https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Založba FRANC-FRANC tudi v letošnjem letu nadaljuje z leposlovjem

Murska Sobota, 03.02.2014 ob 7:15  

V salonu Murske republike v hotelu Zvezda so na tiskovni konferenci založbe FRANC-FRANC skupaj z avtorji na kratko predstavili vseh 14 knjižnih publikacij iz leta 2013. Poleg knjig iz knjižnega programa je založba razkrila še svoje načrte za obdobje 2014-2015.

V založbi FRANC-FRANC je v letu 2013 izšlo 14 knjižnih publikacij, od tega 7 izvirnih leposlovnih knjig slovenskih avtorjev, 1 prevodno leposlovno delo, 2 knjigi s področja humanistike, 2 knjigi s področja stvarne literature ter programski knjižici literarnih festivalov Oko besede in Dialekta, ki ju je založba prav tako izvedla v letu 2013. Založba ima specifično mesto v slovenskem založniškem prostoru, saj skrbi za ohranjanje in promocijo del iz panonskega sveta ter prispeva k promociji madžarske manjšine v Sloveniji. 

Za knjige, ki so izšle v letu 2013 s področja leposlovja in humanistike, so zaslužni naslednji avtorji: Bea Baboš Logar, Norma Bale, Cvetka Bevc, Simona Kopinšek, Feri Lainšček, Andraž Polič, Bogi Pretnar, Sándor Szúnyogh, Dragica Haramija & Janja Batič in Franc Zadravec. Nič manj pomembni pa nista bili knjigi iz stvarne literature (Občina Veržej in Murska Sobota nekoč in danes) ter priložnostni publikaciji (Oko besede in Dialekta).

Kot je povedal Franci Just iz založbe FRANC-FRANC, "bo knjižni program tudi v letošnjem letu leposlovno obarvan in kakor je že praksa, bo vsaj polovica avtorjev iz našega domačega pomurskega prostora. Še zanimivejši bo program leta 2015, kajti z njim želimo obeležiti 300-letnico izzida prve prekmurske knjige, zato bo program leta 2015 bolj obarvan humanistično."

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.