https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TOP 10

Bizarne poroke, kot jih še niste videli

31.1.2014  

Predstavljamo vam deset porok, pri katerih je samo en partner dahnil svoj da.

Krava

Na otoku Bali so zaljubljenega 18-letnega fanta Nguraha Alita našli v kočljivem položaju s sosedovo kravo. Zaslišali so ga kaj je počel; on pa je odgovoril, da je njegova partnerica lepa ženska, ki se je z njim spogledovala in ga zapeljala.

Modri možje pa so rekli, da mora vsaka kazen biti enaka zločinu: za kazen se je moral s kravo poročiti. Njegova sodomija je bila očitno velik škandal v lokalni skupnosti, pod stresom zaradi poroke pa naj bi Ngurah celo omedlel. Po poroki so kravo, katero so označili za nečisto, odpeljali stran in jo utopili. Tudi Alita so obredno umili med "utopitvijo", da bi ga oprali greha.

Koza

Leta 2006 so poročali o poroki Sudanca s kozo. Kot Nguraha, so tudi Charlesa Tomba ujeli med očitno radostjo z živaljo in ga prisilili, da se z njo poroči. Svet je dogodek vzel bolj za šalo kot zares. Vseeno pa so vztrajali, da Tombe poplača svojo doto lastniku koze.

Lastnik koze bi lahko Tomba prijavil policiji zaradi sodomije, zato je Tombo bilo prizanešeno, ko se je lastnik odločil, da se raje obrne na svet. Vesel zakon pa se je hitro končal, saj je nevesta požrla plastično vrečko in se zadušila.

Eifflov stolp

Erika Eiffel née LaBrie je najbolj znana oseba, ki se je poročila s predmetom. Leta 2007 se je po triletnem dvorjenju odločila poročiti z Eifflovim stolpom. Danes sta srečno poročena, svojo srečo pa pomaga najti tudi drugim, preko svoje spletne strani, ki je namenjena ljudem, ki imajo čustva do predmetov.

Čeprav se temu včasih reče predmetofilija, nima nobene povezave s spolnostjo. Erika Eiffel čuti čustveno navezanost na Eifflov stolp. Prej je bila v razmerju z lokom, s katerim je tekmovala. Ime mu je bilo Lance.

Pes

Čeprav so bile nekatere poroke vsiljene ljudem kot kazen, obstajajo poroke, do katerih je prišlo izključno zaradi ljubezni. Joseph Guiso iz Avstralije se je nekega dne s svojim psom sprehajal po parku, ko je tam zagledal poroko. Takrat se mu je porodila ideja, da bi se poročil s svojo psico labradorko Honey.

Poročila sta se v istem parku pred prijatelji in sorodniki, teh je bilo bolj malo na nevestini strani. Pri obredu pa ji je prebral zaobljubo, da jo bo vedno ljubil. Guiso je novinarjem zagotovil, da z nevesto ne bo spal. Ljubezen do živali, seksualna ali romantična, se imenuje zoofilija.

Tovornjak

Maria Griffin iz Kalifornije se je več let bala, da je aseksualna, ko se ni mogla vzburiti ob drugih ljudeh. Svoj prvi orgazem naj bi doživela, ko je mislila na Chryslerjevo stavbo.

Čez čas je razvila čustva do vozil, predvsem Fordovih tovornjakov. Ker je bila osvobojena moških, si je kupila Forda in se z njim poročila, poroko pa je vodil njen prijatelj. Po poroki je par odpotoval kampirat na medene tedne. Po Mariinih besedah je njuno spolno življenje aktivno.

Berlinski zid

Eija-Riitta Berliner-Mauer (njen priimek je Berlinski Zid v nemščini) je bila prva oseba, ki je javno spregovorila o svoji ljubezni do predmeta. Berliner-Mauer se je domislila termina predmetna-seksualnost. V berlinski zid se je zaljubila, ko je zid prvič videla po televiziji, ko je bila še otrok. Skozi leta je večkrat obiskala zid, leta 1979 pa se je z njim tudi poročila.

Zaradi strogega nadzora, ni mogla izpovedati svoje ljubezni iz oči v zid, a se je večkrat vračala. Ko so zid leta 1989 porušili in se je preostala Nemčija veselila, je gospa Berliner-Mauer žalovala za svojim možem. Od takrat zidu več nikoli ni obiskala, ima pa doma model zidu, ki jo spominja nanj.

Mačka

Ko je 15-letna mačka Cecilia zbolela, se je njen lastnik Uwe Mitzscherlich odločil, da jo odpelje k veterinarju. Ko je Nemec izvedel, da njegova mačka nima več veliko časa (bila je pretežka in imela je astmo), se je odločil, da je čas, da ovekoveči njuno razmerje.

Najel je igralko, ki je ženina in nevesto poročila. Cecilia je nosila belo obleko.

Blazina

Lee Jin-gyu se je poročil z blazno, ki se ji pravi dakimakura. To v angleščini pomeni nizozemska žena. Dakimakura - ponavadi s potiskom iz animejev - je namenjena stiskanju z osebo, ko se le-ta odpravi spat. Leejeva blazina nosi sliko njegovega najljubšega lika, Fate Testarossa, ki prihaja iz animeja Magical Girl Lyrical Nanoha. Po tem, ko je z gospodično Testarosso preživel veliko časa, jo vozil v restavracije in zabaviščne parke, se je odločil, da se bo z njo poročil.

Obred se je zgodil leta 2008 v tradicionalnem stilu. Ker se prevleke blazin menjavajo pogosto in bo slika Testarosse s časom zbledela zaradi pranj, je težko povedati, kako dolgo bo trajal ta zakon.

Delfin

Sharon Tendler se je poročila z delfinom v izraelskem mestu Eilat. Čeprav je delfinu ime Cindy, to ni bila lezbična poroka. Cindy je bil dominanten samec skupine delfinov, ki so živeli na grebenu. Ker se je v Cindy zaljubila na prvi pogled, se je Tendlerjeva odločila, da bo obiskala Izrael večkrat na leto, da bi ga videla.

Po štirinajstih letih obiskov ga je zaprosila s pomočjo trenerja. Med obredom so ob Cindyju plavali najboljši delfini. Tendlerjeva je prebrala svojo zaobljubo, nato pa sta se poljubila. Zgodba pa nima srečnega konca, saj je Cindy umrl zaradi starosti.

Mrtva punca

Čeprav lahko na nekatere zgornje primere gledamo z nasmehom ali šokom, pa je primer Chadila Deffyja zelo tragičen. Tajec Deffy je hodil s Sarinyo Kamsook deset let odkar jo je spoznal na univerzi. Ko ga je nekega dne zaprosila, jo je gladko zavrnil, zaradi preobremenjenosti na delu.

Januarja 2012 je Sarinya umrla v avtomobilski nesreči. Po pričevanju Deffyjevih prijateljev, se je Deffy odločil poročiti s Sarinayo po njeni smrti, da bi popravil krivico, ko jo je zavrnil, ko je bila še živa. Poroka se je zgodila ob istem času kot njen pogreb. Deffy ji je dal prstan na njen prst in jo poljubil. Njegova odločitev, da slike in video poroka objavi na svojem Facebooku in Youtubu, je doživela negativno kritiko, ljudje so ga obtožili, da je to storil le zaradi publicitete - njegovo dejanje pa je očitno le bil izkaz pravih čustev.

Vir/foto: listverse.com

    Fotogalerija