https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Pomurju večjih težav na srečo nimamo

03.02.2014 ob 12:22  

Rdeči alarm zaradi vremenskih razmer je sicer za Slovenijo preklican, toda led, ki povzroča številne težave po državi, naj bi se po napovedih vremenoslovcev začel taliti šele v sredo.

Potem ko je še včeraj za celotno Slovenijo veljal rdeči alarm zaradi nevarnih vremenskih razmer, je slika na meteo.si danes povsem drugačna. Vzhodnejša polovica države je že obarvana zeleno, severozahod je še oranžen, jugozahod pa rumen.

Po poročilu Centra za obveščanje RS za zadnjih 12 ur sneg in žled še vedno povzročata obilo težave po državi. Pristojne službe poročajo o številnih podrtih drevesih, prekinitvah dobave električne energije, marsikje tudi ne deluje telefonija. Zaradi podrtih dreves so zaprte številne regionalne in lokalne ceste.

Zaradi padajočih dreves je delo reševalnih služb marsikje omejeno na zadeve, ki ogrožajo življenja. Z vseh izpostav poročajo tudi o posameznih zaselkih, ki so zaradi neprevoznih cest še vedno odrezani od sveta.

Podrta drevesa in motena dobava elektrike v Pomurju

Na srečo v Pomurju večjih težav nimamo, razen na posameznih predelih podrta drevesa. Tako so včeraj popoldne posredovali gasilci PGD Ljutomer, ki jo drevesa odstranjevali pri naselju Radomerje, zvečer pa so bili še radgonski gasilci, ki so s treh lokacij odstranili osem dreves, ter gasilci iz Cankove, ki so s treh lokacij odstranili deset dreves.

Nazadnje so pred pred kratkim šli v akcijo še gasilci iz Rogašovec, prav tako kot drugje pa je za podrta drevesa kriv žledolom.

Nekaj težev je tudi z dobavo električne energije, in sicer v Občini Grad, Dolnji, Srednji in Gornji Bistrici, v Ljutomeru in bližnji okolici.

Podrta drevesa v Rakičanu

Podrta drevesa smo opazili v rakičanskem parku in na dvorišču Dvorca Rakičan, ki pa na srečo niso povzročila nobene škode.


Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.02.2014 ob 13:54 ms gost

      dosta san zunaj pa san nika nej vido ka bi keri iz MOMS spadno znači dobro so podkovani te še nej tak šklisko

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.02.2014 ob 13:56 febo gost

      Man 12 cilinderski dizel agregat če štoj rabi ga posodim za 300 € na dan . Se priporočam . lp

      2 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.02.2014 ob 17:36 2014 gost

      Že prejšnič sem napisal da je človek kriv da naravo uničuje in narava se mu mahčuje.Ko je direktor pongrada napisal da jih narava nemore presenetiti mislim na sneg in žled,takšnih budal je v sloveniji na tisoče,kot je ta direktor.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.02.2014 ob 12:22 Realnost gost

      Ka se tijče sega smo Pomurci dobro skous prišli. Bar idnouk.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.