https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Likovna razstava Barve Mure v Gornji Radgoni

Gornja Radgona, 06.02.2014 ob 15:00  

V Domu starejših občanov Gornja Radgona se je odvijala razstava "7. Mini likovna kolonija Pomurja"

 

Pod vodstvom mentorice mag. Saše Bezjak so udeleženci 7. Mini likovne kolonije ustvarjali umetniška dela z motivom "Barve Mure". Kot navaja mentorica so motivi dopuščali ustvarjalcem odprto možnost likovnega izražanja. Pri odmiku iz čistega realizma ter ob izdatni spodbudi  ustvarjalnosti je pripeljalo umetnike k sodobnejši izvedbi likovnega dela. Ustvarjalci so sprejeli izzive, kar jih je vodilo do umetniških novosti. Razstavljena dela ponazarjajo dušo Mure, doživeta s preprostim, veselim otroškim pogledom in notranjim počutjem ob prikazu rečnega motiva.  

 

Ob izvrstni predstavitvi umetniških del ter njihovih avtorjev poimensko, je umetniško predstavo s prihajajočim slovenskim kulturnim praznikom povezala častna meščanka občine Gornja Radgona, Cilka Dimec Žerdin. Ob kulturnem nagovoru ter s poudarkom o pomembnosti Prešernovega dela za slovenski narod je gospa Dimec popeljala obiskovalce  skozi težke čase Prešernovega življenja ter obdobja v katerem se je slovenski narod boril za svoje pravice.

Med predstavitvijo umetniških del te kulturnim delom prireditve so nastopali tudi učenci ZGŠ Maestro Gornja Radgona. V prijetnih zvokih nastopov  violine, harmonike in trobente so nastopajoči ponesli obiskovalce v mislih še globlje med slovensko poezijo ter barvami Mure. 

Razstava bo v Domu starejših občanov Gornja Radgona na ogled do konca februarja 2014 .

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.