https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Tudi svetniki občine Hodoš o proračunu

Hodoš, 18.02.2014 ob 7:00  

V petek je potekala 20. redna seja občinskega sveta občine Hodoš.


Na začetku je Štefka Benčec, predstavnica nadzornega odbora, predstavila njihovo delo v lanskem letu in razložila načrte nadzornega odbora za leto 2014. Sledilo je odločanje o osnutku proračuna občine Hodoš za leto 2014. Predlog proračuna predvideva 730.767,49 eur na strani prejemkov in 718.519,30 na strani odhodkov. Svetnika je zanimala postavka v proračunu glede investicije v vrtec in OŠ Hodoš, ki v letu 2014 znaša 0 eur. Omenil je še, da dve društvi iz Hodoša letos obeležujeta obletnico in hkrati predlagal, da se donira določen znesek tema društvoma. Župan je pojasnil, da so v prejšnjem letu vrtcu zamenjali streho in da do zdaj ni bilo nobenega znaka, da bi bilo kaj potrebno nameniti temu zavodu. Svetniki so nato sprejeli sklep, da občina Hodoš potrjuje osnutek proračuna v 1. obravnavi v predlagani in dopolnjeni obliki, da se društvoma NK Hodoš in PGD Hodoš donirajo dodatna sredstva.

Sledila je obravnava predloga finančnega načrta Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota za leto 2014. Predlog proračuna predvideva 4.785 eur za sofinanciranje Pokrajinske in študijske knjižnice v MS. Svetniki so soglasno sprejeli sklep, da občinski svet občine Hodoš potrdi sofinanciranje omenjene knjižnice za leto 2014, in sicer v višini, kot je določeno v proračunu.

Naprej je OS obravnaval predlog ponudbe za energetski management občine in energetsko knjigovodstvo. Sprejeli so sklep, da Lea izvede energetski management za občino Hodoš z dano ponudbo.

Naslednja točka dnevnega reda je bilo odločanje o predlogu subvencioniranja cene storitev obdelave in odlaganja ostankov predelave ali odstranjevanja komunalnih odpadkov v letu 2014. Letos je predvideno 30-odstotno subvencioniranje, kar znaša cca. 29 eur mesečno. Nato so sprejeli sklep, ki se je glasil, da bo občina Hodoš v letu 2014 subvencionirala ceno storitev obdelave in odllaganja ostankov predelave ali odstranjevanja komunalnih odpadkov v višini 30%.

Nato so obravnavali predlog aneksa za leto 2014 k pogodbi o dolgoročnem sodelovanju-Pomurska turistična zveza. Sprejeli so sklep, da se podpiše aneks k pogodbi o dolgoročnem sodelovanju v višini 125 eur.

Župan je prisotne obvestil tudi o vzpostavljanju evropske kolesarske poti - železna zavesa. OS je nato sprejel sklep, da se strinjajo z zvezi z začetkom udeležbe v projektu Vzpostavljanje evropske kolesarske poti - železna zavesa.

Na koncu je sledilo obravnavanje prošenj. OS občine je soglasno podprl prošnjo Policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje, da bodo temu društvu donirali znesek 100 eur.

Kot zadnje je sledilo odločanje o prošnji Sare Koleš, ki je občino Hodoš prosila, če bi ji sofinancirala zaposlitev javnega delavca, ki bi ji pomagal na Eko-kmetiji Krplivnik, katero upravlja, saj sama ne zmore opraviti vsega dela. Druga njena prošnja je bila, če bi ji občina dala brezplačno na razpolago prostor, kjer bi kot učiteljica angleščine učila otroke in odrasle, ki bi se prijavili na tečaj angleščine. Cena tečaja bi stala 4,5 eur na osebo za eno šolsko uro. OS je po razpravi sprejel sklep, da njeni prošnji za sofinanciranje javnega delavca ne bo ugodil. O drugi prošnji glede prostora bodo odločali marca na naslednji seji.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.