https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Odrancih vrata odprl nov vrtec

Odranci, 10.02.2014 ob 7:00  

V Odrancih so v soboto slovesno odprli nov energetsko varčen vrtec in podelili plakete Občine Odranci.


Nov vrtec, ki lahko sprejme približno 80 otrok, je štirioddelčen. Njegovi prostori se razprostirajo na 727 kvadratnih metrih, ob tem pa obsega še 130 kvadratnih metrov pokrite terase. Pred vhodom je zgrajenih 20 parkirnih mest in 1.100 kvadratnih metrov tlakovanih površin, ob tem pa vrtcu pripada še 800 kvadratnih metrov zelenice, kjer bodo spomladi postavili igrala.

Investicija vredna 1,5 milijona evrov

Vrtec, ki je montažne izvedbe, je zgradilo podjetje Marles hiše d.o.o. v sodelovanju s SGP Pomgrad iz Murske Sobote, projekte zanj pa je naredil Branko Hojnik iz Maribora. Vrednost vrtca z opremo je 1,5 milijona evrov, sredstva za investicijo pa je občina zagotovila iz sredstev EU za razvoj regij (28,16 %), finančnih spodbud EIB  (3,33%), kredita (500.000 evrov oz. 33,33 odstotkov) in lastnih sredstev občine (527.570 evrov oz. 35,18 odstotkov).

Odprtje vrtca so pospremili ob nastopih vrtčevskih otrok ter pihalnega orkestra GŠ Lendava. Izrekli so zahvale posameznikom, ki so zaslužni, da je v Odrancih zrasel novi vrtec. Zbrane je nagovorila ravnateljica OŠ Odranci, Marija Smolko, ki se je spomnila začetkov organiziranega šolstva in varstva otrok v Odrancih, ter izrazila zadovoljstvo nad dejstvom, da se v njihovi občini povečuje število otrok, zaradi česar se je potreba po večjem vrtcu sploh pojavila.

Župan Ivan Markoja je ob otvoritvi povedal, da tako lepega objekta, kot je vrtec, v Odrancih še niso odprli, je pa ob tem pojasnil, da na otvoritev namenoma niso povabili gostov z državnega nivoja. To potezo je pojasnil z mačehovskim odnosom države, ki za sofinanciranje vrtca ni prispevala nič, je pa zahtevala velik delež v DDV-ju, ki ga je v prejšnjem letu še zvišala in jim s tem ceno vrtca še povišala.

Prejmenika plaket Julijana Ferenčak in Franc Mlinarič

Na prireditvi, namenjeni odprtju novega vrtca, so v Odrancih podelili tudi plaketi Občine Odranci. Plaketi sta letos šli v roke Julijane Ferenčak, ki si je plaketo prislužila za svojo pobudo in uspešno realizacijo izgradnje prvega otroškega vrtca v Odrancih in za njen prispevek na kulturnem področju, ter Franca Mlinariča, ki je plaketo prejel za dolgoletno vodenje krajevne skupnosti Odranci in za razvoj kraja.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.