https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Oskrba s pitno vodo Pomurja - Sistem B v polnem teku

Grad, 06.02.2014 ob 7:00  

V prostorih Občine Grad je včeraj potekala novinarska konferenca, na kateri je župan Daniel Kalamar s koordinatorjem Francem Šlihthuberjem, županom Gornjih Petrovcev, predstavil dosedanji potek del na  posameznih odsekih ter pričetek del v Sklopu 3 (občine Gornji Petrovci, Moravske Toplice, Hodoš, Šalovci).

Cilji projekta

Projekt Oskrba s pitno vodo Pomurja – Sistem B, ki se je uradno pričel septembra 2013 in bo predvidoma zaključen do konca leta 2015, bo zagotovil varno in nemoteno oskrbo s kakovostno vodo za skupno 57.516 prebivalcev. S tem se bosta zvišala tudi življenjski standard in kakovost življenja vseh občanov, hkrati pa se bo povečala tudi privlačnost regije za poselitev in razvoj gospodarstva. Med cilje celotne investicije sodijo tudi centraliziranje in s tem lažja kontrola vodnih virov, posledično pa tudi učinkovitejše zagotavljanje mikrobiološke in kemijske ustreznosti pitne vode, izboljšanje hidravličnih sistemov na obstoječem sistemu in pa izboljšanje tlačnih pogojev in požarne varnosti.

Gradnja vodovoda poteka v treh sklopih

Trenutno so v Sklopu 1 v občinah Beltinci, Murska Sobota in Tišina dokončana dela na skoraj 12 kilometrih od predvidenih 27,9 km vodovoda, v Sklopu 2 (občine Cankova, Puconci, Rogašovci, Kuzma in Grad) pa na dobrih 5 kilometrih od predvidenih 96,4 km vodovoda. Predvideni začetek del na Sklopu 3 (občine Gornji Petrovci, Moravske Toplice, Hodoš, Šalovci) pa je konec februarja.

Z deli v Sklopu 3 naj bi najprej pričeli v Moravskih Toplicah, in sicer na transportnem vodovodu Sebeborci – Bedenik in primarnem vodovodu Noršinci – Mlajtinci – Ivanci. Zaključek gradnje transportnih, primarnih in sekundarnih vodovodov v Sklopu 3 bi naj bil junija 2015. V Sklopih 1 in 2 pa se bodo izvajala dela na cevovodih, prav tako pa vzporedno tečejo pripravljalne aktivnosti za začetek del na skupno 16 črpališčih.

Konferenca potekala v optimističnem vzdušju

Župan Kalamar je povedal, da vsa dela potekajo v skladu z načrti, dosegli so načrtovane cilje črpanja sredstev EU in RS, saj jim je v letu 2013 v celoti uspelo poplačati stroške izvedbe gradbenih del v Sklopu 1 in Sklopu 2 ter izvedbe nadzora nad gradnjo objektov, pripravljeno pa imajo tudi dokumentacijo o predvidenih stroških in virih sredstev za leto 2014. Povedal je tudi, da bodo 22. februarja občine podpisale pogodbo o ustanovitvi podjetja Vodovod Sistema B, d.o.o., ki bo upravljalo pomurski vodovod Sistem B.

Več informacij o samem projektu dobite TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.02.2014 ob 7:57 GORIČANEC gost

      Kalamar in Šlihthuber skupaj-zdaj smo zmagali!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.02.2014 ob 8:00 gost gost

      šlihthubera k penezan ne pustite ka je nej gvušen

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.02.2014 ob 9:48 test gost

      alert("I am an alert box!");

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.02.2014 ob 10:12 jk gost

      Zanima me koliko denarja bo šlo od tega v NK Grad in NK Križevci. Računsko sodišče, policija, durs,......

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.02.2014 ob 11:20 pobunjenik gost

      Kje pa je zdaj to podjetje ka je taka frka bila! Je kdo povedal, da nas polovica sploh ne bo imela vode.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.02.2014 ob 11:23 lujzika gost

      Le kdo bo direktor tega podjetja me zanima? Glede na višino plače, kak jo ima Štihec bo to sigurno en velik siromak!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.02.2014 ob 22:35 Jojo gost

      Odrešeniki na kraku B? Prej rablji...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.02.2014 ob 22:42 mafija gost

      jk-si navoščeni ka ti nika ne dobiš PRIMITIVEC navoščeni

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.02.2014 ob 9:14 Mofo! gost

      @ mafija: Torej je to, kar je zapisal JK drži? Pri poslovanju, kot ga ima g. Šlihthuber - zmagovalec tekmovanja za najbolj zadolženega župana v držav, se temu ne bi čudil. Čeprav je nosilna občina občina Grad, ker ima g. Šlihthuber na vratu DURS, se gospod še vedno slika ob g.Kalamarju. Če bo šel samo en EUR za nogomet, se mu nič kaj dobrega ne piše. Proglašajo se kot veliki zmagovalci, v resnici pa so 8 let mečkali s super projektom, dokler ga država ni vrgla iz proračuna. Namesto goloba v roki so sedaj zadovoljni z vrabcem na strehi.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.02.2014 ob 10:06 prekmurec gost

      lejko je sedeti za računalnikom in pisati komentarje pod novice, pa šinfati vse po vrste, dajmo povejmo ka pa san ges naredo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      07.02.2014 ob 10:32 Mofo! gost

      Ja zadolžiti se za tuj denar pa res ni problem. Delati se heroj, ko zagusti pa brigo poriniti na drugega pa res ni problem. Prav tako slikanje za medije res ni problem. Kalamar je vroči kostanj dobil od Šlihthuberja in iz njega naredil, kar se je pač dalo. Šlihthuber ni naredil za pomurski vodovod nič dobrega, niti za svojo občino.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      07.02.2014 ob 12:49 gost-kmet gost

      sakšni lenuh se zraven potegne.to je samo banda,že imajo pri župani kalamari pisarne,ka de leijko feijst pobiro najemnino.siromake pa do zapravili.še malo pa bodo volitve....

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      07.02.2014 ob 13:21 Hedvika gost

      Če bi se tij župani k vodovoi spravili te kda je bil čas bi ga že zdavnaj vsi imeli brez izjem. To ka se sedaj godi je samo pesek v oči, šteroga bomo drago plačali.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      07.02.2014 ob 13:25 majster gost

      NAJVEČJI PROJEKT NAM VODI NAJVEČJI SIROMAK! TO JE ENA VELIKA ŽALOST DRAGI PREKMURCI, ZDAJ DO NAM PA CENE TAK ZDIGNOLI KA DO SE NAM HLAČE V RIT ZGRABILE, OD NEVOULE PA MO ITAK VIJNO PILI NEJ VODOU!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.