https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ekumensko srečanje treh veroizpovedi v Puconcih

Puconci, 13.02.2014 ob 12:00  

V Spominskem domu Štefana Küzmiča v Puconcih je potekalo ekumensko srečanje cerkva občine Puconci: evangeličanske, katoliške in binkoštne.


Duhovnica Katja Ajdnik je vse navzoče prisrčno pozdravila in naznanila temo srečanja: Ali je Jezus razdeljen? Poudarila je, da je pomembno, da si pomagamo kot človek človeku, kot kristjan kristjanu, pri tem pa upoštevamo božjo besedo, ki nam kaže pravo pot. 

K razpravi je povabila navzočega pastorja Antona Sukiča ter župnika Jožefa Hozjana.

Pastor Anton Sukič je poudaril pomembnost Svetega pisma, ki so mu v prenesenem pomenu vsakdanje novice oziroma novine, kot je povedal sam, iz katerih dobi vse smernice za pravo življenje po božji besedi, in tako bi naj bilo tudi za vse posameznike. Iz Svetega pisma je prebral zelo zanimivo misel, ki pravi, da naj vsi bratje govorijo isto in da naj med njimi ne bo razprtij. Vsak posameznik je poseben, enaki smo si pred božjim obličjem.

Razpravo je nadaljeval župnik Jožef Hozjan, ki je navedel besede papeža Frančiška, da je za edinost potrebna ponižnost, zvestoba in pa molitev za cerkev, vzgled tega pa je sam kralj David. Staršem je iz lastnih izkušenj svetoval, da kadar mladi ne marajo moliti, naj skupaj prebirajo psalme iz Svetega pisma in vedno se bodo vračali k molitvi.

Raznolikost, različnost je božji dar, deljenost človeka s človekom, celo v božjem imenu, pa ne, se je razpravi pridružila duhovnica Katja Ajdnik. Poudarila je, da ne moreš poznati svojega lastnega bistva, svoje vere, če ne vidiš tudi druge. Spoštovati moramo drugačnost.

Vsaka skupnost se je prestavila tudi s svojim zborom oziroma mladima glasbenikoma.

Na koncu je duhovnica pozvala pastorja, župnika in vse navzoče, da so zapeli pesem "Kako lepo je tamkaj" ter zmolili molitev "Oče naš".

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. porabje
      13.02.2014 ob 15:54 porabje

      geli ešče se spaumnijo, kak se moli prekmurski Oča naš?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.