšteli 220 evrov, vozniki motornih koles pa bodo vinjeto kupili za 55 evrov.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.