https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Mladi upi slovenske proze in poezije so se predstavili v Radgoni

Dom za starejše občane, 20.02.2014 ob 11:10  

V Domu starejših občanov, v Gornji Radgoni je potekal literarni festival Urška za severovzhodni del Slovenije. Na festivalu so bili udeleženi mladi ustvarjalci proze in poezije.


Festival Urška bo potekal do 9. maja po celotni Sloveniji. Razdeljen je med šestimi regijami.  Strokovna režija in državni selektor bodo med vsemi prispelimi deli izbrali avtorje za finalni izbor mladega literata.

Tako se je, s pozdravnim nagovorom  direktorja Doma za starejše občane, Marjana Žule, v  Gornji Radgoni pričel literarni festival. Namen festivala je v predstavitvi avtorskih del in predvsem v druženju mladih avtorjev med 15. in 30. letom starosti. Sodelujoči so na festivalu predstavili lastna besedila ali pesmi, izključno v slovenskem jeziku. 

Avtorska dela je posamično ocenila strokovna komisija in podala napotke o morebitnih popravkih za uspešnejšo pot v nadaljnjem delu. Sodelujoči so na tekmovanje lahko poslali največ do 15 pesmi ali 10 tiskanih listov v prozi. Mladi avtorji so lahko med komisijsko analizo tudi argumentirali in obranili svoje delo.

Po podrobni analizi ter podanem strokovnem mnenju in po glasbenem predahu so nastopajoči svoja dela obiskovalcem tudi prebrali. Za sprostitev napetosti pred javnim nastopom mladih literarnih upov sta poskrbeli učenki glasbene šole Maestro, Aneja Kralj in Nuša Wolf ter na flavto zaigrali melodično skladbo.  

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.