https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Notranjski na pomoč danes tudi 215 pomurskih gasilcev

05.02.2014 ob 8:00  

Zgodaj zjutraj se je na območje, ki ga je prizadela ledena ujma, odpravilo tudi 215 gasilcev iz Pomurja.


Pomurske gasilce so za pomoč zaprosili včeraj popoldne, v kratkem času so se uspeli organizirati in pripraviti kader, vozila in opremo.

Na Notranjsko, natančneje v Logatec z okolico, se je odpravilo 215 gasilcev s 43 gasilskimi vozili, s sabo pa peljejo 57 agregatov, saj je na Notranjskem večina gospodinjstev brez elektrike že od petka. Glavna zadolžitev pomurskih gasilcev bo pomoč lokalnemu gospodarstvu pri oskrbi z elektriko, skrbeli pa bodo tudi za odpravljanje podrtih dreves in zastojev na območju Logatca in Vrhnike, poroča Pomurje.si.

Pomurski gasilci naj bi na Notranjskem ostali dva dni, nekateri pa se bodo vrnili že  nocoj. V kolikor bo pomoč potrebna tudi v prihodnjih dneh, bodo naši gasilci znova priskočili na pomoč.

    Komentarji

    1. gost
      05.02.2014 ob 9:25 štrk gost

      Jaz bom šel,ko se bo žled stopil,pomagat z motorno žago,ker imam izkušnje,samo nevem,kje se je treba prijaviti.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.02.2014 ob 9:56 nudim pomoč gost

      Tudi marsikateri ne-gasilci, ki nimajo službe, so na zavodu, so cele dneve doma, nimajo kaj početi bi tudi radi šli pomagat. Mogoče se pa kateri najde, ki ima izpit za motorko, tudi fizična pomoč pri takih nesrečah je dobrodošla. Samo se nekako na te ljudi ne gleda. Kje se najde kaka prijavnica?

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.02.2014 ob 11:10 Frenky gost

      ...Bravo obema, vendar mislim, da bo prej vse mimo, kot se bodo naši gospodje "zbudili" in ogroženim ponudili vajino in vseh ostalih prostovoljcev, pomoč. Prej je potrebno ustanoviti plačano komisijo, nadzor itd,itd.......pač slovenska birokracija nima dna......

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.02.2014 ob 11:16 pomoč gost

      naj vama kar jaz odgovorim. Zelo lepo, da želita it na pomoč, res pohvalno! Vendar to zaenkrat še ni možno, saj zaenkrat lahko to zaradi nevarnih situacij počnejo le gasilci,vojaki, električarji in civilna zaščita. Čez nekaj dni (odvisno od tega kako hitro se bo ta žled raztopil) pa bo civilna zaščita (ali pa posamezne občine) objavila kontakte, kam se bosta lahko tudi vidva prijavila. Imam kot gasilec veliko izkušenj tudi s pomočjo v ostalih delih Slovenije. Fizično in psihično je treba bit za takšno delo dobro psiho-fizično pripravljen, zraven tega pa je NUJNA tudi zaščitna osebna oprema, brez katere se v takšnih razmerah ne da delat. Skratka nekaj dni še počakajta, potem pa bodo (skoraj sigurno) tudi razpisi za pomoč. LP

      18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.02.2014 ob 20:15 bonita gost

      poklon gasilcem.fantje vam in vsem sotrpinom,ena velika hvala..na pomoč

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.02.2014 ob 20:23 purda gost

      gost pomoč.jaz bi pa tebe vprašal kje si ti koga videl od CIVILNE ZAŠČITE? vsaka vam čast Gasilci edini neplačani v teh situacijah. Bravo dečki.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.02.2014 ob 11:22 pomoč gost

      gost purda... ja te povsem razumem...civilna zaščita ima ob takih nalogah predvsem nalogo organiziranja in koordiniranja...zraven gasilcev, vojske in električarjev so v takih situacijah potrebni še pripadniki rdečega križa, prve pomoči, včasih tudi gorski reševalci...in to vse spada pod civilno zaščito...je pa res da civilna zaščita nima toliko operativne moči, kot gasilci, to je povsem jasno... skratka vedno so polemike okoli tega, vendar imamo v sloveniji (zaenkrat) še tak sistem, da imamo tudi civilno zaščito. Če pa je potrebna ali ne in v kakšni obliki pa jaz nebi polemiziral...prepostim to drugim. LP

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.02.2014 ob 14:43 KUKI gost

      GOSPOD POMOČ:SEMBIL TAM IN VAM POVEM DA NIKJER NISEM VIDEL OD CIVILNE ZAŠČITE,SAMO TA GLAVNI DA SE POKAŽEJO V JAVNOSTI

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      06.02.2014 ob 17:42 pomoč gost

      KUKI, saj vem da je to velika težava civilne zaščite, preveč pisarniškega in medijskega dela in premalo operativnega in organizacijskega...o tem so v preteklosti potekale že široke polemike, vendar se še ni nič spremenilo, ne pravno-formalno ne organizacijsko nič... Smem vprašat ali si bil tam s pomurskimi gasilci ali si od tam? kakšne so razmere? bo počasi konec tahujšega?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.