https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Koncert Goričkih klantošev v Moravskih Toplicah

Moravske Toplice, 17.02.2014 ob 9:05  

Včeraj je v vaško-gasilskem domu v Moravskih Toplicah potekal koncert Goričkih klantošev, ki pa so povabili v goste tudi tamburaše iz Cankove. Dogodek je organizirala KS Moravske Toplice.


Godci zasedbe Gorički klantoši so eni redkih, ki izvajajo instrumentalno in vokalno glasbeno ljudsko izročilo Goričkega in Porabja. Pojejo v arhaičnem narečnem jeziku. Pred kratkim so izdali novo zgoščenko "Najlepših naut našega srca", saj želijo bogato kulturno dediščino ohraniti mlajšim rodovom. V goste so povabili tudi tamburaše iz Cankove.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.02.2014 ob 11:28 muki gost

      Vaah, da je nebesko dosta obiskovalcov!?, zato se pa na vseh slikah tak betežno držijo. Tudi iz TICA so uspeli poslati pedstavnico, domačinko. Škoda teh kvalitetnih nastopajočih, saj se vidi, kak delaTIC, ge so tej zraven, tan je vse fuč.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Antalija
      18.02.2014 ob 20:45 Antalija

      Koncert je bil fenomenalen, kljub temu, da je bilo zaradi slabega oglaševanja manj občinstva, so vsi nastopajoči poskrbeli za odlično vzdušje(betežno smo se držali zaradi tega, ker nas je bilo sram, da smo gostovali tako kvalitetno skupino in se je zataknilo pri oglaševanju). Če lahko skupina Gorički klantoši napolni dvorano Park v Murski Soboti, bi z malo več angažiranja prireditelja koncerta, z lahkoto napolnili tudi to majhno dvorano. Škoda- ampak tisti, kateri smo bili tam, smo uživali.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.