https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

Rokerji Eklips z novim spotom in velikimi načrti za leto 2014

05.02.2014 ob 17:30  

Skupina Eklips predstavlja svoj nov komad, člani zasedbe pa so nam razkrili tudi svoje velike načrte za letošnje leto.


Skupina Eklips prihaja iz Pomurja, sestavlajo pa jo Vladimir Petovari - vokal, kitara; Blaž Koren - bas;  Sandi Koren - bobni. Večinoma izvajajo rock, vendar, kot pravijo, niso »upičeni« le v enem stilu te zvrsti, ampak se gibljejo široko znotraj te glasbene vrste. Zaznamujejo jih pa predvsem močna besedila, distorzija na bas kitari in močne solože na kitari.

Videospot za komad Trouble

Tokrat vam predstavljamo njihov nov komad Trouble, na njihovi Facebook strani pa bo naslednji teden izdan še en komad, in sicer v slovenskem jeziku. Omenjena komada napovedujeta  izid kar dveh albumov, ki ju bodo izdali letos. Kot pravijo člani zasedbe, sta komada stilsko precej podobna, vsak pa bo opremljen tudi z videospotom.

V teh dneh se že predstavljajo s spotom za komad Trouble, v katerem so ujeti trenutki z njihovih vaj. Kot pravijo, ne nameravajo javno razlagati o vsebini njihovih komadov: »Vsak ima svojo glavo, da z njo razmišlja in prav je tako, da si lahko vsak po svoje razloži določen tekst. Mi puščamo odprto širino in s svojo konkretno razlago nočemo tega ožiti,« so povedali člani skupine.

 VIDEO: Eklips - Trouble

Projekt: dva albuma v enem letu

Letos se lotevajo projekta dveh albumov, ki se razlikujeta predvsem v jeziku. Na enem bodo skladbe v angleščini, na drugem pa v slovenščini, člani zasedbe pa poudarjajo, da ne gre le za prevod iz enega v drugi jezik, ampak za povsem različne skladbe. Kot pravijo, radi ustvarjajo, in novi materiali se kar rojevajo, zato so se odločili izdati kar dva albuma.

To je sicer dokaj nenavadna praksa, vendar fantje iz skupine Eklips radi počnejo nenavadne stvari. Izid angleškega albuma z naslovom TWO FACES načrtujejo za mesec februar, drugega, za katerega pa imena še niso izbrali, pa enkrat v poletnih dneh. Kot napovedujejo, bodo vsak mesec do izida drugega albuma izdajali po en ali dva komada, da poslušalci dobijo občutek, kaj se obeta na njem, načrtujejo pa tudi snemanje profesionalnega videospota za enega od prihajajočih komadov.

Napake so del trenutka

Pri obeh projektih so si zadali cilj in izziv, da prav vsako stvar naredijo sami brez kakršne koli pomoči, tako od postavitve mikrofonov do samega snemanja, aranžiranja, miksanja in vsega, kar spada zraven k procesu nastajanja skladbe ali albuma. Eden izmed ciljev je bil tudi ta, da vse skupaj zveni precej »življenjsko«, kar pomeni, da namerno niso brisali določenih napakic, ki se pojavljajo v komadih, ki bi jih sicer z lahkoto lahko popravili, še pojasnjujejo fantje. »Tudi v splošnem življenju ne moremo marsičesa izbrisati in začeti od začetka. V posnetek smo hoteli ujeti prav tisti trenutek, ko je vsak posebej snemal in če se mu je pripetila napakica, je to pač del tistega trenutka,« menijo fantje. Bodo pa v prihodnjih letih delali tudi projektih, kjer bodo pozorni na vsako podrobnost in vsako fineso s kakšnim producentom na čelu.

Fantje se lahko pohvalijo tudi s svojo različico skladbe Breathe od svetovno znane skupine The Prodigy. Kot pravijo, je bil to za njih svojevrsten izziv, saj so elektronski komad spremenili v povsem rokersko verzijo.

VIDEO: Breathe (The Prodigy Cover)

Promocijska turneja po Sloveniji

V bodoče načrtujejo predvsem živo promocijo vsega tega materiala po slovenskih festivalih, delajo pa tudi na tem, da naredijo turnejo po slovenskih klubih. Kot pravijo, imajo še kar nekaj zanimivih idej za letošnje leto in upajo, da njim uspe izpeljati prav vse. Spremljate jih lahko tudi na njihovi Facebook strani, od marca naprej pa si boste vse njihove skladbe lahko sneli tudi z njihove spletne strani, ki pa je trenutno še v procesu posodabljanja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.