https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Otrok za zdrav razvoj potrebuje predvsem ljubeča starša

OŠ II Murska Sobota, 07.02.2014 ob 8:00  

Včeraj je na Osnovni šoli II Murska Sobota potekalo predavanje socialne delavke Alenke Gruškovnjak z naslovom: Razvoj moralnih vrednot pri otroku. Predavanja so se udeležili starši, njihovi mladi nadobudneži so se medtem lahko družili ob pravljici in igri pod vodstvom učiteljic in vzgojiteljice.



Alenka Gruškovnjak je staršem predstavila Kohlbergovo teorijo moralnega razvoja otroka, kateri je povezan z razvojem kognitivnega, miselnega razvoja posameznika in s socialnim učenjem. Seznanila jih je s šestimi stopnjami otrokovega razvoja, ki trajajo od enega leta in vse do srednje šole.

Staršem je opisala zlato pravilo etike, ki ga otrok med 3 in 5 let starosti razume kot enakovredno menjavo, predstavila jim je pojav kraje, ki se pojavi pri predšolskem otroku. V tem primeru je zelo pomembno, da se starši ob vsaki otrokovi laži in kraji pogovorijo z otrokom ter ga podučijo, da ukradeno stvar vrne in se opraviči. Pri tem ne smejo biti prestrogi in jezni, saj v nasprotnem primeru pri otroku nastopi strah in ponovna kraja.

Na koncu je poudarila, da morajo vsi vzgojni subjekti na eni strani uriti otrokove razumske spretnosti, na drugi strani pa disciplinirati in krepiti njegovo voljo za delovanje in odgovorno ravnanje. Zaključila je z mislijo: »Noben otrok za zdrav razvoj ne potrebuje idealnega, ampak predvsem ljubeča starša. Potrebuje naš čas, osebni stik in ljubezen.«

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.02.2014 ob 9:21 2014 gost

      In tudi pametne politike,da bodo z zakonodajo pomagali staršem v vseh primerih.Ne, kot do sedaj.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.02.2014 ob 12:17 ms gost

      ka brijšete ?? istino ste zbrisali ??

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.02.2014 ob 12:31 prekmurje zbudi se gost

      Spredhodnikom -ms- se strinjam ka preveč komentarjev brišete,mogli bi dovoliti vse komentarje, pa naj vsak odgovarja za svojo izgovorjeno besedo.Tudi če je komentar žaljiv ali skrajno neprimeren se lahko hitro ugotovi s katerega računalnika prihaja in kdo je lastnik. Boljše dopuščati včasih več vrst neumja kot dovoliti samo enoumje. CENZURA MORA BITI STVAR PRETEKLOSTI IN NE SEDANJOSTI!!!!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.