https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lestvica: V Pomurju najuspešnejši ljutomerska gimnazija in OŠ Grad

12.02.2014 ob 9:00  

Pred devetošolci so v prihajajočih dneh informativni dnevi. Na katero šolo se vpisati, pa lahko staršem in šolarjem pomaga tudi seznam šol, ki so na preverjanjih znanja dosegle najboljše rezultate.


Jurij Toplak, izredni profesor na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru in profesor na Alma mater Europea je danes na spletni strani almamater.si objavil seznam najuspešnejših slovenskih osnovnih in srednjih šol, ki ga je izdelal na osnovi učnih rezultatov po šolah.

Med pomurskimi najboljši OŠ Grad in OŠ Križevci pri Ljutomeru

Lestvica pri osnovnih šolah, ki je nastala na osnovi rezultatov pri nacionalnem preverjanju znanja, je pokazala veliko povezavo med učnim uspehom in socialno-ekonomsko razvitostjo okolja. Med osnovnimi šolami so največ znanja na končnem preverjanju pokazali učenci iz večih ljubljanskih šol, dokaj visoko pa rangirajo tudi nekatere pomurske šole. OŠ Grad se nahaja na 14. mestu, na  40. mestu pa je OŠ Križevci pri Ljutomeru, ostalih pomurskih šol med najboljšimi 100 ni.

Prednjačita ljutomerska gimnazija in DSŠ Lendava

Seznam najuspešnejših srednjih šol je narejen po drugem ključu. Tu so združeni rezultati mature in povprečne ocene srednješolcev. Vrh seznama pri srednjih šolah pripada ljubljanski Gimnaziji  Bežigrad, druga je Škofijska klasična gimnazija, ob drugih uspešnih ljubljanskih gimnazijah pa na petem mestu najdemo Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer. Na dokaj visokem 12. mestu se nahaja Dvojezična srednja šola Lendava, ostalih pomurskih srednjih šol ni na seznamu najuspešnejših 29 šol.

Je učni uspeh res odraz pravega znanja?

Ob tem pa se znova odpirajo polemike o tem, da uspeh na maturi in ocene ne odražajo realnega in kvalitetnega znanja, saj marsikje pred ocenami in uspehom na maturi dajejo poudarek na vsebinah, ki jih ponujajo.

Na spletu pa si lahko ogledate celotna seznama osnovnih in srednjih šol.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.02.2014 ob 10:55 ges gost

      Kakorkoli, zdi se mi velki problem, ka je tak malo pomurskih šol na ton seznami. Nad ten bi se sakši učitelj, ki dela v šolah, ki jih tu nega, mogo zamisliti. Žal pa se verjetno nedo, ker se to njih "ne tiče".

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.02.2014 ob 11:59 Stewen gost

      Strinjam se s tistimi, ki se boste spotikali ob kriterije, po katerih je raziskovalec prišel do uvrstitve posameznih šol na lestvici 100 OŠ in lestvici 80 srednjih šol. Na prvi lestvici (100 šol) je torej (ne)znana gorička šola na 14. mestu, za kar gre čestitati tako učiteljem, kakor tudi učencem, od katerih jih je večina iz preprostih kmečko-delavskih družin. - Tudi prva polovica lestvice je O. K. Kot zapisano OŠ Križevci pri Ljutomeru je na 40 mestu. - Me pa zanima,kaj je "narobe" z ostalimi pomurskimi OŠ? O delovanju nekaterih, recimo soboških, pa OŠ Črenšovci itd. toliko slišimo in vidimo na lokalnih TV. Saj ne da bi kaj očital - prej bi kako rekel za one šole, ki se "ne izpostavljajo" javnosti, ampak kaj je (bilo) narobe, da sploh niso na lestvici stoterice slovenskih OŠ? - Pa še na rednje poglejmo! Bežigrajska gimnazija je "zakon" in tudi v tem merjenju je na odličnem prvem mestu. Tudi katoliška škofijska klasične gimnazija v Ljubljani že leta "šteje" -je odlična srednješolska izobraževalna ustanova, kjer je sicer tudi verski pouk. - In zdaj še beseda dve o pomurskih srednjih šolah! Ljutomerska gimnazija je na odličnem petem mestu. Dobra uvrstitev je bila pričakovana, saj, kot sem slišal, tam se dijakov, od katerih ni mogoče pričakovati uspešnega izobraževanja, kmalu "odkrižajo" - preusmerijo v druge, manjzahtevne šole - programe. Če je res tako, se morda zdi kruto, toda najbrž vemo, da je splošna gimnazija stopnička za študij na višjih in visokih šolah ter faksih. - Lendavska dvojezična srednja šola ni na 12., mestu, kot je zapisalo uredništvo Pomurca, ampak na 13. mestu. To je sicer vraževerna številka, vendar je lendavsko šolo, ki se je začela uveljavljati, ki je bil še ravnatelj sedanji turniški župan, odlično mesto. Le tako naprej! - Iz naše bližine pa se je dobro odrezala tudi ormoška gimnazija, saj je prekosila gimnazije, ki imajo daljšo tradicijo. Ormoška je novinka. - Škofijska gimnazija Maribor, katere ravnatelj je Štuhec, ki se gre tudi politiko (Berite Držino!), je na 57. mesto. To pa je že v drugem delu 80-klinske lestvice. Nič posebnega. - Od pomurskih srednjih šol je Ekonomska šola Murska Sobota "osvojila" 66. mesto. Še kar sprejemljivo (a treba se bo še truditi). Ostale pomurske šole, ki se zadnje dni takooooo reklamirajo, niso prišle na lestvico 80 slovenskih naj... srednjih šol. - Pa še vi - šolniki kaj (po)komentirajte!

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.02.2014 ob 12:20 gost občanka gost

      Nad temi rezultati ne moremo biti prav nič presenečeni. Kvaliteta naših osnovnih in srednjih šol je v zadnjem desetletju padla za 100 %.Nad temi rezultati in ne samo nad temi, podobne študije so nas že pred leti uvrstile na zadnje mesto, bi se morale zamisliti Pomurske in soboške ravnateljice in ravnatelji. Podobna študija je bila izvedena že večkrat in smo bili vedno na zadnjem mestu, pa so takrat zagnali vik in krik, da to ni res. Zamislijo pa se naj nad svojo kadrovsko politiko, kjer ni važna kvaliteta kandidata, temveč veze, poznanstva in še kaj. Kar se dogaja na področju zaposlovanja v šolah v Pomurju in v M .Soboti je kriminal in ga ni nikjer drugje v Slo. To pa zdaj je rezultat, ki pove vse. Izogibati se dobrih kadrov in zaposlovati preko VIP in takšne, ki s svojim znanjem ne bodo konkurenca. To pa so mladi visoko izobraženi kadri, ki nimajo možnosti zaposlitve v šolah, ker preveč znajo. Upajmo, da bo tudi tem ravnateljčikom nekoč odklenkako. Naj pridejo novi ljudje, ki bodo cenili znanje in sposobnosti in tako tudi zaposlovali, če jim je to že dano, da lahko. Kar se pa tiče srednjih šol je ravno tako katastrofa, saj so nekoč bile znena po dobro izučenem in izobraženem kadru., predvsem srednje strokovne, danes pa , kje so. Tudi tam bi se bilo z njihove strani potrebo zamisliti. Posebna študija pa bi morala biti narejena za lendavsko območje, kjer velja, če nisi naš, nisi z nami.In temu primerno je tudi znenje učencev in dijakov. Čas je za spremembe in nove ljudi.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.02.2014 ob 12:56 gost gost

      Več ali manj so tej situaciji v pomurju najbole prispevali nesposobni ravnateli in ravnatelice po osnovnih šolah kateri dovolijo ka se hodijo starši vmešavat v učno delo učitelov. Starši se nonstop pritožujejo in pritiskajo na ravnatele kateri te dale pritiskajo na učitele in ti na konci zaradi božega mira popuščajo učencon pri ucenah in učnon uspehi kar pridonese tomi ka več kak polovica učencov zapusti osnovne šole skoraj nepismenih in z neznanjon osnovnih matematičnih funkcij kak je poštevanka. Za celo tou situacijo so najbole krivi starši in ravnateli, učiteli pa bole malo, saj itak morejo delati po učnih načrtih po celi državi na isti način. Otroci so pa tak ali tak najbole odraz svojih staršev in v pomurji se ta nerazgledanost in nesposobnost za dojemanje malo bole zahtevnih stvari itak kaže na vseh področjih, nej samo v šolah. Pa nejsan učitel, ka nede što mislo. Man pa deco v osnovni šoli pa že par lejt gledat te cirkuse ka jih dela vedno več staršo in pa potem še ravnatele keri ten staršon popuščajo in pritiskajo na učitele. Z ukinitvijo učnoga uspeha pa so tak ali tak vse najbole pokvarili. Najprle trbej spremeniti mentaliteto pomurskih staršev, postaviti na vodilna mesta ravnatele s hrbtenico in prepovedati vmešavanje staršev v poučevanje.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.02.2014 ob 13:28 Nika gost

      Ni se čudit rezultatom. Starši za uspeh otroka bi se morali učiti še z njimi več kot učitelj v šoli, ker ga tam ne naučijo. A ni v interesu učitelja, da obrazlaga tako, da bodo otroci kaj imeli od tega? Če ne razume kateri, pa je potrebna še dodatna razlaga. Skoraj vsi učitelji vzamejo učbenik v roke, snov prepišejo na tablo, otroci in starši pa se naj znajdejo. Če drugače ne pa z inštruktorjem, ki ga je težko plačati. Takšen učitelj nima kaj iskati v šolstvu, če ni rezultatov bi morali ukrepati ravnatelji. Z pravim pristopom do učne snovi in pravilne razlage pa bi bil uspeh tudi enkraten. Najbolj važna je za otroka O.Š. iz katere bi moral odnesti dobro podlago za nadaljnje šolanje. Pri tako zahtevnem učnem programu smo starši nemočni, saj se že v 4. raz. O.Š. težko pomaga otroku, celo pri matematiki.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.02.2014 ob 14:07 gost gost

      Nika, predstavla ti problem matematika iz 4 razreda? Te pa sloh nej čudno ka deca nemajo pojma, če pa izhajajo iz tak butastoga okolja ge staršon predstavlajo problem osnove matematike. In če so deca nedojemljiva se lejko učitel na glavo postavi pa ga nedo razmili. NE pravin ka so vsi učiteli perfektni, tak kak v vseh ostalih poklicih so tudi tu črne ovce ali pričakovati ka de se učitelj učil namesto otroka je redno bedasto. Učni načrti so takšni ka snov leti iz ene v drugo in sploj nega časa za utrjevanje te snovi, če so pa pri ton še deca nedojemljivi in ne vejo razmišljati pa je še telko težje. Učna snov je po celi sloveniji ista in če nešče na primorskon to snov odnese iz šole in jo doma še utrdi, v pomurji pa deca niti v šoli ne zaštekajo ka se jin razlaga je pa to resen problem. In gda kakšen učitelj bole strogo nastopi v razredi in zahteva mir in disciplino ter sodelovanje pri pouki pa je že naslednji den pol staršev pri ravnateli s pritožbami glede učitela. Tisti ka krivite učitele se malo zamislite, slabi rezultati so po vseh pomurskih šolah in ne vrvlen ka bi čisto vsi učiteli bili za nič. Še vedno trdin ka so za vse najbole krivi starši keri odijo gnavit po šolaj in pa ravnateli kateri takšno stanje dopuščajo.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.02.2014 ob 14:37 xy gost

      Uspeh OŠ ni nobeno presenečenje. Ne zato, ker ne bi bilo kvalitetno, ampak zato ker Nacionalno preverjanje znanja ni merodajno merilo. Ta je edina merilo v krajih Slovenije, kjer imajo omejitve pri vpisu v srednješolske ustanove. Tega pa pri nas praktično na nobeni SŠ oz. Gimnaziji v Pomurju ni. Če pa že je, je pa odstotek zavrnjenih mali. Na drugi strani pa imate OŠ v LJ in okolici, kjer so "bolj uspešni" ravno zaradi tega, ker se otroci bolj potrudijo, da pridejo na Gimnazijo Bežigrad, Poljane, Škofijsko itd. Nenazadnje, pol ne bi imeli kar dve gimnaziji med top20. GFML je na tistem mestu kot je bilo za pričakovati. Če pa še daš v obzir merila kot so to, da imajo manjši "bazen učencev" pri vpisu napram gimnazijam, ki so pred njimi in ne tako stroge vpisne zahteve(veliko jih na Gim. Želimlje ali pa Bežigrad že odpade pri vpsu), bi lahko bili še kakšno mesto višje. Samo še tako naprej.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.02.2014 ob 15:42 ss gost

      Nvm zakoj se eni telko obremenjute s temi lestvicame? Naša država bi se mogla raje pitate kakšne ljudi vzgaja naše šolstvo, so tau odgovorni in splošno razlegledani lidje ali pa neuki lidje ali piflarji, ka bi klali za 5 če bi lejko. Moje bivše šole nega med top 100, pa ka te zaj, nauvčila me vse ka san nuco! Ka se tiče teh kao elitnih gimnazij, sploj v Ljubljani, so nei pomoje nika posebnoga, san mel dosta posla z lidmi keri so odile na te šole, pa san velko večino lejko včil, pa san nei bil odličnjak. Pa matura tak kak če se zaj kaj menje vreden če se naredo maturo v Ms namesto v Lj, kelko ge znan je matura za celo državo ista! Pa vsi samo vidin vidite problem v šolaj pa v staršaj, problem je celotna prekmurska družba, san bil že v vseh slovenskih pokrajin, srečo x ljudi ali telko nerazgledanih lidi pa primitivizma, ka nemo uporabo kaj hujšoga, pa nega nigi indre razen v Prekmurje...

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.02.2014 ob 16:24 gost gost

      Bravo gost - ss, točno to. Primitivno okolje iz keroga prihajajo straši keri bi radi bili v šolah na učitelji. In otroci so samo odraz svojih staršov. In če ena mama izjavi ka njoj dela problem matematika iz 4 razreda OŠ te je resno čas za alarm. Pomurje je resno na najbole primitivnon nivoji v SLO.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      12.02.2014 ob 17:10 niko gost

      Takšne raziskave so neprimerne in tudi nerealne niti strokovno utemeljene,saj je v primerih kot so šole treba vzeti v obzir dostop do interneta potem različno opremo po šolah,strokovnost učiteljev in profesorjev nekdo je napisal da je isti učni program to je res a vendarle je svoboda učitelja in prof.kako ga izvaja zato ni dobrih in slabih šol so dobri učitelji ali slabi in prav tako učenci,to da se pa zdaj pred informativnimi dnevi nekdo izživlja nad šolami za velike denarje davkoplačevalcev v privatne žepe je pa vsakdanja slovenska folklora.Naj si še bolj napolnijo žepe Toplak in kompanija verjetno oče ni zadosti zaslužil z prodajo izpitov na pravni fakulteti zdaj naj nadaljuje sin Jurij in njegova evropska fakulteta

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      12.02.2014 ob 22:38 gost-mama gost

      Saj je prav, da je ta lestvica prišla v javnost. Mene pa zanima, kako to, da na soboških in na splošno pomurskih šolah imamo toliko odličnjakov a rezultati na nacionalnem preizkusu so pa tako katastrofalni!! Snov sploh ni zahtevna, če primerjamo z tistim kaj smo se mi učili v osnovni šoli. V srednjo šolo pridejo dijaki, ki ne znajo ne pisati, ne osnovne mataematika , tuji jezik katastrofa a učni uspeh ODLIČEN!!! Kako je možno da je v razredu 70% odličnih?? Učitelji po direktivi ravnatelja ter pritisku staršev popusti in dejansko podari oceno!!! Polovica naših dijakov, ki se vpišejo na gimnazijo ne sodi v to šolo, ne po znanju ne po inteligenci. Po čisti kmečki logiki v razredu naj bi bilo nekje 4-5 odlični, pravtoliko prav dobrih, večina dobrih, ostalo pa zadostno in nezadostno. Pri nas pa nezadostnih skoraj da ni...O osnovni hišni vzgoji naših učencev in dijakov pa boljše da ne govorimo....Katastrofa, osnovnega bon tona ne poznajo....

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      13.02.2014 ob 9:17 gostja gost

      Šola je vedno bila vzgojna in izobraževalna ustanova in bo taka vedno tudi ostala. Ne zagovarjajte učiteljev, še man ravnateljev, ki bi morali poskrbeti, da šola je to, za kar je ustanovljena in dobro plačana od države. Ne prosim nakladati, da starši pritiskajo na učitelje. Tudi, če, kje pa je učiteljeva in še bolj ravnateljeva zavest in poslanstvo? SRAMOTA za soboške osnovne in srednje šole. Vsaka študija temelji na raziskavi, in raziskave so že večkrat pokazale stanje naših učencev, za kar pa so krivi izključno učitelji, profesorji in v prvi vrsti nadebudni in vayse zagledani ravnatelji.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      13.02.2014 ob 13:07 starš gost

      rekel bi tako: dobor, da je nekdo nastavil ogledalo šolstvu. Kot vidim vsak zagovarja svoje in vsi imate nekaj prav. Prvo kot prvo že v osnovni šoli je učni program preobširen in učenci nimajo časa utrjevati znanja. Tudi vsi učitelji niso pravilno naredili, ko so se odločili za poklic učitelja. Tako kot imamo slabe in dobre trenerje imamo slabe in dobre učitelje. Dobremu učitelju nihče ne bo oporekal pri ocenjevanju. Takemu, ki ocenjuje po obrazu in statusu staršev pa tako niti med učenci nima avtoritete in si jo poskuša doseči s vpisovenjem v dnevnik in tožarjenju ravnatelju. Dober učitelj s svojim predavanjem v snov pritegne učence, ki v sebe srkajo znanje , ča pa je pred tablo kot napol mrlič in otroci ne vejo ali se bo včakal konca ure tam je pa anarhija. Tudi v srednjih šolah je podobno. Če bi bil jaz ravnatelj in bi recimo v razredu bilo več kot ena tretina dijakov pri enem predmetu ocenjena negativno, bi se pogovril s profesorjem , naredil dodatne ure predavanja in skupaj s še drugimi profesorji , ki učijo isti predmet pregledal naloge, ki jih daje dotični profesor in v kolikor bi ugotovil nepravilnosti , adijo v naslednejem šolskem letu te več ne rabimo. Koliko učiteljev oziroma profesorjev pa odpustijo zaradi slabega dela. Zaščiteni so kot medvedi in tudi sami eden drugemu dajejo potuho. Vsi , ki delate v realnem sektorju veste za kako male napake ste že kaznovani , kaj pa učiteljstvo ? Tako kot sem napisal že prej , če učitelj ve narediti predavanje zanimivo in poučno mu bodo sledili in spotovali , v kolikor hodi v službo zato, ker je dobro plačan in mine čas pa smo tam kjer smo. Zato je čisto pravilno, da se taki rezultati objavljajo saj je čas , da so po vzvišenih in nezmotljivih zdravnikih prišli na vrsto učitelji , naj še pridejo na vrsto sodniki , da komu bo padlo več obravnav , da ga vržejo iz svoji vrst imamo upanje, da bo zavel vsaj malo veter poštenja in enakosti v naši Sloveniji.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      13.02.2014 ob 17:06 gost gost

      OŠ Grad je najboljša

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      13.02.2014 ob 18:22 gost nekdanji učenec gost

      SRAMOTA,da je lahko ravnatelj ali ravnateljica vsak, ki ima pet minut časa, dobre veze in poznanstva in še in ostati ravnodušen. Soboške osnovne in srednje šole, zamislite se. Čas je za ukrepanje.kaj. Včasih so morali pokazati tudi kaj več. Zato pa zaposlujejo take, ki ustrezajo njim in jim niso konkurenca v znanju, sposobnostih in še kje, tudi v obnašanju do staršev, učencev in dijakov. Sicer se pa vse enkrat vrača in plača, tudi tem nesposobnežem, ki se zdaj šopirijo. Kar se pa tiče pomurskih srednjih poklicnih šol, ki se niso uvrstile niti na seznem najslabših pa je tudi odraz njihovega dela, pa če to želijo priznati ali ne in zelo velika SRAMOTA. Najlažje je prejemati velike plače in za to nič narediti

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      13.02.2014 ob 19:00 ola gost

      Ponosen san na to ka san maturero par lejt nazaj na tak dobri gimnaziji kak je Ljutomerska:) Izbira te gimnazije je bila ena izmed najboljših odločitev v mojon življenji:)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      13.02.2014 ob 19:52 a1 gost

      Ola,zdaj si pa na sociali,pa pri materi živejš.Te tabele so nej realen pokazatel vrednosti gimnazij, pa tudi OŠ ne...

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      13.02.2014 ob 20:25 gost gost

      že je dugo od toga ka san v šolo odo-odgovor nekdanjemi učenci - biu je dober ravnatel prišo je v razred pri 1. vori nas gor pa doj pogledno obrvi zdigno te pa pravo - šola van da znanje pamet ste seuf prnesli šteri je nema je v šoli ne dobi - zaj pa tak šteri se ne misli včiti naj šolo zapisti ka nede lače trgo - v trečen letniki smo vsi maturo napravili pa v penziji smo tudi skoro vsi . Ravnateli pa školniki takšo taktiko zavzemte pa do vsi šolo končali pa vas nišče nede po gobcaj voščo - včiti se trbej včiti jajaaaaaaa brez išta nema ništa jajaaaaaa

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      13.02.2014 ob 21:38 seznam gost

      To, da na seznamu ni Zdravstvene šole, Biotehniške šole in Srednje poklicne in tehniške šole je posledica tega, ker so na spisku srednje šole, ki izvajajo SPLOŠNO MATURO. Na omenjenih šolah je POKLICNA MATURA in šole, ki izvajajo samo to niso omenjene v raziskavi.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      13.02.2014 ob 21:41 lol gost

      kelko lujde pa v sobote resno zeme ta preverjanja na oš(par dobreh lejt nazaj). Itak smo vsi znale ka omejitev itak nega, pa san šau tau pijsat tak malo na blef neka san znau neka pa nej pa mi je čista vseeno bilau zatau,še znan ka smo se zgučale pri matematike ka po 20 minutaj idemo v pa idemo na sladolejd. V kakšoj ljubljane pa se resno trgajo že v oš ka sploj v srednjo pridejo. Ka se pa tijče gimnazij pa resno, na GMS maš 2 profesora ka se dejansko trgate ka te kaj navčita pa ka mata rejd v razrejde. ( Magistre za slo pa mat) ostalo pa je tan zatau ka je plačano, med seuf so si pa tak nej nika dobre pa tau direkt vijdeš kda se ide za datume za teste itd. Pa zaj ka študeran tehnično smer je razlika med name ka smo z prekmurja pa iz tisteh iz mariborskeh gimnazij v začetneh mescaj bijla ogromna, kelko predznanja v fizike, mehanike,matematike so seuf prinesle ka groza, pau stvari smo mij v gms samo tak malo omejnile.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      14.02.2014 ob 22:07 ola gost

      a1 ne pametuvli prosin te:) Bi ti napiso ka trenutno delan, ampak zakoj?:) Pač ta odločitev je v moje življenje prinesla marsikaj dobroga:) Nenormalno srečen san lejko, ka so me starši pelali na informativne v Ljutomer, ker to je bila stvar kera me je prepričala, ka se vpišen ta:) Skratka vpište deco v to gimanzijo, ker van nede žal, mogoče do rejsan mogli 4 leta vgojno stanjuvati eno vro prlej kak vsi drugi ampak de vredno:) Neščen zdaj tu nekše reklame delati ampak čul san od svojih kolegov kakšo je stanje blo na GMS (komentar nad meno tou tudi potrdi) in poznam svojo situacijo in še enkrat poven, to je bila najbokša odločitev v mojon življenji:)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      14.02.2014 ob 22:09 ola gost

      lol@ ge san vačik dejansko mogo resno zeti testeranja v OŠ ker smo mi edini dejansko meli omejitev vpisa:) Drugače se pa strinjan s ten ka si povedo:)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      14.02.2014 ob 22:43 gost gost

      gost - gostja, ko boš priča tomi ka starš pride na roditeljski sestanek z odvetnikom in grozi učitelju s tožbo pred vsemi prisotnimi ker njegov razvajeni otrok nema najboljšoga uspeha in se zato nebo mogo vpisati na oh in sploh šolo za kero se je namesto otroka odločo prepotentni starš boš malo drugače gledala na stvari. In na konci leta otrok dobi najboljše možne ocene čeprav po trditvah učiteljice in sošolcev ne vej pošteno čitati in smiselno odgovarjati na vprašanja. Učiteljica in ravnatelj sta popistila pred pritiski obsedene matere in odvetnika, otrok je doubo ponovne šanse da popravla ocene in neglede na to ka je potem tudi nič nej iz sebe spravo so zarado božoga mejra vse pod preprogo pometli in ustregli materi. In to se je na šoli kero obiskuje moj sin zgodilo že večkrat. dogaja se že ka sami otroci učitelon grozijo s tožbami.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.