https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Policisti zaustavili tujca oboroženega s teleskopsko palico

04.02.2014 ob 6:40  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri kazniva dejanja, štiri kršitve javnega reda in miru, pridržali dve osebi, tujca, ki je imel pri sebi prepovedano orožje in dva primera povoženja divjadi.

 

Soboški policisti so v Beltincih obravnavali tatvino bakrenih žlebov, lendavski pa so sprejeli prijavo kaznivega dejanja goljufije. Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so na avtocesti pri kontroli avtobusa obravnavali tujko, ki se je v postopku izkazala s ponarejeno osebno izkaznico Romunije. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da je v Slovenijo vstopila nezakonito. Tujka je bila pridržana in bo s kazensko ovadbo privedena na pristojno sodišče.

Javni red in mir je bil kršen trikrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelj, ki se kljub intervenciji policistov ni hotel pomiriti je bil pridržan.

Na avtocesti je bil obravnavan tujec, ki je v vozilu posedoval prepovedano orožje - teleskopsko  palico. Teleskopska palica mu je bila zasežena in izveden ustrezen postopek.

V času med 3. in 14. februarjem po vsej Sloveniji potekajo aktivnosti za večjo varnost pešcev, pod sloganom »BODI VIDEN - BODI PREVIDEN«.

Pešci poskrbite, da boste v prometu vidni, nosite svetla oblačila in predmete, ki izboljšajo vidnost; cesto prečkajte na označenih prehodih za pešce, hodite po pločniku oziroma ob levem robu vozišča v smeri hoje in bodite pozorni na ravnanje drugih udeležencev v prometu. Z upoštevanjem cestno prometnih predpisov lahko za svojo varnost največ storite sami.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.