https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina Tišina: Pri Pomurskem vodovodu je preveč neznank

Tišina, 17.02.2014 ob 7:00  

Občinski svet občine Tišina je na svoji 30. redni seji sprejel vse predlagane točke dnevnega reda, daljša razprava pa je potekala pri Pomurskem vodovodu sistema B.

 

Občina Tišina bo odkupila zemljišča

Po sprejemu dnevnega reda 30. redne seje občinskega sveta občine Tišina so se svetniki lotili in sprejeli predlog letnega načrta pridobivanja nepremičnega premoženja. Predlaga se odkup štirih zemljišč v Murskih Črncih, nakup zemljišča v Murskih Črncih, na katerem se nahaja vodno zajetje, in odkup zemljišč, ki so jih potrebovali ob projektu Izgradnja ceste Gederovci – Sodišinci.

Svetniki sprejeli vse predlagane točke dnevnega reda

Nadalje so se lotili predloga letnega programa športa, kjer se izvajalcem v proračunu občine Tišina za leto 2014 zagotavljajo sredstva v višini 56.850 evrov, predloga letnega programa ljubiteljske kulturne dejavnosti, kjer se izvajalcem zagotavljajo sredstva v višini 7.050 evrov, in predloga koledarja prireditev. Franc Knaus je predlagal, da se na razne prireditve povabijo tudi mediji. Svetniki so bili soglasni glede vseh omenjenih predlogov.

Sprejeli so tudi predlog sklepa o 30-odstotnem subvencioniranju cen storitev obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov in odlaganja ostankov predelave ali odstranjevanja komunalnih odpadkov v letu 2014.

Strinjali so se tudi o predlogu sklepa o določitvi normativov za sprejem otrok v vrtec pri Osnovni šoli Tišina ter o določitvi ekonomske cene v vrtcu Lavra. V vrtcu pri Osnovni šoli Tišina tako ostajajo 3 prosta mesta za morebiten vpis otrok med letom, v vrtcu Lavra pa 2 prosti mesti. 

Država v vodnem skladu nima denarja

Sprejeli so tudi predlog sklepa, da se v projekt odvodnje in ureditve vodotokov ter izgradnje nasipov pritegne zavarovalnice in državo. Ker se država izgovarja, da v vodnem skladu ni denarja, je Iztok Trček bil mnenja, da bi bilo potrebno sklicati javno razpravo, katera bo pritegnila tudi medije. “Treba je pred ljudmi povedati, koliko je država zainteresirana in zakaj nima denarja,” je pojasnil Trček.

Župan prepričan v dokončanje 2. faze Pomurskega vodovoda

Razprava se je odvijala tudi glede Pomurskega vodovoda sistema B. Boštjan Šafarič je povedal, da so sprejeli vse, samo da vodovod ne bi padel ter da so se mogli odpovedati obnovi vaškega vodovodnega omrežja. Meni, da je 2. faza nedefinirana, financiranje ni zagotovljeno ter ni podpisana nobena pogodba za to fazo. “Nismo informirani o gradnji, spletna stran o pomurskem vodovodu ne daje nobenih informacij, nimamo nobenih podatkov o poteku projekta, niti ne o 2. fazi. Za moje pojme je to preveč neznank,” je prepričan Šafarič.

Župan Franc Horvat je povedal, da ni sredstev za samostojno izvajanje projekta, predvideno pa je, da bi se dela naj končala še letos, saj se zaključujejo projekti za 2. fazo, zato je prepričan, da bo uspela tudi 2. faza.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.02.2014 ob 11:11 GORIČANEC gost

      Ta vodovod se bo na koncu itak selil v Mursko Soboto, denar se bo nabiral tam, mi pa bomo imeli visoke položnice. Je pa pri tem vodovodu ena velika resnica - samo NORCI pumpajo vodo v breg, namesto, da bi jo z brega spuščali!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.02.2014 ob 15:47 Gost gost

      Avtorico te objave prosim, ka v bodoče da gor slike iz prave seje OS (in ne od seje xy). Nekaterih na slikaj sploj na toj seji nej bilou ... HAHA ... LOL .... GUN !!! Pa načišni gvant so meli :) ... ka do li žene ali možovi pravli na tou ...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.02.2014 ob 19:23 b gost

      Ne bojte se pa do prosili za rome pejneze gradili do pa neromom to je občina tišina cigani so samo te dobri da pejneze prosite za njih ovaci pa bi jih bujli

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.02.2014 ob 19:33 gost gost

      pomali vo pride kama pes taco rivle . ta cesta ka je poleg igrišča nebi bila asfalt če nebi vsake telko časa vplitve bile . če ceji mislijo ka je to njuva cesta ka nej občinska pa si naj doj ležejo na njo kda mo se pelo z valekon ka vaga pet ton pa mo vidli če šteri več gor stane pa de po toj cesti odo to so nej grožnje samo ka mo vidli šteri cijo ma takše đajca ka to zdržijo lejko probamo .VSE PRAVICE NJIM ZA ENO LETO ZETI PA TE VIDLI KAK SE NAVČIJO DELATI . KRAMBERGAR JE PRAVO DATI NJIM KRŽAK PA SI NAJ SAMI RIBE LOVIJO PA DO VIDLI KA VČASI NITI LUSKE NEGA GOR KAK DO ZAČALI VČASI VSE DELATI . PA LEP POZDRAV

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.