https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Pomurski glasbeniki dobrodelni na koncertu »čLOVEnija«

Murska Sobota, 10.02.2014 ob 9:00  

Včeraj je v Gledališču Park v Murski Soboti potekal dobrodelni koncert "čLOVEnija", na katerega se je odzvalo več kot 80 pomurskih glasbenikov. Izvedli so skladbe najrazličnejših stilov in nas popeljali v svet ljudske glasbe, črnske duhovne, dixieland glasbe, pop, rock in jazz glasbe. 

 
Dobrodelni koncert "čLOVEnija" je bil namenjen zbiranju denarnih sredstev za zdavljenje bolezni vrhunskega glasbenika, ki je bil pravtako prisoten na koncertu. Pevka Moira, ki je bila obenem tudi povezovalka programa, je povedala "da beseda čLOVEnija pomeni človek, ljubezen in dežela. In Zato smo se danes tukaj zbrali, ker nam ni vseeno do sočloveka." 
 
 
Na odru so polne tri ure občinstvo zabavali številni glasbeniki: Regina, Orlek, Tolkalna skupina glasbene šole Beltinci - Beat Chasers, Goran Đurić, BeleTinke, Aeternum, Srakova banda, Tjaša in Miha Žalig, Eroplan, Julie&The Diamonds, Dorina, Doroja, Moira, Baladero, Urh Zver, Džezzva, Moderna glasbena šola JAMA, Matijazz&Friends, Špirit, Take 9, Zdenek Bily Dixieland Band, Black Balloon iz Maribora, Coco Band, Thanx in zasedbi iz Avstrije. Organizatorji, ki so poskrbeli za dobrodelni koncert so bili: Moira, Leo Club Murska Sobota, Škofijska Karitas in Zavod za kulturo.
 
 
 
Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija