https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Argentinski baritonist Somoza Osterc navdušil v Črenšovcih

Črenšovci, 23.02.2014 ob 7:30  

Sinoči se je črenšovskemu občinstvu predstavil Lucas Somoza Osterc, ki je zbrane očaral z opernimi izvedbami italijanskih, francoskih, nemških in slovenskih samospevov ter prekmurskimi narodnimi pesmimi.

 

Kot so pojasnili na včerajšnjem koncertu, se je baritonist Lucas Somoza Osterc rodil v Buonos Aieresu materi Slovenki in očetu Argentincu. Svojo glasbeno pot je gradil v slovitem opernem gledališču Teatro Colòn v Buenos Airesu, kjer je zaključil študij opernega petja. Med drugim se je izobraževal pri maestru Victorju Srugu in Teresi Berganza. Bil je tudi štipendist fundacije Musica de Camara. Izbran je bil za mednarodno pevsko tekmovanje v Clemont Ferrandu v Franciji.

Že kot otrok je z mamo rad zahajal v opero in se pri štirinajstih odločil, da bo postal operni pevec. Leta 2011 se je preselil v Slovenijo, kjer se je preizkusil na pevskih avdicijah. Poje v operi, pri mašah, na porokah, začel pa je tudi s samostojnimi koncerti, želi pa si nastopati tudi v opernem zboru.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.