https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Trnje nasmejala Francuska penzija

Trnje, 03.02.2014 ob 11:00  

Nedeljski večer v Trnju so popestrili člani Folklornega društva Pozvačin Bistrica, ki so s svojo novo veseloigro "Francuska penzija" dodobra nasmejali obiskovalce.

Igra, ki sta jo napisala Vera Markoja in Ivan Kreslin, nas postavi v sedemdeseta in osemdeseta leta prejšnjega stoletja, natančneje v Balažicevo družino, kjer živi stara mama s sinom in snaho. Nekega dne se pri njih oglasi "fiškališ" in jih seznani, da lahko stari mami, ki je nekaj let delala v Franciji, zagotovi pokojnino. Staro mamo bolj kot denar zanima, če bo našel njeno ljubezen iz takratnih dni. Novica se hitro razširi po vasi, zato so Balažicevi prva zgodba vseh pogovorov. Seveda ne mine dolgo, da novica pride tudi do oddaljenih sina v Ljubljano in hčerke na Bled. Otroci se seveda vsak na svoj način dobrikajo stari mami, da bi le dobili del pogače.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.02.2014 ob 14:17 krofaš gost

      .........oj ka mijslite ka so zdaj tou eni dramski igralci samo ka se komi ne zdroda od popularnosti .končno pa za seljake je vse dobro

      9 28 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.02.2014 ob 14:19 lipovci gost

      50 lidij pa te vse se trlo tak je puno bilou ............. alo ?

      7 24 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.02.2014 ob 18:23 TINČ gost

      Krofaš , tij si malu TELE ! Tou san ti že nekda pravu ! Ka se mejšaš v takše stvarij , ge nemaš pojma ,oziroma ne vejš , skuj kaj prijde ? ! Nej trbej , ka bi bilij dramski igralci , glavno je da znajo lepou odšpilati , in nasmejati lidij ! Tudi na Melincih so dobri igralci , za takšne komedije , samo se rajši ne ućijo takšnih iger , ker jim takšni nepridipravi , kot si tij , samo sramoto delajo ! Kelku trujda su vložili igralci v tou predstavu , da so se tak lipou navčili , te pa takši slab obisk ! Sram je lejku samo domačijne , šteri su toga nej prišli gledat , kajti z svojo neudeležbo na takšni predstavi so pokazali , da nimajo kulture in , da ne spadajo med kulturni narod . Zatou tij (krofaš ) jezik za zubi !!! Pa ne delaj sramote !

      31 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.02.2014 ob 19:16 vinko megla gost

      Tinč.Tou so se nej mogli dugo včiti ker je nikaj nej ekstra takšnoga kelko vidin so se bole igralci hrzali kak občinstvo lidij pa je verjetno nej bilou ka ste nikaj za jesti nej meli.

      9 24 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.02.2014 ob 19:39 krofaš gost

      Tak so se dobro navčili ka bi jes te gldalce vse spravo v mojo dnevno sobo ..Megla dobro pijše ka so se igralci kiketali sami iz sebe .Koga zanijmlejo takše brezveznouče gnjes den da lidje ne vejjo kak do preživeli den .

      8 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.02.2014 ob 19:43 krofaš gost

      Alo Vinko Megla pajdaš ge si ? Nikaj je nej bilou za šenki jesti za to ni bilo gledalcov . lp

      9 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.02.2014 ob 21:00 Nekdo gost

      Nemren vrvati. Ka bi ednok lidje bili z nekin zadovolni... Sploh se nejde za profesionalnost, obisk in tak dele... Ide se zato, ka eni lidje majo volo do igranja, tudi brez kakršne koli šole in delajo to, kar jih veseli. Se pa najdejo takši med vami, ka so nej zadovolni z nikin. Nej je dobro, če je kakšni dogodek - te se samo šinfle, če pa nikaj nega - te pa tudi nej dobro. Pozvačin Bistrica, vsaka van čast, ka svoj prosti čas vlagate v to, ka lejko lidij nasmijete, predvsen pa, ka igro odšpilate s srcon!! Le tak naprej, vse pohvale!

      30 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.02.2014 ob 21:31 gost gost

      krofaš, mejne prav zanijmle ka si tij takšnoga v življenji napravo ka lejko po vseh ostalih cejli čas sereš. po moje si še jebo nigdar nej pa te zdaj frustracije davlejo. zato si tašen štenkaš primitivni. babo si najdi ka ti nedo rokej trpele, glava ti itak ne trpij.

      18 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      03.02.2014 ob 22:57 GOST gost

      Rad bi vido VAS TISTE keri šinfate, či bi se sploj kaj nafčili kakšo igro pa jo odšpilali. Što je nej prišel na igro si je san krijf. V Trnji je pač bilau malo menje obiskovalcof ali mij smo bilij zadovolni. Škoda ka so nej prišli na Gornjo Bistrico slikat, ge je bilau prejk 200 lüjdi... P.S. tau mij delamo zaradi veselja!! Komi kaj ne paše, pa naj zadržij neprimerne komentare za SEBE! Lp

      27 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      04.02.2014 ob 7:47 gledalci gost

      Igro in igralce lahko ocenjujemo samo mi gledalci in ne krofaš ali vinko megla, ki se itak javljata samo zato, da provocirata. Pač njima je to v veselje. Vsak človek ima svoje veselje. Mi smo si z veseljem ogledali predstavo, se nasmejali in se družili tudi po predstavi. Čestitke članom društva.

      25 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. smrt
      04.02.2014 ob 9:33 smrt

      Mater ka lidij vse se tere .Drugo pa nišče se ne smeji nego vsi so kak da bi bili na verestivanji .In tou je za nekoga super predstava in celo kak so se mogližmetno pa dugo včiti tej ka so nastopali . Ne vem enim je vse tak naj naj rejsan so še po vaseh tak odzaja ka jim je vse lepo ??? No končno pa vsaki svoje

      13 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      04.02.2014 ob 10:29 ms gost

      gost---GOST.........ka je to VAS TISTE ???

      11 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      04.02.2014 ob 10:40 ŠTEJF gost

      MILENA ; TIJ SI NAJBOLJŠA IGRALKA ! Vej pa (tvoj ) je tudi malu za tebov .

      0 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      04.02.2014 ob 12:54 vaški godec gost

      SMRT pa ka te mantra kelko lidij je bilau. Sploj je nej važno kelko lidij je bilau važno je tau, ka je tistin ka su prišli fajn bilau. Nan na visi je rejsan se fajn, tebi je pa najbrž žal ka te več na koline ne zovijo samo še na varestivanja.

      15 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      04.02.2014 ob 15:46 vinko megla gost

      Ka se češeš @ vaški gasilec jez mislim da si se tij naj bole smejau ob kupici niti ednoga človeka ka je tam nega viditi da bi se smejau no edino tej ka nastoplejo se hržejo sami sebi bi bole pametno bilou če bi meli kaj za jesti kšenki bi bole ledje prišli pa se hrzali kak zda no krofaš prav si mou in smrt tudi seljaki je vse edno ka je samo da je.

      9 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      05.02.2014 ob 10:30 GOST gost

      MS..mislo san na TISTE, keri samo šinfajo pa nemajo 2. dela kak samo šinfati..

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      07.02.2014 ob 12:07 gostp gost

      zgledne ka so ENI lidje več z nikin nej zadovolni :) žalostno. eni znajo samo šimfariti. me zanimle, ovi zgornji komentatori, ste vij napravili kda v življenji kaj, na koj bi lejko bilij ponosni? tej lidje, keri so skup spravili tau igro, so lejko fejst ponosni na sebe, ker jin je zelo tudi kar nekaj časa, mislite ka je tau samo tak, pripraviti vse za sceno pa se nafčiti? pa lidje delajo tau z veseljon, eni pa doma znan samo sidijte za tejmi računalnikami, se vtikavlete v druga življenja pa šimfarite! tau pa zatau, ka je mogoče vaše življenje preveč pujsto.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.