https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Ministra Erjavec in Martony odprla konzularno pisarno v Lendavi

Lendava, 05.02.2014 ob 10:30  

Včeraj sta zunanja ministra Erjavec in Martony odprla Konzularno pisarno v Lendavi, ki bo delovala kot izpostava Veleposlaništva Madžarske v Ljubljani.

Zunanji minister Erjavec in madžarski zunanji minister Janos Martony sta ob odprtju Konzularne pisarne odprla tudi fotografsko razstavo o madžarsko-slovenskih dvostranskih odnosih z naslovom "20 let na 20-ih slikah", ki jo je pripravila madžarska narodna skupnost v Sloveniji.

Ministra sta se pred tem udeležila tudi slovesnosti, ki sta jih ob 20-letnici podpisa Sporazuma o zagotavljanju posebnih pravic madžarske narodne skupnosti v Republiki Sloveniji in slovenske narodne manjšine na Madžarskem v Monoštru in Lendavi organizirali obe manjšini, kasneje pa sta se udeležila tudi skupne seje predstavnikov obeh manjšin.

Erjavec je ob tem dejal, da njuno prvo srečanje potrjuje dobre in prijateljske odnose med državama, izrazil je zadovoljstvo s prizadevanji madžarske vlade za zaščito in zagotavljanje pravic slovenski manjšini ter pri tem poudaril pomen nedavno odprte ceste Gornji Senik-Verica v Porabju. Prav tako je Martony poudaril odlične odnose med državama. 

Na včerajšnjem srečanju je minister Martony tudi povedal, da bo Madžarska danes poslala v Slovenijo tri generatorje večjih zmogljivosti za zagotavljanje električne energije prebivalstvu na območjih, ki imajo zaradi vremenskih razmer težave z oskrbo z elektriko.

 

Foto: www.mzz.gov.si

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.02.2014 ob 11:31 ms gost

      Vougri majo v Sloveniji trij ćetrt več pravic in denarne pomoči za manjšine kak Slovenci na vogrskon in tou samo za volo našij lalekov kak je naš ruslavi Egjavev Kahl . Če bi se naši lejko ovin v rit potegnoli bi se takoj .Vogrski so že začali v Lendavi goućati tisti naši ka so nikoli nej goučali . Pred trejmi lejti sem v bolnici na internon ležal z enin mrhašon vogrskin in Genterovec tak zmejšanin ka se je na medicinsko setro drl zakoj una ne gučij Madžarski ker on Slovenski nej znala in ni razumela in tan ge una živejla v Genterovci je Madžarsko ne j Slovenska . Deda san mislo v noči zasapiti samo so ga popoldne odvlekli v MB . Vsi nas serjejo po glavaj ka so se privlekli v Slovenijo

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.02.2014 ob 11:55 gost gost

      hahahah..takšega bi rejsan trbelo zasapiti..a v Jugi je lejko gučal Slovenski?.Te so takši bole prpo meli, su nej glave zdigovali..niti smo nej znali za njih.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.02.2014 ob 12:23 ms gost

      Naj me vrag zeme či je nej vse istina .Sestra medicinska je joukala ka njoj je ded delal jesti metal po podi pljuval po po podi nemre človik verjeti ka so lejko lidje takši .Naj povejn ka san še vraga dedovskoga vido na miklošovon senji ka še nej cvokno pa lekar 80 lejt star .

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.02.2014 ob 16:01 qrac gost

      tej dedek vam zdaj tala minuse..))

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.02.2014 ob 16:21 slo-10 gost

      ,ms malo pazi ka vogrini kontrolirajo naše nebo,mogoče ti kaj spadne na tintaro.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.02.2014 ob 9:02 CROSLO gost

      Hinavec Erjavec

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.02.2014 ob 16:55 johan gost

      Rjavec naj rajši zrihta pokojnine kaj je obeča.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.