https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Kulturni praznik tudi v Galeriji Murska Sobota

09.02.2014 ob 7:00  

Slovenski kulturni praznik so počastili tudi v Galeriji Murska Sobota z ogledom razstave društva likovnih umetnikov Prekmurja in Prlekije. Ta dan so namenili tudi ustvarjanju v likovni delavnici.

DLUPP je bilo ustanovljeno leta 1992 na željo akademskih likovnih umetnikov iz severovzhodne regije Slovenije. Včlanjenih je 24 umetnikov, ki ustvarjajo v vseh smereh likovne umetnosti. Člani se predstavljajo s svojimi umetniškimi deli na posameznih in skupinskih razstavah doma in v tujini. S preglednimi društvenimi razstavami se bodo letos predstavili še v Monoštru in Ljutomeru. Razstavo v Galeriji Murska Sobota si bo mogoče ogledati do 19. marca 2014, kjer je 21 umetnikov na ogled postavilo svoja dela iz zadnjega obdobja po lastnem izboru. 

Poleg razstave je ta dan potekala še likovna delavnica v Ateljeju Pike in Packa, ki je bila namenjena ustvarjanju za vse generacije. Izdelovali so miniature, razna darila, ustvarjali risbe in še marsikaj.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.