https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurski tehnološki park z novimi priložnostmi za pomurska podjetja

Murska Sobota, 19.02.2014 ob 7:00  

V Pomurskem tehnološkem parku so direktor Pomurskega tehnološkega parka Marko Močnik, direktor Tehnološkega parka Ljubljana Iztok Lesjak in Urban Lapajne iz Tovarne podjemov predstavili nove programe, ki naj bi podjetjem nudili prostore in ustrezno podporo za zagon start:up podjetij.

 

Nov in bogatejši program storitev

Pomurski tehnološki park je odprl "Start:up Geek House" co-working prostore ter ponudil nov in bogatejši program storitev za podjetja v okviru programa "Go:Global Slovenia". Program se izvaja v okviru iniciative Start:up Slovenia v sodelovanju s tehnološki parkom Ljubljana in Tovarno podjemov – Univerzitetnim inkubatorjem Univerze v Mariboru, ki sta tudi nosilna partnerja celotne iniciative. Pomurski tehnološki park se je kot tretji strateški partner pridružil tej iniciativi.

Predstavili so nove programe, kateri so na razpolago pomurskim podjetnikom in potencialnim podjetnikom, ki šele nameravajo ustanoviti podjetje. Združili so moči s partnerji iz ostalih slovenskih mest in se dogovorili, da bodo v okviru start:up iniciative ponudili tudi pomurskim podjetjem koriščenje programov, ki so pripravljeni pri ostalih partnerjih. Na ta način so po eni strani razširili spekter ponudbe storitev za podjetja, po drugi strani pa so se specializirali, kar pomeni, da se je posamezna inštitucija specializirala za posamezen sklop storitev. 

Co-working prostori za pomurska podjetja

Storitve se ponujajo v okviru blagovne znamke Geek House. Pomurska podjetja imajo tako na razpolago co-working prostore, kjer lahko posamezniki najdejo delovno mesto v obstoječi infrastrukturi ter imajo na svojem delovnem mestu skoraj vse, kar nudi pisarna. Co-working pomeni, da dela skupina v nekem prostoru, si izmenjuje ideje, prakse in podobno. Pomurski tehnološki park nudi omenjeno infrastrukturo, mentorstvo za posameznika, predvsem pa mreženje, kontakte in vse, kar je potrebno za lažji prodor na trg.

V okviru pospeševalnikov lažje do denarja

Ostali dodatni programi so vezani na različna tekmovanja in dostop do pospeševalnikov. Teh pospeševalnikov, ki so na razpolago podjetjem, je danes na trgu že ogromno. Tako lahko ideje uspejo z različnimi platformami, kot so Kickstarter, IndieGoGo in drugimi ter s storitvami pomagajo podjetjem, da grejo po denar v okviru teh pospeševalnikov.

Na razpolago imajo tudi različne mentorske dogodke, tekmovanja Start:up Slovenia, pripravo projektov na različne razpise za nepovratna sredstva za start:up podjetja, različne delavnice in tudi MBA programe za podjetnike v okviru celotne iniciative.

Brezplačno koriščenje storitev za novonastala podjetja

Vsa novonastala podjetja imajo storitve koriščena co-working prostora in vseh storitev, ki so na razpolago v okviru te iniciative, brezplačno. “Mi smo v okviru projekta našli vire financiranja, s katerih si pokrivamo te stroške. Kljub temu, da se financiramo s tržno dejavnostjo, tega nimamo financiranega s proračunov, ampak te stvari financiramo iz projektov. Glede na naše poslanstvo, ki ga v regiji izvajamo, smo se dogovorili, da bomo novonastalim podjetjem do 15. 10. 2014 omogočali to brezplačno koriščenje, vsi ostali podjetniki pa morajo plačati storitve,” je na konferenci razložil Marko Močnik.

Celoten spekter ponudbe je dosegljiv na spletni strani Pomurskega tehnloškega parka, kjer imajo spletne platforme centralizirane za posamezno blagovno znamko.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.02.2014 ob 7:36 Mlejčen gost

      Evo, dokaz kak se iz nič da napraviti nekaj! Mate prosto sobo? Notri dajte stolce pa mize, iz toga napravite projekt keri de vseboval čim več tujk in evo ga. Lepo maznete pejneze, ka ste "uspešno" speljali projekt pa, če de što (razen vas) mel hasek od toga ali nej.......Žal je teh raznoraznih "razvojnih" agencij/fundacij/zavodov,...v pomurju preveč. So pa vsi sami sebi namen, ni bilo še niti enega(!!!) projekta, ki so ga ti "razvojniki" izpeljali, da bi recimo kdo od tega dobil zaposlitev. Priložnosti za to so pa imeli ogromno in so še!

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.02.2014 ob 8:42 žganik gost

      čista zguba, kje so rezultati, koliko denarja so porabili?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.02.2014 ob 12:08 7.7.7 gost

      Vsloveniji in v prekmurju je večina podjetjih veliko izkoriščanja delavcev in pritem jim zavod za zaposlovanje pomaga.Naprimer,ko podjetje na zavodu dobi denar za delavca potem ga zaposli samo za tri mesece,ko je mi pa preteče ga podjetje ne rabi večn,nglede na to če je dober ali pa ne,potem vzame drugega iz zavoda in spet zasluži delodajalec,temu se pravi trgovanje z delavci ali ljudmi.Tako se dela v naši zajebani državi,naj večja kurupcija na svetu.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.04.2014 ob 11:37 Prekmurec gost

      Tipično Slovensko, samo šinfanje, pa ka je z vami ??? Končno bi nešče nekaj naredo, vi pa čista zguba ??? Skrajni čas je ka sakšen poskrbi za sebe in te coworking prostori in podobne delavnice so pomagale že na stotine posameznikom , ka so začali svojo podjetniško pot in so nekaj napravili . Vi te pa še itak čakali ka de država poskrbejla za vas pa ka van najde dobro plačane službe za 500 ali celo 600 Eurov na mejsec. Predlagan ka se bar enouk udeležite kakšne kreativne delavnice v živo, pa če te še te meli isto mnenje šinfajte naprej, če nej se pa pridružite ostalim uspešnim posameznikom, kerih je nej malo, malo poguglajte, pa te vidli ka je s toga že vse gratalo. Tou ka ste na zavode še ne pomejni ka morejo drugi skrbeti za vas, čas je ka se zbidite pa nekaj napravite tuj sami, tou ka pošleš par prošenj za delo na mejsec je nej rešitev in na tej način te še kar nekaj časa brezposelni in te lejko šinfali tiste , keri bi tou radi spremejnili.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.