https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Osumljeni prostitucije v Radgoni so se izrekli za nedolžne

25.02.2014 ob 10:30  

Na mariborskem sodišču se je včeraj pričelo sojenje četverici, ki je obtožena trgovine z ljudmi v Gornji Radgoni. Grozi jim skupna kazen 35 let in pol. Trije pravijo, da so nedolžni, četrti se o krivdi še ni izrekel.


Osumljeni, in sicer 51-letni Rudolf Goričan iz Gornje radgone, 27-letna Romunka Elena Marian, 39-letni Boštjan Bajič iz Murske Sobote in  Viorica Ioana Ciurar, so obtoženi, da naj bi pred petimi leti v radgonskih nočnih lokalih Črna dama in Biser pričeli s trgovino z ljudmi. Organizatorjem so policisti na prste stopili 19. junija lani, ko so jih dobili pri samem dejanju. Zvodniki so policistoma pod krinko za 3000 evrov poskušali prodati Romunki.

Osumljeni naj bi od decembra 2009 pa do junija 2013 iz Romunije pripeljali 32 deklet pod pretvezo, da bodo dobile dobro plačano službo. Hitro so ugotovile, da pri nas ne bodo prodajale pijač, temveč svoja telesa. Primorane so bile nuditi intimne usluge po ceni od 60 do 100 evrov, osumljeni pa so jim pobrali najmanj polovico zaslužka ter jih celo ponujali v najem in prodajo.

Ker trgovina z ljudmi spada med hujša kazniva dejanja, je obtožbo proti njim vložilo specializirano državno tožilstvo. Tako je po osmih mesecih po razbitju kriminalne službe napočil čas, da sedejo na zatožno klop mariborskega okrožnega sodišča. Razen Bajiča, ki je pred kratkim zamenjal zagovornika, so prišli vsi, Goričan in Marianova v spremstvu pravosodnih policistov, Ciurarjevo, ki jo obtožba med vsemi najmanj bremeni, pa v spremstvu odvetnika.

Foto: www.telegraph.co.uk

»Nimam kaj priznati, nisem kriva.«

Po poročanju Večera naj bi Jože Levašič s specializiranega državnega tožilstva obtoženim predložil ponudbo, po kateri bi bila skupna kazen 35 let in pol zapora. Vsi trije pa so krivdo odločno zavrnili, četrti pa se o njej ni izrekel.

Kdaj se bo sojenje začelo (če se bo), je še prehitro govoriti, saj je najprej razpisan predobravnalni narok za morebitno izločanje dokazov, saj nameravata Goričanov zagovornik Zlatko Herceg in Marianin zagovornik Ciril Logar rušiti obtožbo s tezo, da je policija prikrite preiskovalne ukrepe izvajala nezakonito, čemur je odločno nasprotoval Levašič, saj naj bi vse dokaze pridobili zakonito, in poudaril, da odredbe proti Goričanu niso padle z neba, ampak so bile posledica njegovega predhodnega (zvodniškega) delovanja.

Četverico verjetno čaka dolgotrajen proces, če obrambi ne bo uspelo izločiti obremenilnih dokazov, v postopku je predlaganih tudi na desetine prič, med njimi domnevne žrtve trgovine z ljudmi, od katerih pa večina ni bremenila obtoženih v preiskavi. Tožilec Levašič meni, da zaradi tega, ker jih je bilo sram priznati, da so se bile prisiljene prostituirati, in iz strahu pred roko pravice, saj je prostitucija v njihovi domovini kazniva.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.02.2014 ob 11:49 jaz gost

      Smili se mi odvetnik, ki bo zagovarjal vse ta dejanja! Svaka mu čast za prevzem tega primera!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.02.2014 ob 14:04 Erik gost

      To je tak, ce si zanic doma te zena doma nesce in si placas storitev pa ti nihce ne ocitavle ka si zanic. Tak ponovno gratas super pa se besede , ki bi jih rad slisal de ti gucala. Denar kupi cisto vse samo prave ljubezni nej.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.02.2014 ob 12:19 lauraas gost

      Nedolžni so kot reketari v MS, ki so izsiljevali cubo in spartacus, dragi avti pa iz podpore, tega gluho (prestrašeno) sodišče ni videlo,Luco je pa izpadel krivec, mi bomo pa plačevali odškodnine za pripore. Bravo sodstvo, samo rom moraš biti in si zmago, ali pa južnjak kot balkanski bojevnik, boječe sodstvo pa ima naprej lepe plače in mir.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.09.2014 ob 20:27 gost roma gost

        ni trebe vse rome metat v isti kos ker enaki niso vsi, clovek nima enake prste na roki ne pa da bi vsi romi bili isti in jih mececete v isti kos.so ljudje ki pridno delajo in si zasluzijo drage aute .Se je prikazala priloznost da polovica romov delajo v Austriji in si marsikaj lahko privoscijo marsi kaj brez da bi moral kaj delati nezakonito.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.02.2014 ob 22:25 lauraas gost

      Balkanske bojevnike so izpustili, ker so sodstvu grozili, tile so se pa "usrali" in so nekaj pozabili, nekaj dokazov ni bilo dobrih, itd.,Janšo so pa obsodili brez enega samega dokaza, zdaj pa "nikome ništa" in imajo naprej svoje stolčke.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.02.2014 ob 22:27 Lol gost

      Nedolzni smrdljivski gnoji !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.03.2014 ob 8:28 kleopatra gost

      dekletom v omenjenem lokalu nič ni manjkalo.imele so prenočišče,hrano in dobile denar,ki so ga pošiljale domov.Cele dneve so se šetale po mestu in se sončile pred hišo. Znjimi je ravnal lepo,bile so srečne-vse so jokale,ko so morale iz Slovenije,nazaj v njihovo bedo! Pa nihče jih ni zadrževal-lahko so odšle,kot se je večkrat tudi zgodilo,ko so to želele,pa se spet samovoljno vrnile!Tako da omenjeni lastnik je pomagal sebi in njim-pa nikogar ni oškodoval ali komurkoli kaj žalega storil-niti državi,kot večina tajkunov,ki so na prostosti,pa jim banda tožilska nič NOČE,ker so podkupljeni...

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.